» »

Enega velikega (24") ali več manših (19") (monitorji)

Enega velikega (24") ali več manših (19") (monitorji)

SmeskoSnezak ::

dodano:Sploh ker primerjava cene zbuja velike pomisleke.

Torej, kaj bolj priporočate... neke šparam, sam za enga velikega bi mogo še "huuh" prišparat. Medtem ko lahko že zdaj kupim (prvi) manši monitor. Samo če priporočate več manših povejte eno res hudo makino, best buy/performanse. Budget? Za enga malega je (rečmo) 250€ maximalno. Če je cena manjša, tudi okey, sam večja ne sme bit. :)

Mora pa bit za oblikovanje(3d, css, etc.), igranje(cod2, nfs,etc.), tipkanje (programing, word,excell). Zares hočem najbolše za ceno. Bodite specifični. Pa tud če en razloži razlike med matrikami oz. pove kera matrika je najbolša za overall, ker vem, da ima vsak svoje odlike. Zelo rad bi vido res. 1600x1200 kot nativno, ampak ni muss, če vse drugo odtehta manšo resolucijo. Zanima me tud če ne bi zgrešo z nakupom 15" (17") ali pa so že preteklost ali pa so zdaj res najbolj priporočljive 17"-ke, ki jih "PILIJO" že tak dugo cajta?!?
@ Pusti soncu v srce... @

Zheegec ::

17" LCDjev je počasi čedalje manj, 19" se niti ne splača, najbolje bi bilo vzeti 2 x 20" Samsung 206BW, ali pa celo 2x 20" LG L2000C (prvi je wide-screen, drugi je pa navaden format 1600x1200 z boljšo matriko).

Za tvoje potrebe bi bila najboljša S-IPS matrika - od TN ima dosti boljše barve in vidne kote (TN ne pride v poštev za CAD/CAM), od PVA/MVA ima pa boljši overall odzivni čas (igre). Predlagam ti, da greš pogledat nekam te matrike - Samsung 206BW ali pa LG L203WT imata TN, L2000C ima S-IPS, pa zraven poglej še NEC 20WGX2PRO kot dober (a drag) 20" wide-screen monitor, da malo vidiš razlike med slabšimi in boljšimi.

Drugače pa se že kar splača 24" - super ločljivost (ampak za igre moraš imeti blazno dober komp - 8800GTS grafična je priporočljiva), vsi imajo boljše matrike, pa odzivni časi niso več problematični. Tam cca 900€ te pride en 24" LCD, seveda odvisno od modela.

19" pa ne priporočam ker je blazno velika pika.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

SmeskoSnezak ::

19" se ne splača? 8-O Huuh, sn pa torej za cajtom jaz.... :8) Cena pa tud zraste za celih 150€ konc koncev. :) (Da ne omenjam hudih 900€ za 24"-ke, sploh nimam tak dobrega kompa =)

Sn že gledo prej monitore, pa bom zdaj vprašo. Kakšen kontrast je dober? Sn gledal prej ene drage monitorje, ki so meli full mali kontrast, mislim da 700(800):1, zdaj tale tvoj Samsung pa ma 3000:1.

Ko v google vpišem LG L2000C, mi najde več le-teh. Nek SF in MM modela. A daš direkten link na tistega, katerega maš v mislih? Sploh ker omenjaš native res. 1600x1200. Ima ta monitor tud pivot? Kontrast ma SF 800:1, odzivnost pa 8ms. Kak se to kaj kaže v igrah? Sam porabo ma tud vlko tale LG, prej sn gledo da imajo nekateri monitorji skor pol manšo porabo (večinoma 38W).

V čem je razlika med TCO 03 in 99. Nekje piše eno, nekje drugo.

Kaj pa Widescreenerji? LG L204WT recimo...

Bi bil pa zelo vesel, če bi obseg nakupa zmanševali in ne povečevali. Na kocnu bi bil bolj zmeden. =) Tak da omejimo.

S-IPS matrika naj bo. Še kaj?
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

Zheegec ::

Kontrast je bolj ali manj nepomemben podatek, sploh sedaj ko vsi merijo dinamični kontrast (od tukaj Samsungu 3000:1), pojdi si pogledati NEC 20WGX2 v kakšno štarcuno, pri 700:1 kontrasta ima sliko blazno boljšo kot katerikoli Samsung s 3000:1 kontrasta.

Jah 19" ima slabo ločljivost in veliko piko, po mojem res ni dobra izbira če si malo bolj zahteven, 20" so pa ravno obratno, pa tudi niso toliko dražji. Vzemi enega poceni 20" wide-screen (L204WT ali 206BW) pa potem še enega kasneje ali pa enega boljšega 20" z S-IPS (L2000C recimo), pa kasneje še enega. L2000C ima tudi pivot, odivni čas za igre je OK (sem ga že imel doma), malo slabše kot razni 206BW in podobni, samo se takoj navadiš. LCD monitorji s črnim okvirom imajo ponavadi TCO99 (jap, tak je pač standard), samo pri LCD se jaz s tem ne bi obremenjeval.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

SmeskoSnezak ::

Aha... v eni temi na slo-techu so se pogovarjali o njem. Najbolje da si ga grem pogledat. Sam, kakšna je pa razlika med SF-jem in MM-jem? Mislim v uporabi, specifikacije tako vidim.

Si bom pa šel pogledat tega Neca v Rolana. Je v tej trgovini kar poceni. Pa razlika v ceni od LG-ja je enih starih 40k. Glede na to, da imajo v trgovini tud LG-ja, bom ju lahk primerjal.

off: A mislijo cene kaj past LCD-jem?
@ Pusti soncu v srce... @

gumby ::

emm... za prvega 19" sem dal 200k, za drugega 100k, sedaj bi za tretjega rabil samo 50k
imho je cena ze padla;)
my brain hurts

SmeskoSnezak ::

Ja, saj zato pa sn napisal 19" v naslovu. Saj so se v nekaj letih full pocenili. Sam bzw čakat da se še "makine" kot 20" , 21" in 24" pocenijo do "normalnih" cen. Sam po eni strani rajš dam mal več pa bom mel mir za dobrih 5let.

Lih zarad tega sn dal vprašanje al rajš kupim ena dva/tri 19" kot pa eno 24". Ker za več colov treba mal več dinarov pršparat. =) Pa rad bi od več ljudi slišal mnenje. V eni temi sn vido, da majo nekateri uporabniki tri monitore. Od njih bi blo full fajn slišat, kako jim deluje vse skup in kak so zadovoljni z LCD-ji.
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

MEDENA ::

LG L2000C has a 20 inch 8 ms (g2g) S-IPS (LG.Philips LM201U05) panel.

LG L2000CE (widescreen) has a 20 inch 8 ms TN panel.

LG L2000CM has a 20 inch 8 ms (g2g) P-MVA panel.

LG L2000CN has a 20 inch 6 ms (g2g) TN panel.

SmeskoSnezak ::

Medena, link do prvega LG-ja iz kake trgovine bi blo ful kul met. :) Namreč jaz nekak ne najdem.
@ Pusti soncu v srce... @

gumby ::

ce gledas samo povrsino, dobis z 2x19" vec...
je pa fajn met vecji monitor za kake filme recimo
my brain hurts

Ted ::

Lg-ja dobiš v Big Bangu/Bofu.
Mah...

Kebab ::

Sem bil sam pred podobno dilemo; vzel sem 24" Della in sem več kot zadovoljen

Fatboyslim ::

Za resno delo z kot npr 3d oblikovajne so duel montrji res FTW

Za bolj splošno uporabo je pa imo bolje kupiti en večji ekran

SmeskoSnezak ::

Ja, nekoč upam da bom neke resno delal... :D In že zdaj študiram na to, hehe..
@ Pusti soncu v srce... @

SmeskoSnezak ::

Kolk kaj stanejo 24" Dell-i? Pa od kod bi si ga lahk naročo čimceneje?

Pa še vedno nisem dobil linka od trgovine kjer prodajajo monitor "LG L2000C has a 20 inch 8 ms (g2g) S-IPS (LG.Philips LM201U05) panel." A sploh obstaja? Z googlom si nisem lih dober.

btw, a ne obstaja neka tema na st-ju, kjer debatirajo o delu na več monitorjih? Al je bla debata o tem, kak si zrihtat da ti več monitorjev dela. Ne vem. Bi za link prosil. Pa tud ena mal stara tema obstaja o nakupu velikih monitorjih, za tist link se tud priporočam. Namreč ne vem kak bi ti dve temi našo. 0:)
@ Pusti soncu v srce... @

Ted ::

Mah...

SmeskoSnezak ::

A je že dobo kakega naslednika? Ker me folk sprašuje, kje bi ga lahk kupli. Jaz pa ne vem, če sploh kera štacuna še drži to.
@ Pusti soncu v srce... @

SmeskoSnezak ::

Ammm... kmalu bo božič prneso neke dinarov, pa razmišlam o posodobitvi namizja. A naj nabavim še enga tega al je že kaj bolšega zunaj za 300-400€?!? Lahko ima tud več "inčev". :D
@ Pusti soncu v srce... @

kuglvinkl ::

Ja, to je bila moja tema izpred štirih let, Dva monitorja na eni kišti. Tam smo se pogovarjal, kako sploh usposobit dva monitorja in je blo treba kombinirat dve grafični kartici. Šele z leti so proizvajalci dodali dva RAMDAC-a kar v GPU, po mojem intimnem prepričanju zaradi uporabe monitorja in TRV-ja hkrati. Kakorkoli, danes je spravt dva monitorja v življenje tako enostavno kot spravit enega.

Glede enega velikega ali dveh manjših, menim tole. IMO se najbolj splača (če si denaren seveda), enega 24" in enega 17"/19", ki ga lahko zapivotiraš, da dosežeš enako višino kot 24".

Sam že leta uporabljam dva in niti pod razno ne mislim menjat. Kvečjemu bi kakšnega dodal.

SmeskoSnezak ::

Ja, saj že mam enga. Zdaj pa bi še enga. Pa sprašujem, če kupim istega (LG L2000C-SF) ali pa je že kaj bolšega zunaj za 300-400€?
@ Pusti soncu v srce... @

krho ::

No, jaz ti lahko povem nekaj.
V službi imam 2x19", doma pa 1x24".
Delati na 24" je bolj enostavno, ker imaš kompletno razvojno okolje s vsemi debug okni lahko odprto.
2x19" pomaga bolj za en k, če ne moreš undockat oken iz IDEja, poleg tega je pa še imeti undockana okna tečno.. vedno se eno nekam skrije...
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krho ()

SmeskoSnezak ::

A bi mi kdo , prosim, odgovoro? Al ste vsi šli na dopust?
@ Pusti soncu v srce... @

kixs ::

Osebno mi je bolje 2... dva VELIKAAAA :P

Trenutno pa imam 21" CRT + 19" LCD.

Pred kratkim sem mislil vse zamenjat. Nabavit en 27" LCD in en manjsi CRT (17" ali 19") z malim footprintom. Dual-View all the way... vsaj zame. In en mora bit CRT :P

V to potem nisem sel, ker so vecji LCD-ji za en k*rc! ;((

SmeskoSnezak ::

kix97, hvala za odgovor, čeprav nisi odgovoril na vprašanje ki sem ga dal. :D Namreč , mene točno zanima, keri model se zdaj splača kupit za 300-400€ al pač nabavim še enga takega, kot ga mam (LG L2000C-SF)?
@ Pusti soncu v srce... @

bond007 ::

Ve kdo za kako varianto, da uporabljaš dva monitorja (prenosnik + dodatno lcd) na ati grafični in da maš powerplay še vedno vklopljen? Ker vedno ko dam extended desktop se izklopi powerplay oz grafična (x700) deluje z polno hitrostjo in potem mi večino časa laufajo ventilatorji.

kixs ::

Snezak... ce pa tako skrivas vprasanja ;)

Ce si s tem zadovoljen, potem kupi istega. Ze zaradi izgleda, enaka robova, enakih nastavitev in tudi pri premikanju glave, en - drug monitor, bos imel vse na isti visini.

lp

SmeskoSnezak ::

Btw, še sploh prodajajo ta monitor? Na netu ga več ne najdem oz. ga ni na zalogi. :\ Verjetno bom mogo poklicat trgovine.
@ Pusti soncu v srce... @

kixs ::

Jah, mislim, da so vse te 20" 4:3 opustili. Edino, ce jih imajo se kje na zalogi.

Preveri tule:
http://www.bolha.com/oglas2819651

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kixs ()

SmeskoSnezak ::

Hmmm... sn pred kratkim obiskal BOF in se začudil, ko piše pri modelu da ima MVA matriko. Na spletnih straneh pa sploh nimajo tega modela (LG L2000C-SF). V oni trgovini, ko pa sn kupo ovega, pa ga več nimajo. A so se mogoče v BOF-u (v bistvu je itak Big Bang trgovina) zmotli ? :\

No, zdaj brskam uradne strani od LG-ja, pa so čist čudne. Npr.: Tukajle, pri karakteristikah lepo piše v tekstu S-IPS, če pa daš na specifikacije (desni "tab") pa piše TFT panel. Zanimiv je tudi opis na tem linku, namreč s-ips je napisan pri vidnem kotu. Kaj pr... :\

Mi lahko kdo to razloži...
@ Pusti soncu v srce... @

bond007 ::

TFT ni oznaka matrika, ampak tehnologija izdelave LCD-ja - kratica za thin film transistor. Mislim, da so vsi tile nam poznani LCDji TFT...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bond007 ()

SmeskoSnezak ::

Oh, hvala lepa. Zdaj sn še pobrskal za NEC-om Multisync 20WGX2 PRO. In imaš očitno prav. Jaz pa sn si v glavo takrat pikno, da se očitno matriki reče MVA, TN, TFT, S-IPS... (/me se s pojštrom po glavi =)

Si bom mogo prebrat malo o tem sranju. Any good link about it? :8)
@ Pusti soncu v srce... @

opeter ::

Če rabiš dober prikaz barv potem izberi eno od S-IPS (ipd. izpeljanke As-IPS) oz. podobno tehnologijo. Ostalo je neuporabno.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zheegec ::

SmeskoSnezak: L2000C ima S-IPS, L2000CM pa MVA.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

SmeskoSnezak ::

Kaj zdaj? Imata LG L2000C-SF in NEC Multisync 20WGX2 PRO TFT matriki ali S-IPS? Namreč, na internetu piše sicer TFT, pod specifikacijami pa piše dodatno S-IPS. Naj mi nekdo to zmešnjavo razloži, če eni pravite da je TFT in S-IPS različno sranje. Prosim, da se zjasnite! In samo ta modela me zanimata, noben MM in podobno sranje. Samo LG L2000C-SF in NEC Multisync 20WGX2 PRO. Zakaj piše na interneto tak in drugače... :\ ;( :\

V živo sn videl na LG-ju slabšo sliko napram NECu,na listku z ceno je pisalo da ima MVA matriko, na netu piše TFT matrika, pri podrobnostih pa še S-IPS. Mislim, ej... 8-O Prosim, no, da mi to zmešnjavo razložite.
@ Pusti soncu v srce... @

SepoX ::

Ej poba, lahko bi malo pogledal osnove lcdjev...

TFT so vsi, paneli so pa lahko različni - VA (in podvariante MVA, PVA,...), S-IPS (in podvariante ala AS-IPS) ter TN.

VA in S-IPS imata vidne kote 178 stopinj, TN max 160. Po tem prepoznaš ponavadi kateri panel ima, če ne piše pri specifikacijah.

S-IPS je najboljša v prikazu barv in tudi za špile je primerna.

SmeskoSnezak ::

Dankešun. Torej more bit pomota v BigBangu, če vsepovsod specifikacije na netu pravijo da ima S-IPS tehnologijo.

popravek: na uradni strani lge.com in ne vsepovsod na netu.
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

bastadu ::

Da si malce sposodim temo ... V službi imamo Dellove 2407FWP monitorje. Ker želimo imeti še večjo delovno površino, razmišljamo o nakupu dodatnega 19"/20" monitorja in ga postaviti zraven obstoječega in tako delati v multimonitor načinu. Sedaj me zanima, kje bi lahko našel kakšen tak monitor, ki bi imel bodisi eno, bodosi drugi stranico (in da ga postaviš v portrait/pokonci) dolgo 1200 pik na cca. 325mm dolžine? Zato da ko bi nov monitor dal poleg obstoječega, da bi bile stranice na stiku enako dolge ... Hvala za nasvete!

Druga opcija je da zamanjemo obstoječe monitorje z "nativ" dualmonitor varianto, zato me zanima, če je že kdo zasledil, da bi kje v EU prodajali ZenView monitorje?

Mipe ::

3 leta stara tema, človek... 3 leta! Nihče ti ne bi zameril, če bi odprl novo temo, tako pa si si zdaj nakopal zamero zaradi izkopavanja trupel. :)

bluefish ::

Hm, težka bo, ker se monitorje z resolucijo 1600 x 1200 že precej težko dobi - možnost so najbrž le rabljeni ali refurbished.

kuglvinkl ::

Zdej gledam na Skopuhu... A prav vidim, da nič ve vidim? Sploh ni več 1600x1200?!
Your focus determines your reallity

matej_jack ::

kuglvinkl je izjavil:

Zdej gledam na Skopuhu... A prav vidim, da nič ve vidim? Sploh ni več 1600x1200?!

Pod 16:9/16:10 kategorijo bolj težko. Tukaj so.

kuglvinkl ::

matej_jack je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

Zdej gledam na Skopuhu... A prav vidim, da nič ve vidim? Sploh ni več 1600x1200?!

Pod 16:9/16:10 kategorijo bolj težko. Tukaj so.



Hehe, bravo kuglvinkl, epic fail :).

Hvala :)
Your focus determines your reallity


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vsi S-IPS in PVA LCD monitorji ki se dobijo pri nas

Oddelek: Kaj kupiti
196650 (5414) Zheegec
»

Nakup LCD monitorja za Igranje iger, lepo prosim za nasvete

Oddelek: Kaj kupiti
202285 (1694) DrSergioDJ
»

Nakup 20" LCD monitorja

Oddelek: Kaj kupiti
322590 (1248) sword
»

Kateri monitor bi vi izbrali

Oddelek: Kaj kupiti
151738 (1270) umetnic
»

20'1" Samsung 204B ali 19" Samsung 970P LCD PVA vs.TN

Oddelek: Kaj kupiti
151728 (1411) umetnic

Več podobnih tem