» »

PC Grafična postaja

PC Grafična postaja

ilanium ::

Rabim pomoč pri nakupu grafične postaje, ki bi bila namenjena 3D modeliranju in rendranju (3dmax, Maya, Cinema 4D...) ter obdelavi videa (Premiere...).
Zadeva naj bi imela dva procesorja in super grafično z vsemi možnimi izhodi in vhodi (TV, DV...) ter podporo za priklop 2h monitorjev, torej me zanima:
- primerjava najmočnejših dvoprocesorskih sistemov Pentium 4 : Athlon XP
- ustrezna plošča za primerjana sistema
- grafična kartica (Matrox, ATI ali nVidia)
- kakovosten 22'' monitor

Denar ni problem, če je pa razlika v ceni 20%, pridobiš pa 3% moči, potem bi se pa vseen za cenejšo varianto odloču. Sej razumete :)
Hvala vnaprej.

tico ::

glede plat na tomshardware je novi test dveh amd dual plat (asus in msi).Mislim da ima asusko na ceniku tudi mlacom
lahko pa pogledas tudi na www.2cpu.com
raznih strani je malo morje.
Ce bi pa rad vedel iz izkusenj sem pa mrzel:\

Gh0st ::

Ce ni tak problem u ceni, potem poglej za Intergraph ali SGI. Intergraph ma zadnje case bolj poceni staff in je zelo kvaliteten in mocan. Recimo Z-Workstation al pa kej podobnega.
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

ilanium ::

Yo.Thx, bom pogledal za dual plato.
Kar se tiče pa druge grafične postaje, je pa problem v tem da imamo že kupljene vse licence za programe v PC okolju, da ne omenjam znanja, ki je še bolj bistven, tako da bi drug sistem kot PC prej podražil kot pocenil stvar.
Hvala, keep on goin' ;)

aky ::

--> Gh0st
Intergraph več ne obstaja. Že nekaj časa nazaj ga je kupil SGI. ZX10 je bil zadnji model. SGI je opustil 32bitno Intel platformo in se posveča 64 bitni. Produkti bodo kmalu dosegljivi. Cena bo temu primetna. Edini tak "low-cost" SGIjev izdelek je trenutno fuel, ki bazira na V10 grafiki (podobno kot osnovni Octan; le-ta ima se opcijo V12).

--> ilanium
Se najboljsa varianta je Tyanova S2462 plosca z dual Athlonom (kar najhitrejsim), onboard SCSI in LAN. Pri grafiki, ce gleda iz profesionalnega vidika je prakticno edina prava izbira novi Wildcat III 6210. V bolj "consumer" razredu se tudi odlicno obneseta Nvidiina najnovejsa GeForce in Quadro procesorja. Le dual-screen varianto teh dveh je tezko, ce ze ne nemogoce dobiti.
Pri hitrostnem testu samih Athlonov se je pri eni nasi stranki izkazalo, da je v Mayi Athlon hitrejsi od P4. Testirali so pred tremi meseci z tedaj najhitrejsimi procesorji.
Glede ostalih graficnih kartic -- Matrox ali ATI, pa Matrox ze izpade v prvem krogu, saj nima resne OpenGL podpore. ATI pa v produkcijskem OpenGL ni tako hiter kot Nvidia.
Monitor? Za resno 3D delo 21" Sonyji, 22" VisionMaterji ali pa, idealno 24" Sony. LCDji, zal, se niso tako dalec.

Gh0st ::

Drži, samo postaje se pa še vedno prodajajo. Sej Intergraph še zmeri obstaja kot podjetje, le lastnika je zamenjalo!
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

aky ::

--> Gh0st
PCjevski del Intergrapha vec NE obstaja. Tudi ZX10 postaje nosijo oznako SGI. Postaje se dobijo z kaksnih lokalnih stockov. SGI jih direktno vec ne dostavlja.
ZX10 je ze stara tehnologija, bazirana na stari Tyanovi plosci in pozre max dual 1 GHz pIII. Edino, kar malo smrdi po PC tehnologiji, kar se SGIja tice, je prihajajoci Silicon Graphics 750, ki pa je baziran na Itanium procesorju in zaenkrat Linuxu.

kuglvinkl ::

Glede grafične je odločitev lahka: 3DLabsov Wildcat, serija 6210, ki ima če se ne motim okoli 416 MB RAMa, seveda dodeljenega različnim operacijam (Dedicated 256 MB texture memory and 128 MB frame buffer (plus 32 MB DirectBurst™ memory for 416 MB total memory)
). Prejšnji model 5××× je stal okrog 1000 $. Ta bo verjento tu nekje.
Your focus determines your reallity

Senitel ::

Ampak Wildcata ne dobiš solo...

kuglvinkl ::

Pač pa z/s:
Your focus determines your reallity

Senitel ::

bejrut ::

1) A kdo ve, kaj dogaja z ELSO? Kakor jaz vem, so oni edini v evropi delali Quadre...

2) Wildcate sem videl na ceniku od Compaqa.
Tam so tudi ATI FireGL, ki so tudi dobri za profi grafiko. Pomejlal sem na Compaq slo, glede teh kartic, pa sploh nisem dobil odgovora. ;(

ilanium ::

3D LABS WILDCAT II 5000 80MB AGP - 323,880 SIT, je tudi na ceniku od Mlacoma. Sam si res ne predstavljam kaj naredi grafično kartico vredno recimo pol miljona tolarjev...

Gh0st ::

Sej ni pol miljona...
Ma ful napredno "čipovje", dva GPU-ja, polna dolžina in 64 MB pomnilnika za texture in 16 MB pomnilnika za slike DDR, potem ene popolnoma drugačne protokole rendiranja, kot jih ima GeForce in VooDoo ali Matrox. To ni VESA100, Bumb-nevemkaj...To je neki čist na svoje, sem pozabil kaj....
Hitrost zapolnjevanja je veliko hitrejša kot pri ostalih (68 miljonov pik/sek).
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Silicon Graphics

Oddelek: Strojna oprema
61139 (930) aky
»

3d workstation

Oddelek: Kaj kupiti
241604 (1216) kuglvinkl
»

Katero workstation graficno?

Oddelek: Kaj kupiti
191582 (1302) Senitel
»

Huda Grafična!

Oddelek: Kaj kupiti
291317 (897) bastadu
»

some little piece of crap 2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
514648 (4021) Loki

Več podobnih tem