» »

Silicon Graphics

Silicon Graphics

Ereinion ::

Ali kdo slučajno ve kakšno čudežno grafikuljo uporabljajo grafične postaje SG in če bi bil možen prenos nanavaden PC da bi tud jst užival v taki grafiki???

Pa ne me flame-ad, ker sam dobro vem da je to neumo vprašanje (ampak koga druzga naj pa vprašam?)

Dr_M ::

hehe sej obstajajo tut za PCje take graficne.mal si poglej serijo WILDCAT :)

barbarpapa1 ::

Pozdravljen

SGI uporablja v veliki večini primerov svoja lastna vodila, tako da njihove grafikulje delajo in so priključljive samo na njihove postaje (Ne glede ali so UNIX (Pardon IRIX) ail Windovs based...).

Samo za vhodni nivo postaj so uporabljali Nvidia Quadro GPU-je, vse ostalo (Cobalt, Reality engine itd...) pa je njihov lasten razvoj.

Torej, kot je rekel moj predhodnik, bo treba pogledati po Wildactih ali Fire GL karticah, če se češ približati SGI ju v grafiki...Samo cene so "ta prave">:D

Pa lepo risanje želim...

LP

Jože

Senitel ::

Ni šans... Te kartice sploh nimajo AGP-ja. SGI-jeve mašine so grajene podobno kot nForce (saj večina idej za nForce izvira od tuki). Octane 2 naprimer ima crossbar z šestimi porti - vsak port je 1.6GB/s. Štirje porti gredo naprej na štiri XIO slote (ala AGP) in grafična zasede dva slota. 3.2GB/s (2x XIO) vs 1GB/s (AGP 4x) :\ samo za upload. Same grafične so od današnjih PC-jaških boljše predvsem v natančnosti. Imajo 10 biten RAMDAC ostalo je 12 bitov na komponento (interno verjetno še več). Podpirajo jasno vse kar je pač v OpenGL-u in dejansko se OpenGL nahaja kar na kartici - ala "BIOS".

Dejansko pa te zadeve še vedno niso programabilne. P10 od 3D Labsa je prva profesionalna kartica, ki je programabilna. Razlike med profi in običajnimi karticami pa so vse manjše (danes je v bistvu večja razlika v driverjih kot pa v hardwareu) in DirectX 9 generacija grafičnih (za sedaj NV30 in R300) bo po moje prehitela vse profi zadeve tako v hitrosti kot featuresih. :D
Dejansko na PC-jih ni problem v tem, da bi bile grafične premalo zmogljive ampak v tem, da jih praktično noben software ne izkorišča (če hočeš hudo grafiko moraš biti programer, ali pa čakat na Doom 3 >:D).

Ob tem se spomnim enega predavanja, ki sem mu bil priča kakšne 7-8 let nazaj... Zadeva je tekla okrog grafike na SGI-jih in predavatelj se je pohvalil, da je na japonskem že videl Play Station v akciji in da "vaši Pentiumi" nebodo nikoli zmožni česa takega... :\ Times change, don't they? >:D

Ereinion ::

Hvala za pojasnila...zdej so mi stvari vsaj mal bolj jasne...

(Recimo da zadanem na lotu:D) ....Kolko pa kej stanejo SGIjeve grafične postaje?

kuglvinkl ::

Poglej na stran Aster.si, ti so jih vsaj včasih tržili.
Your focus determines your reallity

aky ::

Aster ne prodaja SGIjev za grafične aplikacije, ampak za bančne.

SGIje za grafiko/video dobiš na firmi Silicon Studio, cene recimo Octane2 pa se gibljejo tam nekje od $100k naprej. Je pa res, da tipično ne moreš kupiti nenamenskega SGIja. Ponavadi pridejo s softwareom, ki ga rabiš; recimo AW Maya.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nov high-end racunalnik

Oddelek: Kaj kupiti
422372 (1470) murmur
»

Katero workstation graficno?

Oddelek: Kaj kupiti
191672 (1392) Senitel
»