» »

plata p5p800 in gonilniki za zvok

plata p5p800 in gonilniki za zvok

jurre ::

ima se kdo maticno p5p800 in navadne stereo zvocnike? Ne vem, a sem jaz toliko glup al gonilniki;((
Na novo sem instaliral sistem (win xp) in nalozil prilozene gonilnike Soundmax, ki so na CDju od plosce. Po resetu racunalnika tisina, nikjer ne dela noben zvok (ponavadi ko nalozis gonilnik zadeva dela). Sistem zazna, ko nekaj vklopis v zvocno in te vprasa kaj si vklopil - na maticni so trije izhodi 1, 2 in 3. V navodilih pise da stereo zvocnike vklopis v vhod 1 in mikrofon v 3, ce imas 4-kanalni sistem zadnje zvocnike v vhod 1, sprednje v vhod 2 in mikrofon v 3 in v primeru 5.1 sistema enako kot za 4-kanalne, samo da das bass/center v vhod 3 namesto mikrofona.
In ce vklopim kakor je prav po navodilih - zvocnike v vhod 1, mi napise ce sem vklopil stereo speakers, dam OK in napise da so prav priklopleni. Zvok takrat ne dela nikjer!
Ce vklopim zvocnike v vhod 2, me vprasa, ce sem vklopil 5.1 sistem, dam OK, napise da je prav priklopleno. Zvok dela! No, ne povsod, dela winamp, mediaplayer, ne dela pri filmckih preko interneta, ob zagonu/izklopu windowsov.. (predvidevam, da so bili kot zadnji zvocniki 4-kanalnega sistema in pri teh filcmkih spilajo sami sprednji?) In po nekaj casa zafrkancije in stelanja programa Soundmax ugotovim, da moram imeti vklopljen nek ucinek (environment), da potem zvok dela povsod? To je misljeno tiste ucinke, ki so v nastavitvah - da lahko nastavis sobo, hangar, halo, pod vodo, ce je nastavljeno none pa ni zvoka:\ Ta logika mi ni jasna...
Odstranil sem soundmax z racunalnika in nalozil novejso verzijo (po daljsih mukah neodzivanja asusove strani) in problem je ostal. Sedaj moram imeti izbran nek ucinek, da zvok dela, vendar je prepotiho (ali pa odmeva, kar je logicno, ce izberem ucinke hale:\ )
Je imel se kdo podobne tezave s tem? Ali imajo te gonilnike nekam cudno logiko...Ponavadi sem normalno instaliral gonilnike, resetiral in je vse normalno delalo, ne pa da vklapljam neke ucinke...
Aja, skoraj bi pozabil, mikrofon tudi ne dela..
Primer, kako ima sedaj, da nekako dela:
  • spremenil: jurre ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava 5.1 zvočnikov

Oddelek: Zvok in slika
366048 (5102) Medo
»

AC3filter for dummies - nedelujoči center zvočnik

3511375 (5183) Sarimner
»

[Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )

538012 (6767) gumby
»

Katero zvočno kartico za 5.1. zvok?

Oddelek: Kaj kupiti
101432 (1277) AndrewSmith
»

zadnji zvocniki tiho!

171823 (1711) odklop99

Več podobnih tem