» »

Remote printing (Win2003 std+terimanl)

Remote printing (Win2003 std+terimanl)

DaDek ::

Najprej vsi lepo pozdravljeni...

Imam 1 mali problem.. teoretično sicer vem kako ga rešit, ampak bom raje še vprašal tukaj..

V ljubljani imam Win 2003 std+terminals, na njem pa dela človek iz kopra, iz maribora in iz murske, vsak ima na svojem domu po 2 printerja in hoče tiskat doma. Driverje teh printerjev sem poinštaliral na serverju, nastavil sem jim neke porte, tukaj dalje pa mi zašteka, nevem kako naprej, nevem kako skonektat mašino v kopru s tem driverjem (tista opcija local resources odpade), pogooglal sem ampak na žalost nisem najdel nič uporabnega (100% je kaj samo nisem najdel :/ )

Na Win 2003 SBS so vsi ti printerji delali (+4nove imam za poinštalirat na 2003 std), zdaj pa smo kupili še 1 server in smo prenesli vse na tega, ampak tam nisem jaz nastavljal, tukaj pa bi rad. Naj pa povem še to sem poinštaliral nekega EPSONa in je kr prevzel 2003std nastavitve printerja iz starega serverja (WIN 2003 SBS), torej prevzel je port (veja do porta je tudi pravilana; torej ime lokalnega kompa v murski), bo printalo to pravilno?

Upam, da nisem preveč zakomplicirtal, vglavnem rad bi remote network printing

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

oddaljeno namizje

Oddelek: Pomoč in nasveti
303675 (1916) hojnikb
»

win srv 2003 - file sharing

Oddelek: Operacijski sistemi
192199 (1364) Eureka