» »

Neslišen HD

Neslišen HD

Lux ::

Imam popolnoma neslišen sistem, torej ventilatorji so vsi neslišni. Edina stvar, ki jo še slišim ponoči ko grem spat je disk. Kot neslišni diski so bili vedno znani seagate - barracuda serije. In mislim da so bili tiste 80 gb barracude res neslišne. Danes pa se mi zdi da je seagate barracuda serije skomercializiral, saj se prodajajo samo še barracude. V lasti ima 320gb barracudo, ATA , verzija 7200.10
Disk je res zelo tih in je komaj slišen v idlu, tudi ko seeka, je zvok zelo mehak in nemoteč (v primerjavi z 200gb maxtorjem od punce, ki je v idlu neslišen, ko pa seeka ropota ko hudič).
Zanima me, če obstaja HD, ki ga ne bi slišal niti ponoči, ko ni nobenih drugih zvokov. Ali obstajajo tišji HDji kot je barracuda? Nekaj sem bral o samsungih. Samo ko sem malo spraševal prodajlce po bolhi, so vsi rekli da je skoraj neslišen, kar pomeni verjetno enako kot barracuda..

Zanimajo me vaša mnenja in izkušnje ;)

LP

Golden eye ::

seveda obstaja sam je zelo drag: SSD diski (diski ki uporabljajo polmnilnik)

Kaj pa če bi probal kej izolirat disk? al pa da ga daš na gumice?

DominusSLO ::

Uporabi disk za prenosnike ;) Za nočne procese, kot je emule, je čisto dovolj hiter ;)
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

Izolacija je verjetno rešitev ja, samo bo kar nekaj dela, disk se tudi precej greje že tako in bi potreboval ventilacijo..
Saj so IBM spinpointi diski za prenosnike, kajne? so taki majhni.. Ja saj za download so res vredu, samo zraven more še laufati sistem.. in taki diski se mi ne zdijo primerni za sistem..

Phoebus ::

Ma glej, obesi ga na gumice, poskbri da je kišta lepo zvočno izolirana pa bo

DominusSLO ::

lux
Mislu sem, da bi star disk pustil notri in na drugega(tišjega) obesil zadeve, ki laufajo ponoči ;)
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

Ampak, ali ni potrebno da sistem skozi deluje? Oz. bi se zelo pogstop prižigal za vsako malenkost, saj je le sistem?

bluefish ::

poglej, če lahko disk poganja OS na prenosniku, ga bo tudi na stacionarnem računalu, ki lavfa eMule.

ampak so znani po tem, da delujejo počasneje..

Jaz pa sem že razmišljal da bi za sistem imel 2x v vzporednem raidu diska :D

burkiburke ::

ta hladilnik je nekoliko drag ampak je vseeno ened od najbolj prodajanih hladilnikov za trdi disk, vsekakor moje priporočilo za utišanje in hlajenje hd-ja.

SSH ::

Poz!

Meni je najbolj pomagalo, da sem dokupil rame :D iz 512Mb sem šel na 2gb. disk ni več tako obremenjen čez noč, in je veliko manj slišen.

lp, FReAK.
MSI NEO4 SLI PLATINUM, A64 3000+@2500mhz, 2048mb geil 2.5-3-3-5 245mhz,
MSI NX7800GT 256DDR3, 300GB maxtor 16MB cache, LC6420 (420W)

Golden eye ::

dej si kišto v en drug prostor. pa kable podalšej tkoo da boš mel sam monitor pa tipkovnico pa miško v sob. Pa bo čista tišina!
tko mam jest narej pa je zakon :P . Drgač pa sem mel tud jest take probleme k ti z hripom

zaradi edino malo zvoka, ki ga oddaja disk, pa ne bom selil računalnik v drugo sobo.. drugače pa rama imam dovolj in disk zelo malo škrta. Sploh pa me ne moti škrt, ampak delovanje motorja, ki deluje vsekozkozi tudi v idlu..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri so res tihi HDD danes?

Oddelek: Kaj kupiti
242346 (1663) st0jko
»

Napajalnik fanless?

Oddelek: Kaj kupiti
192034 (1784) wooted
»

Zvočno izolacijska pena ne deluje, kako naprej?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
166022 (5739) rkb2
»

SEAGATE 120 SATA

Oddelek: Strojna oprema
141498 (1157) Stayerc
»

Tihi diski?

Oddelek: Strojna oprema
381976 (1333) burekar

Več podobnih tem