» »

Namizni vs. Prenosnik za v študentskega

Namizni vs. Prenosnik za v študentskega

SynTax64 ::

Kaj vi menite? Je boljše v študentskem domu met namizni pc ali prenosnika?
Odločam se med TEM in med TEM prenosnik-om.
Vem, da je konfiguracija pri prvem boljša, ampak vseeno me zanima kaj je boljše met v študentskem.
Gre se predvsem za zasebnost, da mi nebo kdo šaro po sobi, itd,...;((
Predvsem bi proso tiste, ki so že v študentskem, da mi odgovorijo na to dilemo.
Pa prosim brez nepotrebnih komentarjev

Mr.Ecko ::

Zamenjaj štacuno v kateri ga boš kupi. comtron no go.
V študentu nisi sam.Računaj da ti prenosnik lažje ukradejo ...

Pesimist ::

Saro po sobi? To ti lahko na laptopu prav tako pa se spizdi ga lahko lazje :D . Rabis prenosni racunalnik al ne to je tu vprasanje ce ne te nikakor laptopa. Samo pri prvem ne pozabi da rabis se monitor. Na laptopu ze z osnove ni tak fajn delat kot ce mas neki plac kjer mas fiksni comp v kolikor seveda mas ta plac sploh.

SynTax64 ::

Ja seveda, da mi na laptopu tudi lahko šari,ampak ga lahko vedno dam kam na varno,veš.
Glede LCD-ja sem pa razmišlo, če bi se že za namiznega odločo neko 19-ko al pa celo 20 nevem še točno.
Rabo se bo predvsem za programiraje, delo z grafičnim okoljem tudi kakšna igra vmes pride ko bo dolg čas.
Se pravi da je boljša izbira namiznega nabavit. Še kdo ma kakšen zanimiv predlog ;) ?

xlarge ::

Tud če ne pišem kaj vlk po forumu, še moje mnenje :

Pomisli, da res lahk prenosnika vzameš s sabo, pa tud vlk placa ti ne zavzame. Jst sem zdaj že skor 2 leti v študentskem in sem na začetku kupu prenosnika ravno zato, ker ga lahko zravn nosim. Zavzame manj placa, zmogljivost ni vlk kaj slabša. Če boš čez konec tedna hodu domov, je res enostavneje nosit prenosnika zravn, kot pa namizni PC. Namiznega boš puščal v študentskem kjer bo 2 dni nezavarovan. Je pa res, da ti lahk prenosnika lažje odnesejo. Baje so enmu kolegu enega mojega znanca ukradli prenosnika medtem, ko je on šel v kuhno 8-O .
Tak da jst odkar sem to slišal, ko je fešta zmeraj zaklenem sobo, pa šele potem grem pit :P .
Sam se odloči, kaj ti bo bolj prav prišlo. Glede varnosti bi reku, da je prenosnik malo bolj varen, predvsem če kupiš ključavnico zanj pa ga prikleneš na radiator :D .

Turboslav ::

Te ključavnice so bolj tak tak.....ker če prenosnik nima kovine pri luknji, lahko tiste zatiče, ki se zataknejo noter z lahkoto ven potegneš, malo pomigaš, pa gre. Acerjevi prenosniki vem da imajo to bolj švoh narejeno, medtem ko imajo HPji, Toshibe, Lenovoti, Delli in malo bolj priznane firme to tudi boljše izvedeno, se pravi imajo luknjo kovinsko. Aja pa to sem poskusil v trgovini kjer delam, da ne bo kdo mislil da kradem prenosnike:D
Sir je dober

Switch ::

Priporočam prenosnik. Lahko ga boš nesel v čitalnico in tam v miru delal, če bodo slučajno že popoldne začeli piti v študentu:D
Poleg tega pa lahko potem uporabljaš na fakulteti tudi Eduroam.

Fr33man ::

Še moje skromno mnenje. Pred kratkim sem si kupu prenosnik. Dal sm za njega kr lep kup dnarja in ga tako lahko po zmoglivostih postavm ob bok kaki srednji klasi namiznih modelov. Js vidm pr men problem predvsem v varnosti. Na ulci in drugih javnih mestih je pač tveganje da mi ga ukradejo, ker se v tisti lepi torbi takoj vid, da je not laptop in kar kliče nepridiprave (južne "brate").
Ozko grlo je še pri nadgradnja in pa zahtevni programi. Če si bol pisarniški tip pa to ni glih ovira.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Fr33man ()

Pesimist ::

Ena taka tema je bla lih kakih 2 tedna nazaj in tam so prakticno vsi desktop predlagali ker je dosti vecji uzitek delat na normalni komp kot te prenosnike v kolikor ga seveda ne nosis na hrbtu :D

trek@s ::

zcetrt ::

Veliko pomeni tudi "sinhronizacija" med domačim in v študentskem domu uporabljanim računalnikom. Če je en računalnik oboje, si zmagal, sicer nikdar nimaš vsega, za kar si prepričan da imaš.

Kar se udobnosti tiče: Pač sem tako revše, da vse delam na prenosnik, ker je le-ta nadomestil namiznika, za katerega ne mislim dajati denarja. Poznam pa veliko ljudi, ki dajo še 30 eur za tipkovnico, ki naj bi bila najbolj neudoben del prenosnika (meni ni sile, pa programiram in delam pač ostale stvari, vključno z občasnim igranjem iger). V skrajni sili pa 19 colski samsung LCD stane 220 EUR.

Kraja... Ja, eno leto sem rahlo presran hodil s torbico na kebab, zdaj pa je koncentracija prenosnikov tako ali tako zelo visoka, moj je že rahlo nezanimiv, za boljši občutek pa si lahko podložiš bicepse in pustiš rasti brado. Če pa si slučajno smrketa, potem bodi vpadljiva raje na drugih mestih, kot pri torbici.

Priporočam torej prenosnika. Ampak ne ravno jajc.
4.

romci ::

Se nasvet glede prenasanja - namestno klasicne torbe za prenosnik si lahko omislis kaksen nahrbtnik za notebook in dodatke ( http://www.com-shop.com/classification.... ). Precej manj "sumljivo" in bolj udobno za prenasanje.
-- not all those who wander are lost...

SynTax64 ::

Jou, zdaj pa več nevem za kaj se naj odločim.
Po vsej verjetnosti bom naredil tak, da bom nabavo prenosnika, namiznega
bom samo nadgradil (disk & grafično) :) .
Aha pa še nekaj, kje je najboljše kupit prenosnika? Katero trgovino priporočate (preko spleta) ?
Lahko tudi direktno v kakšni trgovini v MB-ju al pa MS.

zcetrt ::

Meni se zdi zanimiva že omenjena opcija v Big Bangu, kjer za cca 130 EUR dobiš šest let garancije in celo zavarovanje proti nerodnosti (padec, politje...) Jaz bi samo zaradi tega vzel tja, pa čeprav cene niso najnižje. Pravzprav za en HP model (zelo dobra konfiguracija, le grafika je intel 950) je 1090EUR, kar niti ni omembe vredno draže, kot v kakšni spletni trgovini. 6 let... Skoraj ne verjamem, ampak kolikor sem bral, nisem zasledil kakšnih cak.
4.

OK.d ::

ne vem tudi jaz sem bral tisto o zavarovanju in skoraj na koncu z drobnim tiskom piše da v primeru malomarnosti zavarovanje ne velja, tako da se potem tiste zgoraj zavarovane stvari izključujejo naj me nekdo popravi če se motim, ker prav veliko v te stvari ne verjamem ko pride do konkretnega primera se stvari rade zakomplicirajo8-O
LPOK.d

Čmrlj ::

Jaz osebno se bi raje odločil za namiznega,saj dobiš 900 eur že soliden c2d sistem z 19" lcd.Če pa nočeš da ti kdo šari po kompu,pa preprosto naštimaj varnostno kodo( password).Za prenosnik za 800-1000 eur se nebi odločil, ker so vsi več al manj za en drek in so znjimi sami problemi ( pregrevanja ipd...),pa še tisti monitorji na njih niso prav nič kvalitetni.

edit:Nekaj takega

Biostar tforce 965pt-115 eur
e4300-165 eur
2x1gb Cruciall Value ddr2 667( d9gmh)-150 eur
xfx 7900gs-165 eur
250gb sata2-80 eur
LC power 550w-45 eur
dvd rw-40 eur
ohišje GMC G30-30 eur
Monitor LCD 19" LG L1918S-195 eur

Skupaj-985 EUR

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Čmrlj ()

Ted ::

Velja v vsakem primeru, v najslabšem pač rečeš da ti je padel na tla in kriješ 25 al 33% razlike do novega izdelka s podobnimi lastnostmi.
Mah...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Študij - kaj kupiti prenosnik ali nov namizni računalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
262725 (1538) oemdzi
»

Internet v študentskih domovih

Oddelek: Šola
3910890 (9846) hawkwood
»

Budget 500 EUR: namizni vs. prenosnik - kaj kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
393991 (3242) Tarzan
»

Sandisk predstavil najmanjši SSD na svetu

Oddelek: Novice / Diski
297006 (5872) KaRkY
»

Kateri prenosnik ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
685042 (3911) _marko

Več podobnih tem