» »

LCD monitor za oblikovalce

LCD monitor za oblikovalce

rkasteli ::

Sem ravno v iskanju novega lcd monitorja in bi prosil za malo pomoči. Monitor bom potreboval predvsem za oblikovanje (spletne strani, tisk, itd) in bi rad malo boljšo zadevo ki mi bo vsaj nekaj let zdržala. LCD monitor bo zamenjal moj trenutni iijama 21 incni CRT monitor, ki mi je precej časa služil več kot odlično,vendar ga je sam razvoj že malo povozil. Razmišljal sem o nakupu NEC-ovega 20WGX2PRO,šel sem ga tudi pogledat v big bang in slika je res odlična vendar sem bral da čeprav se več kot odlično obnese za igričarstvo, je za samo oblikovanje dokaj neprimeren. Kakšen nasvet?:\
rkasteli
  • spremenil: rkasteli ()

mi345 ::

Dell 2407wfp ali 30 inčna verzija. Mislim da z njima ne mores zgrešiti.

Cena prvega je , v primeru da ga kupiš via Nizozemska cca 770,00 EUR, vključujoč poštnino, medtem ko je drugi malo dražji in sicer okoli 1370,00 EUR.

kljucavnicar ::

Sam imam tega in ga ne morem prehvaliti. No res da je cena se kar visoka ampak ti pravim da je vreden svojega denarja.

Me je ze prehitel.
Dolgo pisem.

Zgodovina sprememb…

pershi ::

Tudi jaz se odločam za nakup monitorja, ki bo primarno namenjen Photoshopu in oblikovanju internetnih strani. Za Dell 24" že vem, da je zelo dober monitor, zanima me pa še kako se obneseta naslednja monitorja, če ima seveda kdo kaj izkušenj z njima: Samsung SyncMaster 244T in HP 2465

@mi345: "...v primeru da ga kupiš via Nizozemska..." gre tu za naročilo preko internetne trgovine z Nizozemske? Prosim če lahko posreduješ kakšen link.

Hvala in lp, pershi

>>><<< ::

Kaj pa Applovi lcd-ji?
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

PARTyZAN ::

Apple ma itak samo svoje ohisje pri monitorju. HW je vec ali manj isti kot pri dellih. Aja, pa tipicno applovsko je se cena nabita za 100% :P.

opeter ::

Apple-ovi LCD-ji uporabljajo večinoma iste panele, kot jo imajo vgrajeni Dell-ovi zasloni.
Moraš pa vedeti eno stvar: Apple-ovi monitorji se zelo dobro obnesejo pri videomontaži, v multimediji. Niso pa pravzaprav primerni za reprodukcijo barv. OK, da se te monitorje kalibrirat, ampak če resnično rabiš barvno pravilne monitorje imaš na voljo le naslednje proizvajalce: Quato, NEC (serija SpectraView), LaCie, Barco, ViewSonic in mogoče še Iiyama... ostali odpadejo.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

ali3n ::

Price: performance... trenutno Samsung 214T; 244T je predrag za tiste dodatne 3 inče; magari kupi 214T in en povprečen 17" za palete. Prideš skozi s cca 800 EUR.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

rkasteli ::

Dellove sm tud že gledu sam so trenutno v previsokem cenovnem rangu zame. Glede na to da sm šel šele pred kratkim na svoje je trenutno 700€ max kar si lahko trenutno privoščim za nakup monitorja. Je kaka solidna rešitev za to ceno?
rkasteli

rkasteli ::

Najdu sm enga Sony GDM-FW900 24" CRT monitor, za dost solidno ceno, tko da sploh ni več vprašanja :D Z lcd monitorjem za profesionalno rabo bom še mal počaku, nabavu si pa bom enga za pisarniško rabo najbrž da kar Lg L203WT ker ima dost dobre kritike in predvsem solidno ceno. Hvala vsem za pomoč ;)
rkasteli

Ted ::

Raje novejši model (po isti ceni) L204wt nabavi:) .
Mah...

Big_Al ::

Samsung XL20 bi naj bil primeren ravno za takšno delo.

nonenone ::

jaz imam 22 inch samsung 225bw in sem kr zadovoljen, lepa in široka slika, cena ugodna, pri big bangu v btc sem dal 95 tisoč sit - delam pa na AutoCAD, AcadBau itd - kr udobno delo

rkasteli ::

Samsung 215 TW kako se kaj obnese za design? Kolega kupuje nov monitor in sva ga šla dons pogledat v BigBang oziroma sprobat in moram rečt da ni slab. Ga kdo ma tuki?

Mi zna mogoče kdo še razložit zakaj so take različne cene,recimo v Big Bangu je okol 560€ pol pa doma pogledam na mimovrste je pa 479€ kar je skor 100€ ceneje...so mogoče spet kakšne mučke z paneli ali čim podobnim?
rkasteli

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rkasteli ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vsi S-IPS in PVA LCD monitorji ki se dobijo pri nas

Oddelek: Kaj kupiti
196650 (5414) Zheegec
»

24" LCD - izbor in mnenja...

Oddelek: Kaj kupiti
252985 (1842) ender
»

21" LCD monitor za CAD/CAM?

Oddelek: Kaj kupiti
202840 (2313) Smorny
»

Iščem LCD z 1600x1200 , 19˝ al pa 20˝

Oddelek: Kaj kupiti
222167 (1555) SmeskoSnezak
»

Kater velik LCD? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17016460 (9912) franci

Več podobnih tem