Forum » Pomoč in nasveti » Iščem krivca za čudno obnašanje računalnika
Iščem krivca za čudno obnašanje računalnika
muzičar ::
Pred kratkim sem pisal o zmrzovanju računalnika. No ta problem je nekako odpravljen. Nastal pa je nov problem. Recimo po 2h igranja WoW mi le ta začne štekat, ga zaprem, ponovno odprem in dela 5min pa spet šteka. Ponavadi če med tem minimiziram WoW se znajdem v odrezanem namizju v 16 barvah, zaprem WoW in ugotovim da so se gonila za grafikuljo nekako unloadala in tako imam namizje v 640x480 in 16 barvah, po kratkem času se kar naenkrat disk ugasne in komp se resetira.
Torej kaj bi lahko bilo narobe? Temperature so normalne (čudno mi je le to da za NB kaže od 26 do 28°C, sem uperil vanj en 100mm vent ampak je še vedno isto), nobeden od kondijev ni napihnjen na plati, venti so spucani.
Konfig.:
P4 2.8HT
Asus P4C800
4x256MB DDR400 (pognal memtest - ni najdel nobenih napak)
WD 250GB Sata II (WD2500KS)
Winfast Leadtek A6600GT (20th anniversary edition)
300W napajalc
Torej kaj bi lahko bilo narobe? Temperature so normalne (čudno mi je le to da za NB kaže od 26 do 28°C, sem uperil vanj en 100mm vent ampak je še vedno isto), nobeden od kondijev ni napihnjen na plati, venti so spucani.
Konfig.:
P4 2.8HT
Asus P4C800
4x256MB DDR400 (pognal memtest - ni najdel nobenih napak)
WD 250GB Sata II (WD2500KS)
Winfast Leadtek A6600GT (20th anniversary edition)
300W napajalc
muzičar ::
Čemu? Poraba je pod 300W. In tale konfig. je že več kot leto, težeava pa se je prvič pojavla 2 meseca nazaj, torej napajalc ni.
gumby ::
imas mogoce disk fragmentiran in nabito poln? to zna prakticno ustavit sistem...
my brain hurts
jan01 ::
Zloadej si najnovejše driverje iz nvidia.com in driver cleaner pro. Posnemi(in nič drugega) LE driver cleaner, nato pa odinštaliraj nvidine gonilnike. rebootaj v safe mode in tam uporabi driver cleaner. Izberi vse stvari od nvidie. Lahko narediš tudi cab clean(ni obvezno, a naj bi bilo dobro, a vzame kar nekaj časa(minuto, dve, na slabšem računalniku več). ponovno zaženi in posnemi gonilnike, ki si jih prej zloadal
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ugašanje računalnika med igranjemOddelek: Pomoč in nasveti | 3629 (2696) | Bostjan99 |
» | Težave z Club3D Geforce 7600GS AGP in videom - vsaj mislimOddelek: Pomoč in nasveti | 2055 (1617) | denisxt |
» | VELIK problem z GeForce6600 GT !!!Oddelek: Strojna oprema | 2153 (1240) | Engineer_SLO |
» | Direct3D ne delujeOddelek: Pomoč in nasveti | 1425 (1203) | Senitel |
» | Problem z Radeonom 9500 ProOddelek: Strojna oprema | 1501 (1014) | Sycroft |