Forum » Pomoč in nasveti » prenosnik Acer travelmate 2410-skurjena plata
prenosnik Acer travelmate 2410-skurjena plata
hlastec ::
Predkratkim sem skuril osnovno ploščo v prenosniku Acer Travelmate 2410 (polito s tekočino-kava), tako so mi vsaj rekli na servisu v Big-bangu, tako da mi garancija ne velja oz. sem moral še plačati stroške pregleda računalnika.
Pa me sedaj zanima kje in kako bi lahko dobil novo ali vsaj rabljeno osnovno ploščo za ta prensonik, ki bi bila kompatibilna z vsemi ostalimi komponentami. Verjetno bi potreboval osnovno ploščo z procesorjem, ker je tega verjetno tudi skurlo (intel pentium 1,5 Gb).
Medtem ko so ostale komponetne (rami, hard disk, DVD-RW, monitor, ohišje, tipkovnica itd ) še delujoči. Saj če skuri osnovno ploščo potem verjetno ne uniči vseh dodatno priklopjenih komponet.
Prosim, če mi lahko svetujete kaj naj storim, oz. kje bi lahko dobil in kakšno osnovno ploščo z procesorjem bi potreboval, da bi lahko zamenjal staro/skurjeno, ker namreč mi je škoda za vse ostale dobro ohranjene enote računalnika (ekran, ohišje, HD...), da bi jih moral v koš zabrisat.
za vaše odgovore/rešitve se vam zahvaljujem
lp david
Pa me sedaj zanima kje in kako bi lahko dobil novo ali vsaj rabljeno osnovno ploščo za ta prensonik, ki bi bila kompatibilna z vsemi ostalimi komponentami. Verjetno bi potreboval osnovno ploščo z procesorjem, ker je tega verjetno tudi skurlo (intel pentium 1,5 Gb).
Medtem ko so ostale komponetne (rami, hard disk, DVD-RW, monitor, ohišje, tipkovnica itd ) še delujoči. Saj če skuri osnovno ploščo potem verjetno ne uniči vseh dodatno priklopjenih komponet.
Prosim, če mi lahko svetujete kaj naj storim, oz. kje bi lahko dobil in kakšno osnovno ploščo z procesorjem bi potreboval, da bi lahko zamenjal staro/skurjeno, ker namreč mi je škoda za vse ostale dobro ohranjene enote računalnika (ekran, ohišje, HD...), da bi jih moral v koš zabrisat.
za vaše odgovore/rešitve se vam zahvaljujem
lp david
[ELITE K7S5A, AMD 1600 XP+,256 DDR RAM (2100), ATI RADEON 9000 64MB]
Gwanaroth ::
Kako pa veš, da je skurjena? Če se laptop ne prižge, ni nujno, da je skurjena.. in tudi malo dvomim, da ti je šel procesor.
Meni je pijan kolega polil FSC laptop (prižgan) s pivo, in ga pustil namakati čez noč (nehote). Zjutraj sem ga razdrl, potopil v destilirano vodo, sušil 1 teden in stvar deluje še danes, po 4 letih. Edino kar se je pokvarlo, je baterija, zakar pa dvomim, da je bilo krivo politje.
Probaj ga sam razdret in plato temeljito spucat pod vodo, nato pa res dobro osuši, spet sestavi in probaj.
Če vseeno ne bo uspeha, ti priporočam, da še delujoče komponente raje prodaš naprej in si nabaviš nov laptop, kot pa da iščeš matično za tega.. boš pomojem zelo težko dobil.
Mogoče pa lahko vseeno povprašaš na kakšnem servisu, recimo Kotar, ampak pazi da ne bodo preveč oderuški.
Meni je pijan kolega polil FSC laptop (prižgan) s pivo, in ga pustil namakati čez noč (nehote). Zjutraj sem ga razdrl, potopil v destilirano vodo, sušil 1 teden in stvar deluje še danes, po 4 letih. Edino kar se je pokvarlo, je baterija, zakar pa dvomim, da je bilo krivo politje.
Probaj ga sam razdret in plato temeljito spucat pod vodo, nato pa res dobro osuši, spet sestavi in probaj.
Če vseeno ne bo uspeha, ti priporočam, da še delujoče komponente raje prodaš naprej in si nabaviš nov laptop, kot pa da iščeš matično za tega.. boš pomojem zelo težko dobil.
Mogoče pa lahko vseeno povprašaš na kakšnem servisu, recimo Kotar, ampak pazi da ne bodo preveč oderuški.
Lights often keep secret hypnosis..
Azrael ::
Nove osnovne plošče za prenosnike so drage, baje pod 300€ ni nič. Pač namenska roba v majhnih serijah, saj ni standardnizirane oblike in vse plošče ne pašejo v vsa ohišja.
Rabljena iz identičnega prenosnika, kjer je šel zaslon ali kaj drugega, pa imaš male oglasei.
Procesor verjetno ni odpovedal, prej bi skurilo RAM ali disk.
Ali je bil prenosnik vklopljen, ko si ga polil?
Rabljena iz identičnega prenosnika, kjer je šel zaslon ali kaj drugega, pa imaš male oglasei.
Procesor verjetno ni odpovedal, prej bi skurilo RAM ali disk.
Ali je bil prenosnik vklopljen, ko si ga polil?
Nekoč je bil Slo-tech.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Macbook pro polit z vodoOddelek: Strojna oprema | 1409 (968) | Veron |
» | PC se po par sekundah starta nepričakovano ugasneOddelek: Strojna oprema | 3118 (2380) | suhi |
» | WD My book 1TB nehal delatiOddelek: Strojna oprema | 3668 (3287) | abaximan |
» | Kaj sem naredil? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5513 (4229) | Timmah |
» | Osnovna plošča na prenosnikuOddelek: Strojna oprema | 1529 (1403) | gorazdx |