» »

digitalna kamera vprašanje?

digitalna kamera vprašanje?

zan126 ::

Imam še star camcorder na male kasetke,vendar bi ga zamenjal z neko novo verzijo kamere z lcd zaslonom.Zanima me na katere nosilce pa pišejo film oz.zvok te novejše kamere ki so sedaj v trgovinah?? kaj bi priporočili vi po vaših izkušnjah ?

hvala za odgovore lp.

waters ::

Imaš tri možnosti: mini DV ( kasetke na trak), snemanje na disk kamere ali pa snemanje na DVD. Če boš veliko obdeloval material ti priporočam mini DV. Drugače pa ostali dve opciji.

LP

baron21 ::

Živijo!
+ mini dvd kamera - enostavnost prenosa posnetega materiala rač.
- mini dvd -večinoma trese sliko proti koncu dvd, počasen start-več kratkih zaporednih posnetkov, že kompresiran material

+ hdd - enostavnost uporabe posnetkov, majhnost, kvaliteta zapisa
- že kompresiran video, omejitev velikosti hdd, sploh na potovanju.

+ mini dv kasete - velika kvaliteta posnetega materiala, veliko kaset, ki jih imaš lahko s seboj, trajnost posnetkov primerno za zahtevnejše uporabnike
- real time prenos podatkov v rač.

Jaz uporabljam mini dv kasete, in glede na moje zahteve še kar nekaj časa ne bom menjal tehnologije. Kar poglej snemalce raznih lokalnih tv, kaj nosijo s seboj, pa tudi arhive imajo na kasetah.

Lep pozdrav!
baron21

Calligula ::

baron, oni majo to predvsem zaradi ful drage editing opreme, ki bi jo morali tudi menjat, ce bi menjali kamere za kake s trdimi diski ipd....

davidtu ::

no bom kr tlele nadaljeval:

mislm si nabavt en camcorder za do ene 500 evrov. pac ne ne vem kaj. uglavnem za home made video.
kar sm bral da je baje DV camcorderji delajo bolso kvaliteto filmov (barve itd...) kot DVD in HD kamece. Zdej me zanima a je to res? Gledu sm pa mal med Sonyi pa med JVC kamercam z dvdjem in HDji. kupu ga bom gotov v tujini al na ebayu al pa kaksni drugi starcuni v evropi... Kaj kej priporocate?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: davidtu ()

Calligula ::

Jaz in pa vsi testi absolutno Panasonic HDC-SD1

Ozcez par mesecev kakega konkurenta na istem principu, ko cene se kaj padejo...
Ampak tole je zanesljivo in future proof.

davidtu ::

okej clovek :) home use
pa ne za tolk dnara

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dajte me malo razsvetlit o videokamerah...

Oddelek: Kaj kupiti
392993 (2139) BaTeMaN
»

Montaža filma, posnetega na DVD-videokameri

Oddelek: Zvok in slika
163185 (2826) wooted
»

Katero kamero kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
395207 (4046) Gwanaroth
»

Nakup videokamere