» »

Sistemska ura močno prehiteva

Sistemska ura močno prehiteva

imagodei ::

Živjo!

Sistemska ura na mojem PC je začela močno prehitevat. To opažam nekako 10 dni, v tem času nisem nameščal kakih novih driverjev oziroma česa drugega. Možno je, da mi je ura prehitevala že prej, pa nisem opazil.

Stvar je taka... Trenutno je ura na računalniku v firmi (sinhroniziran s časovnim strežnikom, v domeni) 14:30, na mojem domačem računalniku pa je ura 14:36, s tem, da sem uro nazadnje sinhroniziral včeraj (7.3.) ob 23:25.

Konfiguracija mojega računalnika:
AMD Athlon 2600+
1,25 GB RAM 333 Mhz Geil
Mamaplata ASUS K6 something (se ne spomnim točno)

Na računalniku mi tečejo Polkna XP SP2.
Standardna navlaka programja (Office 03 ipd).

V zadnjem času sem se igral še s sledečim, če ima kaj veze:
inštaliral sem VMWare 5.5.1, nekaj tednov imam inštaliran DynDNS Manager 2.6 od Gajba.net (streznik.org). To je edina stvar, ki sem jo spreminjal v zadnjih dneh, sem jo nastavil, da mi teče kot servis. Kakšen mesec imam na kišti še Sd4Hide.exe za ukanit Simse, da imam originalen DVD.

Sam bi pomislil na HW napako, pa mi ne pride na misel, kaj bo bilo lahko narobe. Baterija? WTF? Na netu sem malo brskal, pa imajo nekateri težave s tem zaradi gonilnika za grafično... Jaz nisem menjal nobenih gonilnikov, pa mi je vrsto let delalo vse normalno. Kaj hudiča bi lahko bilo narobe? Any Idea?
- Hoc est qui sumus -

Res nihče ne bi vedel? A sem našel tak hud problem? :8)
- Hoc est qui sumus -

M323SBA ::

Če imaš XP, je ena rešitev, da interval sinhronizacije ure prestaviš recimo na en dan (default je en teden).

Sorry, brez zamere, ampak to je približno tako, kot da bi nekomu, ki mu računalnik brez očitnega vzroka zmrzne 2x na dan svetoval, naj ga pač resetira. Ali pa, kot da bi imel non stop zobobol, pa bi jedel protibolečinske tablete. Ali pa, kot da bi mi televizija sama od sebe menjala programe, pa bi mi svetoval, naj imam vedno pri roki daljinca, da lahko hitro preklopim nazaj. A vidiš v čem je problem?

Jaz bi rad pogruntal, kaj je v ozadju, da odpravim napako. Hvala za nasvet, vseeno. Če ne bo šlo drugače, bo tvoj predlog pač edina možna rešitev. :(
- Hoc est qui sumus -

`ripper` ::

jah... ce ti ura laufa prehitro, je verjetn z racunalniko, narobe kej sistemsko, quartz za uro zacel stet prehitro.

Meni je sicer 1x ratalo sveze namescene windowse unicit do te meje, da je ura tekla tko... par 10x prehitro... v parih sekundah je minila ena ura.
To pa da je urca zlepa zacela delat malenkostno prehitro pa... ne vem...pomoje je na plati kej narobe, no... res pa da samo ugibam
bibl bubl babl ble
tukej sicer napišeš, kaj maš v ohišju, sam mene je mal sram... :)

stock ::

Mene to tud zadnje čase j***. Pa sm mislu, da je kj u biosu narobe naštelana, pa se po tem regulira.. pa ni nč. Sm tud zamenju winse pred kratkim... nč bolš. Zgleda, da je res hardware.

Azrael ::

Zamenjajte baterijo na matični in bo problem z 99.99% verjetnostjo rešen. Verjetno je baterija precej na koncu in sistemska ura ne deluje več pravilno.

Običajno tega prehitevanja sistemske ure nihče ne opazi, samo lepega dne ne pojavi obvestilo ob vklopu računalnika v stilu: CMOS Battery low, potem pa dvomov, kaj ne štima ni več.
Nekoč je bil Slo-tech.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Radijsko vodena ura

Oddelek: Kaj kupiti
297896 (3621) Darko!
»

Evropske ure zopet točne

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
3511932 (8633) Duhec
»

Zaostajanje ur vezanih na el.omrežje (50Hz) (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
6518078 (13544) MadMax
»

Ura v winsih prehiteva ali zaostaja za cca 30 min dnevno.

Oddelek: Programska oprema
81265 (1094) BlackHole
»

Ura se prehitro vrti

Oddelek: Pomoč in nasveti
101071 (903) LoneWolf

Več podobnih tem