Forum » Omrežja in internet » Težave z brezžično povezavo
Težave z brezžično povezavo
steve29 ::
Imam router Belkin Pre-N, ki je povezan na stacionarni rač. preko kabla in brezžično na moj prenosnik( vgrajena ASUS-ova brezž. kartica). Povezava deluje dokaj dobro (vsaj na stacionarnem rač.) . Router je star cca. 1 mesec, pred kratkim pa sem opazil, da se mi povezava na prenosniku prekinja. Kar je pa najbolj zanimivo, da skoraj cedno ob istem času - med 18.00 in 19.00.To se na stacionarnem ne dogaja. Probal sem že nekaj stvari, pa tudi v trgovini mi niso znali svetovati kako in kaj. Zgleda da je to fenomen ( vsaj po izrazu prodajalca). A bi mi kdo mogoče znal svetovati ali kako pomagati??
Hvala
LP
Hvala
LP
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
V nastavitvah imam nastavljeno da samodejno prepozna IP ( povezan sem preko AMIS-a).
Kako pa bi se to dalo izvedet oz. popravit težavo?
Kako pa bi se to dalo izvedet oz. popravit težavo?
Ice-Heki ::
Em, IP se ti (če nimaš statičnega) menja vsakih 24 ur (vsaj tako je pri Siolu).
Torej na vsakih 24 ur se ti internet odklopi ter ponovno priklopi (to traja pač nekaj sekund). In v tem času na žalost ne moreš iti na internet.
Rešitev za to je nakup statičnega IP naslova (kak tisočak tolarjav več na mesec), čeprav menim, če nimaš posebnih potreb za statični IP, rajši uporabljaj dinamičnega.
Torej na vsakih 24 ur se ti internet odklopi ter ponovno priklopi (to traja pač nekaj sekund). In v tem času na žalost ne moreš iti na internet.
Rešitev za to je nakup statičnega IP naslova (kak tisočak tolarjav več na mesec), čeprav menim, če nimaš posebnih potreb za statični IP, rajši uporabljaj dinamičnega.
zee ::
na Siolu je to zastonj pa na T-2 menda tudi.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
amigo_no1 ::
Če uporabljaš "pppoe" in "keep alive" na routerju potem spremembe IPja niti ne opaziš.
Pač pokličeš na Helpdesk in vprašaš.
Pač pokličeš na Helpdesk in vprašaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
ja že razumem...
ampak problem je ta da se to dogaja samo na prenosniku, stacionaren pa nima problemov
ampak problem je ta da se to dogaja samo na prenosniku, stacionaren pa nima problemov
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | T2 ponudnik in domače omrežjeOddelek: Omrežja in internet | 4062 (2740) | MrStein |
» | sinope568+in linksys WRT54GLOddelek: Omrežja in internet | 5930 (5620) | dreamtheater |
» | Problem z internetomOddelek: Pomoč in nasveti | 3159 (2710) | RuskiSnajper |
» | ne morem naštimati interneta na svojem prenosnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 1322 (924) | bluefish |
» | povezava računalnika na internet preko drugega računalnika - saj vem, star problem...Oddelek: Omrežja in internet | 3778 (3705) | mdezel5 |