» »

CMOS Battery Low

CMOS Battery Low

snajper_SLO ::

Kaj je kaj z baterijo od BIOS narobe al kaj ?
Kaj naj naredim to se mi je zgodilo 2 krat v 3 mesecih ! Gre pa za prenosnika ! Ki je 4 ure na dan na omrežno elektriko 2 uri pa na bateriji !
~Q6600 G0 + Mugen ~ ASUS P5KC ~ Crucial 2x1GB D9~
~XFX 8800GTX ~ Logitech G15 ~ MX518 ~ LG 22" Wide~
~Antec P182 EU ~ Logitech X-230 ~ X-Ray Thunder 8~

Azrael ::

Če si vstavil res novo baterijo nekega priznanega proizvajalca, baterija pa je ustreznega tipa (kot zahteva proizvajanec prenosnika) , in si po treh mesecih po menjavi dobil zgornje opozorilo, je nekaj narobe z matično ploščo.

Najprej ugotovi stanje baterije, če ima manj kot 2.6V je najbolj verjetna možnost, da je prebita dioda, ki preprečuje polnjenje baterije, ko je comp vklopljen. Lahko je tudi prebit kakšen kondi ali pa je napaka v katerem od integriranih vezij, ki ga napaja baterija. Precej manj verjetna možnost pa je, da je comp tako zelo zamazan, da se baterija prazni preko te umazanije.

Če je napetost baterije OK, pa so možnosti, da baterija izgublja stik v nosilcu (je baterija pravega tipa?), počene vezi na tiskanini (običajno okoli nosilca baterije, če je le ta nalotan na tiskanino), ali kakšna prekinjena dioda, defekten čiperaj na natični...

V skoraj v vseh primerih zoprno.
Nekoč je bil Slo-tech.

house ::

Da ne odpiram nove teme,tudi meni to napiše ob boot-anju.Zanima me,če je to nevarno,ali lahko pustim računalnik kar v takšnem stanju?Lahko baterijo odstranim in ponovno vstavim-ob ugasnjenem računalniku seveda in z isto baterijo,in ali jo lahko zamenjam z drugo,če ne gre drugače?Kaj je narobe sploh,da mi to napiše?

mtosev ::

to ti napise, ker je pac skoraj prazna. lahko tako pustis ampak bo vse nastavitve v biosu pozabil ko bo baterija prazna.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

dfajt ::

Čisto mimogrede - CMOS baterija ni isto bateriji prenosnika. Prenosniki imajo enako kot namizni računalniki CMOS baterijo ponavadi C2032. Ponavadi jo je kar težko zamenjati, saj je lahko na starejših prenosnikih celo zalotana direktno na žičke.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Reset bios

Oddelek: Pomoč in nasveti
321802 (1386) DeeCoy
»

Kakšni so simptomi prazne baterije BIOSa

Oddelek: Strojna oprema
10950 (899) čuhalev
»

Je baterija fuč?

112194 (1899) GummyBear
»

Netbook po menjavi CMOS baterije ne deluje (sploh)

101772 (1537) dunker
»

Baterija na matični plošči

175636 (4562) R33D3M33R

Več podobnih tem