» »

počasna peka dvd-jev

počasna peka dvd-jev

simcek009 ::

Zdravo, imam velik problem, saj vedno ko pečem DVD-R, ALI DVD+R torej 4,7gb veliko zadevo mi zapeče v dolgiiih 30 min, pred nekaj časa pa še v pičlih 8 - 9 min kakor se spodobi za moj pekač NEC 3520-A ! Virusov zagotovo nimam, ko pečem nimam 0 odprto da bi mi trošlo CPU, uporablja pa programje kot je CDBURNERXp IN nero 7 :'(

zanima me če je kašna rešitev da bi se te minute pri snemanju dvd-ja zmanjšale, ki 30 min za en usr*a DVD 4,7GB je res že preveč ;(( >:D

mHook ::

Tut jaz sem imel pred časom tak problem, pa ne vem zakaj se je to zgodil.
Problem je bil v tem, ker je bilo v Device Managerju za IDE kanal nastavljeno da uporablja PIO mode.
Rešitev pa je v tem, da nastaviš vsaj na Ultra DMA mode 2.

pomoje mam jst mojga NEC-a na secondary device in nastavlen je blo tko kot je na sliki
primary device pa ima PIO nastavlen, pa vseen pece pocas, any ideas to solve the problem ?

Zgodovina sprememb…

kriko1 ::

Da ni lih na prvem kanalu? Si gledal porabo procesorja med peko?

če dam na prvi kanal mi ne piše ospodaj gumbow kot so ULTRA in te fore,
pred minuto speku DVD.ISO, za 10% je rablo 3,15 min ;( :\ , CPU je biw 97-98% pa čeprav mam 1,3 GB rama !
pa kj čem res probat se iz prvega kanala ?
slika prvega kanala PRIMARY IDE

lp

Zgodovina sprememb…

Pri device0 ne vidim kaj je ker si naredu snapshot z razprtim menijem. Pod device1 pa ti piše da uporablja PIO, zato taka poraba cpuja ter počasna peka (če je to pekač). Imaš naložene gonilnike za IDE kontroler?

niti pri DEVICE0 niti DEVICE1 jo nemorem spremeniti :'(
za driverje sem si naložu za n-force ide pa neki ne dela, sploh ne dokonča instalacije, kaj pa potem naredim po inštalaciji = ? (ce mi slučajn uspe)

imam matično ASUS A7V600 in procesor 2600+ in grafiko 5600 !
tko za informacijo če komu kj pomaga, sam bi res rad rešu ta problem

>>><<< ::

Jaz imam tudi Neca pa sploh ne morem spremeniti na DMA mode oziroma ko spremenim več ne bere dvd-jev. Tak da je fuč, razen če dela v drugem računalniku.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

torej bo treba it v nabavo novega NEC-a ! :'(

Ne! To ti matična ne preklopi v DMA način, bodisi zaradi gonilnikov ali imaš v biosu nastavljeno na PIO.

torej zgodil se mi je čuden pripetljaj , grem v bios in opazim "enter a pasword" a pri nas doma ni noben šaru tam tko da zej je še edina možnoš če sem udor dobu, kaj če ponovno naložim sveč BIOS se tisti pasword uniči ?
:'( :(
zej sam še osumljenca je treba pridržat :D
še res sam nevem od kje tisti pasword se je prvleku

svencbir ::

Na matični resetiraj geslo z premikom jumperja - mostička. Za bolj detaljna navodila glej dokumentacijo matične plošče.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVD/CDRW NEC AD-7173A Bulk 18x - Problem

Oddelek: Strojna oprema
121184 (1175) Alirio
»

Zakaj 50% obremenjenost CPU med snemanjem?

141601 (1308) AvtoFun
»

Nero - pomnilnik zapisovanja

Oddelek: Programska oprema
211460 (1110) ZoMk
»

Problem z peko dvd-jev!!!

81048 (871) robertr
»

problemi z DMA & pekacem v winXP