» »

Kaj bi lahko bilo uničeno ?

Kaj bi lahko bilo uničeno ?

JOKER ::

ZDRAVO !

Imam namreč eno težavo, ker pač se na Hardwer ne spoznam najbolje oz. kupim zadevo in jo vstavim po potrebi naložim gonilnike in to je vse, kar jaz delam okrog tega.
Kar v štartu bom napisal, da programi ki nam omogočajo pregled računalniških komponent ne poznam plus tega pa se v to nebi spuščal, zato bom vprašal vas poznavalce, če veste kaj bi lahko po mojem opisu narobe.
Prijatelj mi je obljubil, da bo pregledal zadevo, ampak me zanima da vsaj okvirno vem kaj bi bilo lahko ....

Torej .....
Danes se mi je kar naenkrat začel sam od sebe ugašat računalnik.
Nenadoma je napisal "shranjevanje vaših nastavitev, odjavljanje in .... se je ugasno.
Po približno 5 -10 sekundah se je ponovno prižgal sam brez da bi se česa dotaknil in ko se je hotel zagnat je že v naslednjem trenutku spet ugasnil, ter se spet prižgal ter nekak uspel priti v Windowse.
Takoj sem hotel iskoristit priliko in prekopirat podatke, ki jih je kar nekaj na drug računalnik ....
.... ko sem označil datoteke, katere naj prekopira na drug komp se je med postopkom nenadoma spet ugasnil .. itd. Nikakor da prekopiram datoteke za katere mi ni vseeno.
Povdarit moram, da sem mislil oz. mi je prijatelj predlagal, da je morda napajalnik in da naj izklopim vse porabnike, ki jih ne potrebujem morda bo pa šlo.
No napajalni kabel sem izvlekel iz obeh DVD poggonov ter odstranil sem kartico, da bi bilo čimmanj porabnikov, ampak kljub temu se je dogajalo kar sem vam napisal.

Vzel sem disk iz compa, ter prestavil đamper na slave in ga vstavil v drug računalnik.
Zaženem sistem in brez problema zazna disk. Šlo se mi je samo zato, da prekopiram podatke. Prekopiram podatke delal je brez problema, ker sem mislil, da je disk fuč, ampak po tem sodeč, da je tam delal BP pomeni da ni, no vsaj mislim.
Po prekopiranih podatkih sem na računalniku formatiral disk v raziskovalcu.
Ko sem to naredil sem odstranil disk in ga vstavil v prvi komp (ki se ugaša) ter sem z Ghostom hotel narediti Backup, saj image datoteko imam na istem disku na drugi particiji.
Vstavim Ghost medij in vklopim računalnik.
Lepo izberem kje imam image file backup in dam da mi na particijo 1 posname zadevo, ampak ......... med postopkom se je spet računalnik ugasnil, ter ponovno zagnal, ter spet izklopil ... itd.
Obupal sem, plus tega pa se na te zadeve ne spoznam.

Zanima me, kaj mislite, kateri del v compu je CRKNIL ??

Hvala za odgovore in lep pozdrav.

amigo_no1 ::

Napajalnik ali stikalo na on/off.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SSD ne deluje (Crucial MX100)

Oddelek: Strojna oprema
121202 (691) TOP
»

Ne naloži Windows (disk issue)

Oddelek: Pomoč in nasveti
5881 (759) MIHAc27
»

Device failed

Oddelek: Pomoč in nasveti
202246 (1801) Daedalus
»

vsake toliko časa ne dela disk - kje bi lahko bil vzrok?

Oddelek: Strojna oprema
182161 (1858) rzidar1
»

I have an Apple problem ;)

Oddelek: Operacijski sistemi
151363 (969) Skrat

Več podobnih tem