Forum » Programiranje » Upravljanje serijskega porta preko web vmesnika
Upravljanje serijskega porta preko web vmesnika
Miran ::
Pozdravljeni!
Potreboval bi aplikacijo, katera bi omogočala upravljanje serijskega porta na server mašini preko web vmesnika, ki bi tekel na clientih. Uporabljal sem že VB MSComm konrolo samo ne v web okolju. Kako je to možno narediti (ASP?) v spletnem okolju. Imate kakšen sample?
Gre za sistem, ki bi rotiral web kamero preko komand na web strani za upravljanje. Kontroler je serijski in se odziva na stringe, ki mu jih pošiljamo prek serije, priklopljen je direkt na server mašino.
Hvala za pomoč!
Potreboval bi aplikacijo, katera bi omogočala upravljanje serijskega porta na server mašini preko web vmesnika, ki bi tekel na clientih. Uporabljal sem že VB MSComm konrolo samo ne v web okolju. Kako je to možno narediti (ASP?) v spletnem okolju. Imate kakšen sample?
Gre za sistem, ki bi rotiral web kamero preko komand na web strani za upravljanje. Kontroler je serijski in se odziva na stringe, ki mu jih pošiljamo prek serije, priklopljen je direkt na server mašino.
Hvala za pomoč!
Overclock yourself !
Tugo ::
Ena ideja je, da narediš (napišeš) v VB-ju WEB Server in potem upravljaš serijski port, kot si ga že.
lp, T.
lp, T.
darkolord ::
Ah, kje... V .NET in ASP.NET narediš servis, ki se poveže na COM port... Tukaj je nekdo odgovoril, kako se to naredi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
mHook ::
Že pred časom sem reševal tak problem z T-Connectorjem (tiskanje na nek specialni serijski printer).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PCI digital analog I/OOddelek: Strojna oprema | 2073 (1865) | Blisk |
» | Pedala za narekovanje na COM portOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1819 (1444) | vuego |
» | Komunikacija z računalnikom prek SMS sporočilOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2618 (2320) | mHook |
» | povezava preko LPT kabla (od printerja podobno)Oddelek: Programska oprema | 1417 (1216) | civic_ |
» | Izbira pravega linuxaOddelek: Operacijski sistemi | 1893 (1755) | gpg |