Forum » Informacijska varnost » Glede Firewallov
Glede Firewallov
Xavier ::
Zdravo
V zadnjem času sem preizkusil kar nekaj firewallov in vsi so v primeru, da je kateri program hotel uporabiti internetno povezavo, prikazali dobro znano Allow/Block okno. Zdej pa me zanima: ali me, če pod Options izklopim to, da se mi v tem primeru pokaže Allow/Block okno, firewall še vedno ščiti pred poskusi vdorov hekerjev?
Fenx za odgovore
V zadnjem času sem preizkusil kar nekaj firewallov in vsi so v primeru, da je kateri program hotel uporabiti internetno povezavo, prikazali dobro znano Allow/Block okno. Zdej pa me zanima: ali me, če pod Options izklopim to, da se mi v tem primeru pokaže Allow/Block okno, firewall še vedno ščiti pred poskusi vdorov hekerjev?
Fenx za odgovore
gumby ::
tisto allow/block okno je tam z razlogom
lahko sicer nastavis block za vse neznane zadeve, v tem primeru bo firewall spuscal skoz samo to, za kar ima pravilo (torej kaj si ga ze naucil). ne bo pa delovalo nic, kar bos za tem instaliral na sistem...
dati allow za default pri neznanih programih je pa isto, kot ce ne bi imel firewalla...
lahko sicer nastavis block za vse neznane zadeve, v tem primeru bo firewall spuscal skoz samo to, za kar ima pravilo (torej kaj si ga ze naucil). ne bo pa delovalo nic, kar bos za tem instaliral na sistem...
dati allow za default pri neznanih programih je pa isto, kot ce ne bi imel firewalla...
my brain hurts
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Brskalnik noče prikazati določenih spletnih straniOddelek: Pomoč in nasveti | 5022 (4857) | amigo_no1 |
» | Agnitum Outpost Firewall => TEŽAVAOddelek: Omrežja in internet | 1765 (1476) | simnov |
» | Default porti razširjenih aplikacijOddelek: Operacijski sistemi | 1289 (1148) | BigWhale |
» | Biti neviden v Messenger -ju za tiste, ki jih zbriseš iz kontaktne liste ?Oddelek: Programska oprema | 4411 (4221) | ~Speed |
» | sygate firewallOddelek: Omrežja in internet | 1289 (1137) | jos69 |