Forum » Programska oprema » Pomoč Microsoft Virtual PC
Pomoč Microsoft Virtual PC
bobby ::
Lep pozdrav!
mi lahko kdo pomaga, da nasvet, kako naresti da se gostitelj in pa gost (v tem primeru winxp v Microsoft Virtual PC) da se najdeta in lahko delujeta kot dva omrežna čarunalnika, dostopata do datotek drug drugega in sharing printerja (predvsem ta del)
Če se je slučajno kdo ukvarjal s tem, please help.
Wmvare odpade ker je plačljiv (cracki me NE zanimajo)
lp
mi lahko kdo pomaga, da nasvet, kako naresti da se gostitelj in pa gost (v tem primeru winxp v Microsoft Virtual PC) da se najdeta in lahko delujeta kot dva omrežna čarunalnika, dostopata do datotek drug drugega in sharing printerja (predvsem ta del)
Če se je slučajno kdo ukvarjal s tem, please help.
Wmvare odpade ker je plačljiv (cracki me NE zanimajo)
lp
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
Microsoft ::
Ja oni XPji, ki so virtualno ali imajo zvirtualizirano mrezno kartico? Vsaj za VS R2 je tako, da lahko nastavis, da je nimajo.
Torej a imajo XPji mrezno kartico? Ter kaksne nastavitve?
by Miha
Torej a imajo XPji mrezno kartico? Ter kaksne nastavitve?
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
bobby ::
Imajo.
celo dve. eno nastavljeno kot NAT, drugo pa kot Local.
ampak nekako ne znam,mi ni jasno, kako nastavit sa se vidita v tej virtualni mreži. delovna skupina sta obe iste, virtualni xpji dobijo ip 192.168.131.x (default nastavitve) ampak nikakor ne vem ,kako potem dostopat eden do drugega. en ip mi manjka, ne vem kok je ip realnega. sharingi so določeni (priunter in filetki)
celo dve. eno nastavljeno kot NAT, drugo pa kot Local.
ampak nekako ne znam,mi ni jasno, kako nastavit sa se vidita v tej virtualni mreži. delovna skupina sta obe iste, virtualni xpji dobijo ip 192.168.131.x (default nastavitve) ampak nikakor ne vem ,kako potem dostopat eden do drugega. en ip mi manjka, ne vem kok je ip realnega. sharingi so določeni (priunter in filetki)
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
Microsoft ::
V Command Prompt na obeh racunalnikih napisi ipconfig /all, pa bos dobil nekaj podatkov. Glej, da sta oba racunalnika v istem subnetu, recimo ened ima 192.168.131.1, drugi 192.168.131.52, oba pa subnet mask 255.255.255.0. To bi lahko delalo.
Ce imas Windows Firewall, glej, da imas odprt port 445 TCP za subnet, potem lahko poskusis pingat iz enega PCja v drugega.
Pogoj, da iz enega racunalnika lahko dostopas do drugega ni, da morata oba biti v isti workgroupi. Ker lahko do share folderja dostpas tudi z IPjem: \\192.168.131.72 ali \\192.168.123.82\c$.
by Miha
Ce imas Windows Firewall, glej, da imas odprt port 445 TCP za subnet, potem lahko poskusis pingat iz enega PCja v drugega.
Pogoj, da iz enega racunalnika lahko dostopas do drugega ni, da morata oba biti v isti workgroupi. Ker lahko do share folderja dostpas tudi z IPjem: \\192.168.131.72 ali \\192.168.123.82\c$.
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
bluefish ::
Samo kot opomba. Vmware ni plačljiv -plačljiva je le Workstation verzija, medtem ko sta Server in Player popolnoma free.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | dva IP-ja na eni NICOddelek: Omrežja in internet | 2838 (1774) | Yacksy |
» | računalnika v mrežiOddelek: Pomoč in nasveti | 1902 (1474) | mte |
» | KAko povezati dva rač? :(Oddelek: Omrežja in internet | 1636 (1390) | EjTi |
» | Povezava 2 Rač. preko switchaOddelek: Programska oprema | 1834 (1522) | nimus |
» | Problem z dostop do neta z linux boxa preko winXP boxa - gatewayOddelek: Pomoč in nasveti | 1653 (1548) | Skrat |