» »

Instrastat ukinil podporo za FF - zdaj je IE only

Instrastat ukinil podporo za FF - zdaj je IE only

Poldi112 ::

Mirno so mi povedali, da FF ne morem več uporabljati. Komu se lahko pritožim v tej naši, MS loving državi?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

opeter ::

Kaj je to Intrastat? Neka statistika? Ne da se mi gugat...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Ja, za statistični urad morajo trgovci poročati o prenosu blaga med državami EU. Podobno kot prej carina. Nekaj v tem stilu.

Link do Intrastat

Zoprnija je ker je to obvezno in ker to delamo na mašini, ki nima Windows sistema. In zdaj naj kaj, vmware zato da bomo lahko to izpolnjevali. Barabe.

AndrejS ::

Vsak ki ima windowse ima IE. Zakaj bi potem podpiral še FF.

Mogoče ker ne uporabljajo vsi Windows sistema?

Brez neumnih vprašanj in trditev prosim, sploh če so offtopic.

kekz ::

Mogoče bi uradna pritožba kaj pomagala?
Ne verjamem, da lahko javna služba predpisuje uporabo plačljivih lastniških formatov. Sploh, če so v neskladju z (industrijskimi) standardi.

opeter ::

Če bi IE bil zakon, bi ga Macintosh uporabniki še dandanes imeli na Mac-ih Ampak ni. MS je opusil razvoj, ker je IE 5 čas že povozil, Apple pa je medtem razvil Safari, pojavili so se tudi alternativni brskalniki (Firefox, Opera itn.). IE7? Nič novega, do zdaj videnega. Še s CSS-om ima občasne težave.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

jype ::

Poldi, ti jim lepo piši, da ne moreš uporabljati zastarelih tehnologij, da je za Windows daleč prevelik TCO (da o stroških, povezanih z varnostno problematiko sploh ne govorimo), ROI pa v minusu, tako da naj gredo v korak s časom in že enkrat nehajo podpirat samo MS-DOS in podobno neuporabne sisteme. Na koncu še napiši, da smo že precej dolgo v 21. stoletju in da je skrajni čas, da se nam pridruži tudi država.

Najbolj smešno je da je do sedaj lepo delalo. Pač, avtentikacija s certifikatom in geslom. Zdaj so si pa spomnili implementirati še digitalno podpisovanje z uporabo ActiveX.

In kar me zanima je kam naj pišem da bo efekt. A če jim pišem so mi dolžni odgovoriti? Ker kakšen zakon bi mi omogočal uporabo ne Ms opreme verjetno ne obstaja, da bi jih spomnil nanj. :(

jype ::

Poldi> In kar me zanima je kam naj pišem da bo efekt. A če jim pišem so mi dolžni odgovoriti? Ker kakšen zakon bi mi omogočal uporabo ne Ms opreme verjetno ne obstaja, da bi jih spomnil nanj. :(

Kar protikorupcijski komisiji piši. Preden njim lahko še pooblaščenki za dostop do informacij javnega značaja, da te zanima razpisna dokumentacija razpisa, saj bi bilo zelo fino vedeti, po katerih ključih so izbrali ravno tiste Microsoftove tehnologije, ki niso združljive z nobenim javno dostopnim standardom.

darkolord ::

Kar na protimonopolno sodišče!>:D

borchi ::

> A če jim pišem so mi dolžni odgovoriti?

kolikor jaz vem, so ti dolžni odgovorit (na splošno javna uprava). sicer ti bodo rekli, da podpirajo samo IE, kar pa že itak veš.
l'jga

Daedalus ::

Teži direkt Virantu. Če ga pa kdaj spet na faksu gostimo, mu bom pa (spet) težil še jaz.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odpoved pogodbe in vročitev

Oddelek: Loža
233892 (3053) Vetrolov
»

Maksimalen čas za uradni odgovor

Oddelek: Loža
143043 (2496) St235