» »

shackani canon digitalci z digic2 (a610, a620, s2 is, s3 is) !

shackani canon digitalci z digic2 (a610, a620, s2 is, s3 is) !

bond007 ::

Zelo vesela novica za veliko lastnikov canon digitalcev, ki so zasnovani okoli digic2 (a610, a620, s2 is, s3is,...) Namreč shekali so firmware in sedaj dodajajo nove funkcionalnosti digitalcem. Začeli so bolj z osnovnimi stvarmi - recimo dodali so podporo slikanju v RAW formatu:) , dodali live histogram in pa exposure bracketing, o katerem je Brane malce višje govoril v povezavi z HDR.

Pripravlja se še veliko novih stvari, ki jih bodo dodali. Najlepša stvar pri vsem tem pa je, da pri hekanju ne spreminjamo originalnega firmwara, ampak dodamo svoj firmware, ki ga poganjamo na hardwaru od digitalca. KAr so ubistvu storili je, da so originalnemu firmwaru odvzeli nekaj resourcev, ki so jih potem namenili izvajanju tega novega firmwara (oz bolje rečeno programa). Seveda je stvar še zelo nova in v začetni fazi (čeprav že povsem solidno deluje) in je zato potrebno imeti najnovejšo verzijo originalnega firmwera, da stvar deluje. TO sicer ni velika ovira, saj naj bi canon okoli razpošiljal zadnje verzije firmwara (po mailu). Več o vsem tem si lahko preberete tukaj:

KLIK1
in tukaj:
KLIK2


Sicer pa uporabite search v dpreview forumih. Sam poročam, kako se stvar obnese na a620, ko dobim pravi firmware:D .
  • spremenilo: bond007 ()

Dr_M ::

ko sm jest odpru podobno temo za Minolto Z2, so me obtozil, da lazem. :\ :\
ceprov nevem, kaj bi mel od tega...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Phoebus ::

Še dobro da imajo ti fotoaparati tako odlično optiko, da se lahko izkoristi vse dodatne funkcije, ki se jih doda z novim firmwarom...

bond007 ::

Verjetno si mislil sarkastično.. No dejansko je optika recimo pri a620 zelo dobra (glede na ostale P&S digitalce) , sploh glede na samo velikost leče. Seveda pa ni na ravni DSLR leč, ki so tudi po ceni v drugem razredu.
Prednosti RAW so itak znane - in večkrat se zgodi, da leča ni omejitev, pač pa slabo procesiranje slike v JPEG (recimo preagresivni algoritmi za odpravo šuma in s tem izguba detajlov, manjši dynamic range, slabo določen white balance,...) Recimo a620 ima še to slabo slabost, da velikokrat ne določi pravilno auto exposure in ponavadi pride slika vsaj na nekaterih delih prežgana. Zato je potrebno slikati z -1/3 EV ali celo -2/3 EV. Vse to se da deloma ali v celoti odpraviti kasneje, če je slika v raw formatu.

Tudi ostale funkcije, ki so jih ali jih še bodo dodali niso čisto brezveze. Očitno je, da to kar počne canon zadnje čase, ko odstranjuje fukncije iz digitalcev (in to fukncije,, ki so jih predhodniki že imeli) gre ljudem zelo na živce .. in eni so zgleda uzeli stvari v svoje roke... hvala bogu:)

jype ::

Mene predvsem zanima, kdaj se bodo spravili na "prosumer" dslrje, kjer proizvajalci, zato da so "pravi profesionalci" prisiljeni plačat ceno severno od milijona za body, umetno upočasnijo fokus, izključijo kakšne pomembne funkcije, brez katerih se da živet (npr. dokler Canon ni dal ven 5D je bil spot metering na 20D umetno izključen, potem se je pa pojavil na 30D, ki je sicer popolnoma enak)...

To bi blo super :)

MarkV ::

Jupi, dobre novice:))

bond007 ::

Evo zadevo sem pravkar sprobal. Napredek v nekaj mesecih je prav neverjeten. Kaj so fantje naredl ... sam stoj pa glej 8-O . Noro res!

Da ne bom preveč našteval, si lahko sami tukaj pogledate: OMG Ja to so meniji na canon digitalcih, čeprav ne zgledajo nič kaj canonovi!

Dejansko so napisali svoj OS za digitalec, notr pa dali res preveč stvari.. raw, (live) histograme na 1000 in en način, live DOF calculator, exposure bracketing (naredi več slik z različnim exposure, da lahko kasneje narediš HDR sliko), highlight cliping (prikaže točke, ki so preosvetljene),...

Poleg teh glavnihstvari, pa so implementiral še: prikaz stanja baterije do 1% natačno(tudi trenutne voltaže baterije), koledar, razne igre, file browser, predelal čist original menije ... izbiraš po želji barve in razporeditev,... še pa še tega.

Še vedno je NAJVEČJA prednost vsega tega, da se originalnega firmwera sploh ne dotakneš, ampak ubistvu naložiš iz SD kartice svoj OS (ki omogoča tui nalaganje raznih dodatnih skript). Tudi če naložiš dodatni OS iz SD kartice ti originalni canonov OS ostane, do tega dodatnega pa prideš, če pritisneš tipko za pic-bridge in pokaže se ALT (alternative) in dostopaš do alternativnega menija. Za več info glej slike na zgornem linku.
Mogoče sem prekompliicrano napisal, ampak ubistvu je zelo enostavno - nimaš pa kaj zaflešat, ker sploh ne prčkaš z original firmwarom nič!

tigrr ::

Ala im vera, kapo dol!

tx-z ::

Torej tole je povsem varno? Torej lahko kadarkol dam dol, pa tut fotkiču ne bo nč narobe?

hmmm:
nimaš pa kaj zaflešat, ker sploh ne prčkaš z original firmwarom nič!


Pa lih prva stvar k jo nardiš je da upgradeaš firmware na tega chdk:\
tx-z

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tx-z ()

tx-z ::

Aha sm probu in je tko da firmware upgrejdaš za čas ko je pržgan, k ugasnš se pa pobriše in se zloada default;)
tx-z


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"Pimp my Canon": navijanje Canonovih digitalnih fotoaparatov

Oddelek: Novice / Ostale najave
449940 (2774) Pyr0Beast
»

canon s5 firmware (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
506750 (6185) Pyr0Beast
»

grafična GF6600 GT - sekundarni zaslon GA NI ?!?1

Oddelek: Strojna oprema
141344 (1127) Magician
»

Mala šola digitalne fotografije

Oddelek: Zvok in slika
151737 (1558) Matev

Več podobnih tem