» »

Slaba kvaliteta videa

Slaba kvaliteta videa

Nejk0 ::

Živjo.

Imam Dell Inspiron 4150 prenosnik, že kar malce starejši računalnik, a še vedno uporaben: Pentium 4 1.6GHz, 512 MB RAM, Radeon 7500 mobility 32MB RAM. Tretjič odkar ga imam sem ponovno namestil Windows XP z originalnih namestitvenih medijev.

Gonilnike za grafično kartico, zvočno, mrežno, ... sem pobral z Dellovih strani - za moj model. Namestil sem vse kodeke kot jih ponavadi (DivX, XviD, AC3), DirectX 9.0c (to je bil že ukrep zaradi težave, ki jo opisujem, a ni pomagalo), vse posodobitve za Windows XP (SP2 + vsi popravki preko Microsoft Update).

Pred to ponovno namestitvijo s tem nikoli nisem imel težav, sedaj jih pa ne znam odpraviti. Ko poskusim gledati kakršenkoli video (XviD, DivX, mpeg, ...) s katerim koli predvajalnikom (zadnji BSPlayer, Media Player), je slika zelo "kockasta" in na trenutke se zatika (procesor je zelo obremenjen). Po občutku bi rekel, da sistem ne uporablja pospeševanja grafične kartice ampak procesor. V nastavitvah na grafični kartici je Direc3D vklopljen, OpenGL podpora tudi, poskusil sem tudi spreminjati vse tiste nastavitve, a je vedno isto.

Ima kdo kako idejo, kaj še lahko poskusim oz. v čem bi bil problem?

Hvala in LP,
Nejc
--
A life without music is a life in error.

karafeka ::

Jaz bi najprej posumil gonilnike. Druga možnost je, da imaš kake konflikte s operacijskim sistemov oz popravi, tretja možnost, pa je, da se ti je pokvarla strojna oprema.

Nejk0 ::

Torej gonilnike sem ravnokar še enkrat namestil (zadnje, originalne od proizvajalca). Ne vem katere bi še lahko poskusil. Kako bi preveril 2. možnost? Torej kako "debugam" tako stvar oz. vidim konflikte? Tretjo možnost nekako izključujem, ker mi video v Ubuntu 6.10 dela čisto v redu. Tam izgleda zadeva pospešena.
--
A life without music is a life in error.

xabre ::

Poglej še pod lastnosti kartice, odpravljanje težav, če imaš strojno pospeševanje do konca.

karafeka ::

Amm, ko praviš, da si namestil zadnje gonilnike, katero verzijo to? Ker že nekaj novih verzij več ne podpira teh starih kartic (niti 8500/9100). Jaz bi dobil gonilnike na atijevi strani in sicer tiste taprave oz. zadnje, ki še podpirajo 7500. Mogoče še boljša možnost je, da dobiš gonilnike na http://www.omegadrivers.net/.

Davids84 ::

A veš kaj probej,probej zbrisat vse kodeke ki si jih naložu ven,nato pa na netu poišči kodek ALL IN 1.upam da bo zdej bo,no vsaj pr men je delal,saj ko sm jest hotu gledat film je bilo tud vse v kockah in zelene barve,ampak to že pred kakšnim 2letim.lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Video višjih ločljivosti štekajo?

Oddelek: Pomoč in nasveti
151404 (1119) sebas4
»

gonilniki so čudna stvar

Oddelek: Strojna oprema
101235 (984) norc
»