Forum » Pomoč in nasveti » Kako se v Linuxu prijaviti nazaj?
Kako se v Linuxu prijaviti nazaj?
Matthew ::
Preko ssh sem bil prijavljen kot root. Potem sem pognal ukaz
skill -KILL -u root
in je seveda prekinilo povezavo. Vendar so posledice očitno hujše kot sem pričakoval. Na mašino se namreč ne morem več povezati. Pravi: Host does not exists. Pingam jo pa še vedno lahko uspešno. Kakšna ideja, kako to rešiti brez restarta?
skill -KILL -u root
in je seveda prekinilo povezavo. Vendar so posledice očitno hujše kot sem pričakoval. Na mašino se namreč ne morem več povezati. Pravi: Host does not exists. Pingam jo pa še vedno lahko uspešno. Kakšna ideja, kako to rešiti brez restarta?
ender ::
Če prav razumem pomoč za ukaz skill, si ubil vse procese, ki tečejo kot root - med drugim tudi ssh daemon tako da ti kaj drugega, kot ponovni zagon računalnika ne preostanw.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Debian 4.0 (Etch) končno izdanOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 5016 (3339) | Matevžk |
» | Suse Linux 10.1 - tezava z vstopom v sistemOddelek: Operacijski sistemi | 1138 (1035) | kriko1 |
» | Clarkconnect: kako preprečiti DDoS napade iz lokalne mreže?Oddelek: Omrežja in internet | 2391 (1757) | pecorin |
» | redhat 9 praviceOddelek: Operacijski sistemi | 1065 (1005) | Blisk |
» | Linux - vprašanje pri Boot- anjuOddelek: Operacijski sistemi | 1018 (848) | PaJo |