Forum » Pomoč in nasveti » Email.si zavrne pošto iz mojega strežnika
Email.si zavrne pošto iz mojega strežnika
fedora_ ::
Pozdravljeni,
na moj linux strežnik z debian 3.1 sistemom sem naložil postfix strežnik. Imam pa težavo pri pošiljanju emailov na EMAIL.SI.
Med njihovo zbirko znanja sem našel sledeče:
Razlogov za to je lahko več.
Email.si na svojih strežnikih za prihajajočo pošto pričakuje RFC2821 združljive seje. Glavni vzrok za zavračanje pošte je nepravilno nastavljeno ime pošiljajočega strežnika: ta se mora predstaviti s polnim imenom (npr. HELO exchange.podjetje.si) in ne le s svojim imenom (npr. HELO exchange).
Email.si na svojih strežnikih za prihajajočo pošto uporablja določene črne liste. Če se pošiljajoči strežnik znajde na kaki izmed njih, bo pošta z njega zavrnjena, v zavrnitenem sporočilu pa bo to jasno napisano.
Žal stvari ki je opisana ne obvladam. Nevem kje, da nastavim ime pošiljajočega strežnika in kako se mora prestaviti.
na moj linux strežnik z debian 3.1 sistemom sem naložil postfix strežnik. Imam pa težavo pri pošiljanju emailov na EMAIL.SI.
Med njihovo zbirko znanja sem našel sledeče:
Razlogov za to je lahko več.
Email.si na svojih strežnikih za prihajajočo pošto pričakuje RFC2821 združljive seje. Glavni vzrok za zavračanje pošte je nepravilno nastavljeno ime pošiljajočega strežnika: ta se mora predstaviti s polnim imenom (npr. HELO exchange.podjetje.si) in ne le s svojim imenom (npr. HELO exchange).
Email.si na svojih strežnikih za prihajajočo pošto uporablja določene črne liste. Če se pošiljajoči strežnik znajde na kaki izmed njih, bo pošta z njega zavrnjena, v zavrnitenem sporočilu pa bo to jasno napisano.
Žal stvari ki je opisana ne obvladam. Nevem kje, da nastavim ime pošiljajočega strežnika in kako se mora prestaviti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Email.si spet crknil!Oddelek: Omrežja in internet | 4710 (2773) | Matheeew |
» | 1181 (1037) | krho | |
» | Elektronska poštaOddelek: Omrežja in internet | 1399 (1352) | PaJo |
» | vprašanja v zvezi z novico "Siol does it again" (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 13493 (10970) | Bakunin |
» | Email.siOddelek: Programska oprema | 6495 (6283) | hanuman |