Forum » Strojna oprema » Računalnik se ne prižge :(
Računalnik se ne prižge :(
feelje ::
Živjo, prejšnji teden mi je med igranjem nekega špila PC rebootalo(BSOD) in mi ga nato več ni uspelo prižgati. Ventilatorji so se sicer prižgali za sekundo ali dve a potem je vse skupaj spet "umrlo".
Zamenjal sem napajalnik. Sistem mi sedaj sicer uspe prižgati, ventilatorji laufajo, disk se nekaj "muči", slike na zaslonu pa ni od nikoder (tipka na monitorju se obarva rumeno.)
Kaj je narobe?
Konfiguracija
Pentium 4 3GHz
Rami 1 GB (1x Corsair 512mb ddr in 2x noname 256mb)
Plata Gigabyte GA-8IPE1000
Grafična GeForce FX 5600
Disk noname 60GB
Vse komponente sem odstranil in jih tudi očistil ter jih vstavil nazaj v mašino. Spet ne dela. Poskusil sem vstavljati rame 1 po 1, tudi brez uspeha.
Ima kdo kakšno idejo katera komponenta se je še poslovila? Grafična, proc, matična? :\
Hvala za odgovore.
Zamenjal sem napajalnik. Sistem mi sedaj sicer uspe prižgati, ventilatorji laufajo, disk se nekaj "muči", slike na zaslonu pa ni od nikoder (tipka na monitorju se obarva rumeno.)
Kaj je narobe?
Konfiguracija
Pentium 4 3GHz
Rami 1 GB (1x Corsair 512mb ddr in 2x noname 256mb)
Plata Gigabyte GA-8IPE1000
Grafična GeForce FX 5600
Disk noname 60GB
Vse komponente sem odstranil in jih tudi očistil ter jih vstavil nazaj v mašino. Spet ne dela. Poskusil sem vstavljati rame 1 po 1, tudi brez uspeha.
Ima kdo kakšno idejo katera komponenta se je še poslovila? Grafična, proc, matična? :\
Hvala za odgovore.
- spremenilo: feelje ()
Carmack ::
Izbriši BIOS,velikokrat to pomaga,ali pa pretestiraj posamezne komponente pri kakšnem prijatelju
LP
LP
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...
bluefish ::
resetiraj BIOS (nujno uporabi jumper in NE baterije), poskusi drugo grafično kartico (če še zmeraj ni slike na zaslonu).
edit: poglej še, če imaš sistemski zvočnik vklopljen.
edit: poglej še, če imaš sistemski zvočnik vklopljen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
gruntfürmich ::
pri meni je pomagala težka macola.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
amigo_no1 ::
Zanimivo kako bi vsi radi nekaj varčevali.
Odnesi na servis - zato so tam.
Če ti avto crkne potem tudi najprej sam vse razšravfaš/sestviš nazaj in nato na koncu le odpelješ na servis ?
Odnesi na servis - zato so tam.
Če ti avto crkne potem tudi najprej sam vse razšravfaš/sestviš nazaj in nato na koncu le odpelješ na servis ?
schurda ::
Kaj pa piskanje? Število piskov ponavadi pove napako (veš ali je ram ali grafična, itd.). Če ni piskov, potem je plošča crknila.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | matična ali cpu zaničOddelek: Pomoč in nasveti | 1563 (1227) | Duhec |
» | Težave pri na novo sestavljenem računalniku.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2004 (1467) | Dominik91 |
» | Odpovedal računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1957 (1439) | gt55gre |
» | računalnik se zažene potem pa tema-pomoč!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1443 (1182) | Meizu |
» | Zagon računalnika, ekran se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 12262 (11649) | k0lar |