Forum » Zvok in slika » Nekaj v zvezi s kabelsko televizijo
Nekaj v zvezi s kabelsko televizijo
ddeben ::
Prvo ne me križat, če sem sučajno zašel v napačni oddelek foruma...se zgodi.. No, k stvari.
Sem naročnik navadne kabelske televizije in če primerjam kvaliteto slike s sliko pri siol tv-ju, je razlika kar očitna. Ne tako dolgo nazaj, mi je prijatelj povedal, da obstaja pretvornik oz. neka zadevca, ki ti spremeni signal iz analognega v digitalnega in s tem je kvaliteta slike primerljiva s tisto pri siolu. Cena naj bi bila okoli 100 evrov, za kaj vec se pa nisem pobrigal.
Je kaj na tem ali so to samo pobožne želje?
Sem naročnik navadne kabelske televizije in če primerjam kvaliteto slike s sliko pri siol tv-ju, je razlika kar očitna. Ne tako dolgo nazaj, mi je prijatelj povedal, da obstaja pretvornik oz. neka zadevca, ki ti spremeni signal iz analognega v digitalnega in s tem je kvaliteta slike primerljiva s tisto pri siolu. Cena naj bi bila okoli 100 evrov, za kaj vec se pa nisem pobrigal.
Je kaj na tem ali so to samo pobožne želje?
forplan ::
Pri nas KTV Dravograd je možno da kupiš digitalni sprejemnik za 90€.
Ta ti pač sprejema digitalno televizijo če ti omrežje kabelske to omogoča. Slika je kvalitetnejša ker je digitalna in je primerljiva z siol tv. Plus tega je še nekaj dodatnih programov.
Ta ti pač sprejema digitalno televizijo če ti omrežje kabelske to omogoča. Slika je kvalitetnejša ker je digitalna in je primerljiva z siol tv. Plus tega je še nekaj dodatnih programov.
da se strinjam
danielka84 ::
kot je povedal badsauron, rabis smo digitalni DVB-C sprejemnik, ki ga povezes na tv z scartom. Dobis ga pri svojem operaterju.
Stvar deluje po podobnem principu kot siol TV ali T2 tv, pri vseh se pretaka mpeg2 stream. (ko pride hdtv pa mpeg4 - T2 ze ima neke teste kanale)
Je pa razlika, da pri kabelskih operaterjih ni omejeno stevilo sprejemnikov.
Stvar deluje po podobnem principu kot siol TV ali T2 tv, pri vseh se pretaka mpeg2 stream. (ko pride hdtv pa mpeg4 - T2 ze ima neke teste kanale)
Je pa razlika, da pri kabelskih operaterjih ni omejeno stevilo sprejemnikov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: danielka84 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siol uvaja digitalno kabelsko televizijo na optiki (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 23715 (9102) | alexz |
» | SiOL TV - slika & zvok na optikiOddelek: Zvok in slika | 2967 (2529) | Okapi |
» | kdaj bo Siol začel v optiko pošiljat boljši iptv signal?Oddelek: Omrežja in internet | 3366 (2347) | Pesimist |
» | SiOL Trio vs T-2 TrojčekOddelek: Omrežja in internet | 9495 (7473) | Mare2 |
» | Siol tv in kakovost slikeOddelek: Omrežja in internet | 6525 (4989) | Tilen |