» »

Bivanje in delo v Londonu med poletnimi počitnicami

Bivanje in delo v Londonu med poletnimi počitnicami

SleepLess ::

Lep pozdrav! Zanima me ce ima kdo kaksne izkusnje z delom v Londonu ? Ciljam predvsem na kaksno pomivanje posode/oken/ciscenje cesa za kaksen mesec mogoce mesec pa pol. Vcasih vem da si rabil počitniško delovno vizo, sedaj pa najdem na vsakem uradu neke druge informacije in mi nišče točno ne zna povedati kako in kaj. Baje da sedaj ko smo v EU ne rabiš nobene vize in ničesar, ampak če delaš 1 mesec ali dlje tam pa se moreš prijaviti na njihov urad kot delavec in si s tem pridobiš neko dovoljenje. Zato bi kakrsnekoli izkusnje, ki jih ima kdo z delom v tujini, bile vec kot dobrodosle.

Potem pa tudi me zanima ce ve kdo kako je kaj hostli tam, na kaj pazit in podobno. Verjetno si bom rezerviral Central Backpackers Hostel London, ki je v coni 1, torej v neposrednem centru in imajo zelo zelo ugodno ceno pa se nudijo veliko stvari.

Vnaprej hvala za pomoč.

Senitel ::

No delovne vize ne rabiš več. Še vedno se pa moraš najaviti na njihovem home office-u. Obstaja en formular (ga lahko poiščem, če hočeš), ki ga moraš izpolnit, oziroma ga izpolne delodajalec (napisat moraš tako podatke o sebi, kot o delodajalcu, plači, dodatkih,...) in pošlje na home office. Nevem glih sicer kako se to izpelje, če boš gor samo en mesec... Načeloma moraš to poslat v prvih 14 dneh, oni pa si vzamejo en mesec za obdelavo, moraš pa priložit original osebno/potni list (pa pazi z naslovi, da ne boš dobil zadeve nazaj na našo ambasado >:D).

Glede nastanitve en mesec v Hostlu zna bit mal dolga (bil tam en vikend pa je blo dost) in tudi draga. Tako da si rajši poišči kakšno sobico pri komu, ki to oddaja (čeprav samo za en mesec zna bit mal problem dobit).

Če te še kaj zanima pa kar vpraši. :)

Microsoft ::

Kak je pa kaj vreme v Londonu? Je deznik pogost na sprehodu po mestu? Pa veter?

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Ja v bistvu mam plan takile. Z punco greva prvo za 10 ali 11 dni v hostel, ker imava prisparanega toliko denarja :). Ce pa bi si lahko vsaj en on naju zrihtal tam kaksno sluzbo (ona ima v mislih predvsem kaksna varuska ali kaj podobnega, jaz sem razmisljal da bi npr. pomival kozarce oz. posodo v kaki restavraciji - imam tudi 8 mescev izkusenj kot natakar) bi pa ostala tam precej dlje. Ampak nimam pojma kako tezko/lahko si je to najt delo. Kolikor sem bral na forumih da je precej enostavno najt delo ce si pripravljen delati karkoli. Pac sel bom tja in probal. Bi pa se zelo rad pozanimal kako je z vsemi dokumenti, da ne bom prisel tja in nebom dobil sluzbe ker bo mi manjkalo nekaj.

Sem pa bral o tem na njihovi uradni spletni strani, kot si napisal da pac posljes formular tja in to, ampak pise da mores to storiti ko delas mesec ali vec tam. Torej ce bi delal tam npr. 3 tedne pa nerabim nic? Mogoce bi kdo vedel kje bi se najboljse blo to pozanimati ? Na nasi obcini na Ptuju mi v bistvo niso znali pomagati.

Senitel ::

Microsoft,
Lani je bilo celo poletje gor pošteno vroče... Deževalo je ene dvakrat. >:D

SleepLess,
Poglej malo tole stran... Imaš tudi WRS application form, ki ga moraš izpolnit. Načeloma je opcija samo "less then 3 months."

doublemp ::

Poglej si tudi Generator Hostel:
http://www.generatorhostels.com/london/...
Imajo popuste za daljše bivanje in 1x tedensko tudi svetovalnice/sestanke za tiste, ki iščejo job. Cona 1 (Russell Sq.), prijazno osebje, čistoča, žurke.

mm12 ti si bil v tem hostlu? Sem sicer gledal enega drugega, ki je bil cenejsi okoli 30€ ce gledam za 10dni, ampak tale mi zgleda res super in bi seveda raje dodal 30€ in imam dober in cist hostel. Ce si slucajno bil tam bi te prosil ce malo bolj podrobno opises bivanje tam in kako ti sestanik za sluzbe izgledajo. Zgleda pa res super hostel, na strani jim pise da je vsak vecer nek parti, imajo poceni alkohol -- zelo pomembno:D, in oh in sploh. Verjetno sem bom odlocil kar zatega.

doublemp ::

Bil sem septembra in sicer dvakrat (vmes še nekaj dni Škotske). Gre za precej velik in star objekt, ampak je znotraj prenovljen. Ob rezervaciji dobiš magnetno kartico, ki ti odklene vrata v sobo. S to kartico se tudi identificiraš varnostniku ob vhodu, če prideš ponoči (če si žural izven hostla). Sobe sicer niso ravno dancefloor, tako da je bolj malo prostora. Imajo železne pograde. Je pet nadstropij (imajo dvigalo) in v vsakem so tuši in WCji.

Vsak dan razen nedelje so partiji, včasih bolj, včasih manj zanimivi. Takrat je pivo po £1 (~€1.50), ostale pijače pa po £1.50 (~€2.25) do £2.50 (~€3.75), kar je poceni za njihove razmere. Za večerjo boš plačal £3 (~€4.50) do £3.50 (~€5.25) (za primerjavo: McDonald's veliki menu v UK stane £3.85 (~€5.78), če se ne motim). Zajtrk pa je brezplačen, all-you-can eat in sicer do 11h!

Glede sestankov za službe ti ne morem povedati, ker sem bil v Londonu kot turist. Lahko pa jih kar kontaktiraš.

Sicer imam tudi nekaj fotk hostla in ti jih lahko pošljem na mail, če te zanima. Za konec pa še nasvet: Če si študent/dijak, si pridobi ISIC kartico, s katero imaš 10% popusta!

Lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Potovanje - LONDON

Oddelek: Loža
234917 (2945) Invictus
»

London

184974 (3795) AnriK
»

Stanovanje v Londonu

237320 (6168) BlaY0
»

Jeseni greva s punco v London... (strani: 1 2 )

7638598 (35162) strictom
»

Najceneje v London

135208 (4696) Nejc Pintar

Več podobnih tem