Forum » Omrežja in internet » iz domain v workgroup - zmešnjava
iz domain v workgroup - zmešnjava
luciby ::
Imam dve mašini, ki sta prvotno obe delovali v workgroup načinu. Potem sem le iz firbeca na eno mašino še dodatno namestil Windows Server 2003 in ga konfiguriral v Domain Controller (Windows XP je torej še vedno v workgroup in brez sprememb, Windows Server 2003 pa deluje v domain). Potem sem drugo mašino dodal v domeno in vse je delovalo kot treba (obe mašini sta se vidli, le da je bil potreben password). Zadovoljen sem potem Windows Server 2003 podrl in drug računalnik spremenil nazaj v workgroup. Tu pa nastopijo težave z dostopom do skupnih datotek. Dostopam lahko le do računalnika, kjer je bil nameščen Windows Server 2003 in dejansko v Windows XP-ju ni bilo sprememb. Ne morem pa iz mašine kjer je bil Windows Server 2003 dostopati do računalnika, ki sem ga iz workgroup spreminjal v domain in potem nazaj v workgroup. Na tem računalniku je zanimivo login še vedno v varianti ctrl-alt-del.
Kako naj rešim to zmešnjavo?
Sorry, če sem zakompliciral.
Kako naj rešim to zmešnjavo?
Sorry, če sem zakompliciral.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | workgroup -> domenaOddelek: Omrežja in internet | 4725 (3543) | bastadu |
» | Win server 2003 in Win XP - file sharing oz. skupna rabaOddelek: Omrežja in internet | 2367 (2238) | Mitja.GTI |
» | Kakšna je razlika, še se prijaviš kot administrator lokalno ali kot administrator v dOddelek: Operacijski sistemi | 2448 (2171) | krneki |
» | win 2003 server file sharingOddelek: Operacijski sistemi | 1388 (1240) | alesrosina |
» | 'Dovoljenja' za mapo v skupni rabiOddelek: Pomoč in nasveti | 1690 (1663) | Microsoft |