» »

'Dovoljenja' za mapo v skupni rabi

'Dovoljenja' za mapo v skupni rabi

Istvan ::

V mrežo imam povezanih več računalnikov in sedaj bi rad dal v skupno rabo mapo, za katero bi rad, da bo jo videli samo določeni uporabniki.
Poskusil sem z odstranjevanjem 'Everyone' iz dovoljenj, ampak ko hočem dodati uporabnike, mi pa ne pusti izbirati iz omrežnih računalnikov (Glej sliko: ERIDA je kao moj računalnik, izbire za dodajanje uporabnikov iz drugih mest pa nimam).


Nadalje me zanima, kako naj nastavim, da se bodo med sabo videli le računalniki v isti delovni skupini (recimo workgroup), če imam v mrežo povezane računalnike z različnimi skupinami, oziroma, da bi bilo za 'vstop' v drugo delovno skupino potrebno napisati kakšen password.

Hvala za odgovore.

Microsoft ::

Lahko pustis share premission pri miru, in gres na NTFS premission za tisto mapo. Tam dodaj, katere userje hoces, odstrani Everyone.
Ker ce imas na nivoju Share premission Full control, na nivoju NTFS pa nimas dovoljenja, ne bos moral dostopat do datoteke tako lokalno kot preko omrezja.

To, da se workgroupe med sabo nebi videle, nevem, kako nastavit. Ti pa dam en predlog. Ce hoces skrit sherano mapo, potem jo poimenuj tam, ko te vprasa pod kaksnim imenom bo sharana mapa objavljena, $in_nek_ime_mape. Ker bo $ pred imenom mape, se le ta ne bo prikazala, ce bo kdo pogledal spisek sheranih map.
Seveda, ce gres v command prompt in napises net share, jo bos vseeno videl. Pa tudi administrator jo bo. :)))


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Istvan ::

Hvala JimiBtn.
Problem je, ker ko odstranim 'Everyone' in hočem dodati posameznega uporabnika, mi pri izbiri mesta ponudi na voljo le moj računalnik (kot vidiš na sliki).
Saj tale NTFS nivo o katerem govoriš je v poslovenjenih XP-jih tisti zavihek 'varnost', a ne? Torej: kilknem 'Everyone', kliknem 'odstrani', kliknem 'dodaj' in potem na 'mesta', kjer pa mi da na izbiro le moj računalnik (pa čeprav je v mrežo povezanih 10 in na vseh je isto). Po mojem sem nekaj pozabil, oziroma mora biti neka fora.

Microsoft ::

Am, sm zdele pogruntu, kaj bi lahka bilo.

Ce imas PCje v Workgroup-i, potem je to normalno. PCji morejo biti v domeni, ce hoces to narediti, kar si si zamislil. Lahko ti povem priblizno, kako gre z to domeno, ce te zanima...
Ce vstrajas pri Workgroup-i, pa ne poznam 'direkt' resitve. Obstaja se resitev, ki gre 'po ovinkih', vendar preverjeno dela. :)


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Istvan ::

A lahko napises resitev, ki gre 'po ovinkih'?

Oziroma tudi ce mi razlozis, kako gre z domeno, bo kul. Saj nastimat znam domeno, samo ne vem, ce so kaksne cake tle.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Istvan ()

Microsoft ::

Recimo, ce imas IIS, potem lahka naredis internetno stran, ki ob logiranju zahteva username in password.
Pri tem ti ni treba delat nevem kake internetne strani. Instaliras IIS na PC, pa se nastavis par nastavitev, kater port se bo uporalbjalo, ali dovolis brskanje po mapah, ... pa je stvar koncana. Recomo, ce poskusis priti na tole stran, bi te moralo vprasati za usermname in geslo. Pac, naredis enega userja, ki ga potem uporabljas samo za to, da lahko dostopas do te strani.
Recimo, ce ti bo delalo (mam vmes router, pa me vcasih malo jezi). Pejt na tole stran, vpis username Jane, geslo pa user. Ce se ti uspe logirat, bos lahko videl eno sliko.
Ce te to zanima, ti malo pozenej napisem malo vec, ker grem zdele na kolo. :))

Z domeno pa gre tako, kot si si ti zamislil. Pokaze se spisek vseh uporabnikov, ki so v domeni. Da imas domeno, rabis Windows 2000/2003 server, gor instaliras Active Directory, potem pa dodajas Workgroup PCje v to domeno.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 2003 - kako konfigurirati GPO za OU

Oddelek: Operacijski sistemi
121544 (1414) pirx
»

phpBB forum; a dela na IIS?

Oddelek: Programska oprema
221870 (1599) boych
»

SUS; kako nastavit, da na clinet PCju Windows Update kaze na lokalni SUS server?

Oddelek: Operacijski sistemi
131654 (1448) Microsoft
»

Group Policy; kako nastavit GPO za OU?

Oddelek: Operacijski sistemi
382781 (2453) Microsoft
»

Win2kAdvSer; kako postavit novo domeno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
614798 (4026) Microsoft

Več podobnih tem