» »

Sistem ugasne, preden se vžgejo windowsi

Sistem ugasne, preden se vžgejo windowsi

bluzer ::

Mi pa mamo problem z eno starejšo kištico, na kateri so pa vseeeno win xp. Sin ga je mel za igranje igric (star je 4 leta, tako da so ble čist simpl). Nikol ni bil računalnik priključen na internet, tako da ne vem, od kje bi lahko dobil virus (če je to to). Enkrat na z ni blo doma, ga je pazla babica, pa je sam šaril po računalniku in od takrat se kar naprej sam ugaša.

Pride do začetka win (že skor zažene, pa se pojavi eno modro ozadje, z belo gor na pol strani nekaj piše, pa tako hitro zgine, da še prebrat ne morem. Pol se pa sam spet zažene in ovo na novo...

A bi lahk moj mali kaj premaknil, da nam zdaj to šteka in kaj naj nardim, da zadevo rešim?

Na enmu novmu prenosniku je kolega vključil neke sata (nimam pojma kaj je to), pa mu je isto delalo, jih je izključil nazaj, pa je blo vse o. K.
Mislite, da je tud pri men v biosu kaj premaknjeno? Jst tistega sata v meojem biosu ne nejdem?

Prosim, svetujte mi, saj me blazno živcira, ker ne morem zrihtat...

Hvala! :(

Seky ::

Mogoče bi bilo fino formatirati računalnik in na novo naložit windowse za začetek (se mi zdi najhitreje za napravit). Potem pa če še vedno ne dela normalno je verjetno kriva hardwarska napaka (matična plošča, ram, napajalnik...). To je že malo težje ugotovit s katerim delom so problemi (vsaj za mene).

Drugače pa se je meni že zgodilo enako; seveda sem takoj nakuril brata kaj ga "serje" po računalniku. Na koncu je bila zanič matična, na srečo je bila še v garanciji :)

Saj sem že probala, pa mi napiše naslednje:
registry_error

Check to make sure any new hardware or software is properly installed.....If problems continue, disable or remuve any newly installed hardware or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing.
If you need to use safe mode to remove or disable components, restart your computer, pres F8 to select advanced startup options, and then select safe mode.

Sem že probala z vsemi možnimi variantami safe mode, network, comand prompt...

V biosu pa točno takih izrazov ne najdem, da bi jih disable.

Kaj pa zdaj?

Bo treba na sevis, ane?

Hitro v jok pa na drevo...:'( :'(

Na kaksnen način si pa probala formatirat? Kdaj je pa bil ta računalnik na zadnje formatiran?

amigo_no1 ::

Kako lahko formatiraš računalnik???

Formatiraš lahko trdi disk , usb kjuč , disketo ...

kixs ::

Po vsej verjetnosti je kriv RAM.

Evo jeje997 da popravim. Kdaj je bil disk, ki se skriva v računalniku nazadnje formatiran? Znate pa ljudje zakomplicirat. Še zmeri se je rekl, saj v moji družbi, da določeno stvar naložiš na računalnik, oz. formatiraš računalnik, pa se je zmeri zastopl o čem govorimo. Mogoče ni pravilno; bi se pa temu mogoče lahko reklo "sleng", če nimaš tut na to kakšnih pripomb.

Nimam pojma. Mi smo ga dobil od moževega brata.

Drugače pa v biosu nastavim, da mi začne brat s cd enote, že prej vstavim cd z win xp not, pol pa začne setup in po približno 3 minutah napiše tisto, kar sem napisala zgoraj.

Da bi pa c:fromat napisala ali kaj podobno, pa ne znam.
Jst znam sam na tako foro presnet druge win gor, pa prepišem tastare.????
Ne delam kaj prav???:(

amigo_no1 ::

jan01 ::

Med setupom(bolj na začetku delitiraš particijo in j še enkrat ustvariš(oz več njih, odvisno od velikosti diska...

Hvala! Sploh link od Mirosofta je fajn, sam me j cist minilo, da b kej sama poskusla (sej bi, pa ni cajta). Bom mašinco kar na servis peljala, pa bomo vidli, kaj bo.

Hvala še enkrat.8-)

nesmrten ::

prvo poglej ali je v disketniku kaakšna disketa ali cd v cd-romu pol pa zaženi.Saj če je disketa v disketniku naredi enako kot pri tebi....

lep pozdrav!

No, saj tolk blond pa spet nisem...
:P :P ;)

xabre ::

V biosu naloži optimal ali fail safe opcijo, shrani pa še enkrat zaženi.

Hvala, menda zdej pa bo...:))

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SSD intel 330 win7 instalacija

Oddelek: Strojna oprema
8939 (818) klemen1972
»

Kako ugotoviti kaj mi serje? Bluescreeni...

Oddelek: Pomoč in nasveti
192710 (2101) Cold1
»

Sesuvanje računalnika

101388 (1184) Mitch
»

Blue screen problem / windows crash

10850 (762) Xserces
»

win 7 bsod - okvara matične ?