Forum » Zvok in slika » EXIF sortiranje: Kako sortirati veliko količino slik v enem direktoriju po datumu nastanka ?
EXIF sortiranje: Kako sortirati veliko količino slik v enem direktoriju po datumu nastanka ?
Joze_K ::
Pri kopiranjih slik iz direktorija v direktorij se vpiše zadnji datum kopiranja in ne datum nastanka v podatke direktorija - zanima me ali obstaja kak način - program, kjer bi lahko vsebino direktorija razvrstil po datumu nastanka slike (po mojem bi zato bil uporaben EXIF datum slike)
A kdo pozna kak način?
Hvala
A kdo pozna kak način?
Hvala
asterisk ?
ne poznam tudi www.asterisk.com mi da neke čevlje?
Kako to vklopiti oz. instalirati - je pa to nekaj takega kar rabim...
ne poznam tudi www.asterisk.com mi da neke čevlje?
Kako to vklopiti oz. instalirati - je pa to nekaj takega kar rabim...
jap, dobro bi bilo najprej prezkusiti in premisliti, potem pa kaj napisati - sem že našel - prikaz podrobnosti - na prikazanih poljih desna tipka in vklop atributa Datum nastanka....
ok, zanima me še ali je to EXIF podatek?
Hvala
ok, zanima me še ali je to EXIF podatek?
Hvala
mile ::
na napačno zadevo si vrgu fokus
fora je , da je to ze del windowsow
- odpres mapo kjer imas slike z "maj kompjutrom"
- desni klik na header vrstico ( tam kjer imaš ime,velikost,datum itd)
- nato izbereš "More/Več"
- izbereš polje "Date picture taken"
fora je , da je to ze del windowsow
- odpres mapo kjer imas slike z "maj kompjutrom"
- desni klik na header vrstico ( tam kjer imaš ime,velikost,datum itd)
- nato izbereš "More/Več"
- izbereš polje "Date picture taken"
pa ni, a veš?
sem kar nekaj folderjev s slikami sedaj skozi dal pa je vsebina tega podatka v prikazu prazna - če pa ga z exifom gledam pa ta podatek obstaja...
torej.. debata je ponovno odprta, a se da kako po EXIF datumu nastanka slike sortirati....
sam sem našel nekaj takega...
Amok EXIF Sorter
in pa
Cheez 3.0
je pa še kup boljših, vendar plačljivih
Google rezultati
torej a pozna kdo kaj boljšega.... ???
sem kar nekaj folderjev s slikami sedaj skozi dal pa je vsebina tega podatka v prikazu prazna - če pa ga z exifom gledam pa ta podatek obstaja...
torej.. debata je ponovno odprta, a se da kako po EXIF datumu nastanka slike sortirati....
sam sem našel nekaj takega...
Amok EXIF Sorter
in pa
Cheez 3.0
je pa še kup boljših, vendar plačljivih
Google rezultati
torej a pozna kdo kaj boljšega.... ???
veteran ::
slike najlažje razvrstiš po exif tako, da jih preimenuješ, tako bodo v vseh programih pravilno razvrščene:
jhead -n%Y%m%d-%H%M-%04i *.jpg
jhead -n%Y%m%d-%H%M-%04i *.jpg
evo tale je optimalen - slike preimenuje po želji - nastaviš parametre in jih prekopira v direktorije katerih strukturo si lahko ustvariš po datumu....
klasa pa še free je:
MediaSort Sourceforge
slika:
klasa pa še free je:
MediaSort Sourceforge
slika:
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dostop do podatkov trdega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 2694 (2180) | Zoromer |
» | Kako strukturirate mape s fotografijami?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2330 (1856) | kingsix |
» | Rotiranje fotkOddelek: Zvok in slika | 2176 (1888) | Ziga Dolhar |
» | EXIF - izpis podatkov o sliki v PHP ju?Oddelek: Programiranje | 1829 (1565) | Cokolesnik |
» | kako ugotoviti datum digitalne fotografije??Oddelek: Pomoč in nasveti | 2383 (2248) | Ibn Tahir |