Forum » Omrežja in internet » Spletna stran znotraj LAN omrezja
Spletna stran znotraj LAN omrezja
jkingslo ::
Zivjo
upam da boste razumeli:
imam postavljeno domace omrezje (4 racunalniki wireless povezani na router). Vse stima (vec ali manj)...
Zdaj pa bi rad, da bi znotraj omrezja naredil eno stran, v obliki spletne strani (ki bi bila dostopna le znotraj omrezja), kjer bi objavljal novosti, povezave do novih datotek na razlicnih racunalnikih, itd). Se pravi, kot nekaksen portal. - zato, da ni vedno treba klikati omrezno sosescino in gledati, kdo ima kaj na shareu, itd...
se da to?
kot jaz to razumem, bi bilo najbolj simel postavit ftp server na enemu racunalniku, kjer bi tudi hostal to stran, omejiti dostop le za LAN, in to je to... se motim?
LP
Quarx
upam da boste razumeli:
imam postavljeno domace omrezje (4 racunalniki wireless povezani na router). Vse stima (vec ali manj)...
Zdaj pa bi rad, da bi znotraj omrezja naredil eno stran, v obliki spletne strani (ki bi bila dostopna le znotraj omrezja), kjer bi objavljal novosti, povezave do novih datotek na razlicnih racunalnikih, itd). Se pravi, kot nekaksen portal. - zato, da ni vedno treba klikati omrezno sosescino in gledati, kdo ima kaj na shareu, itd...
se da to?
kot jaz to razumem, bi bilo najbolj simel postavit ftp server na enemu racunalniku, kjer bi tudi hostal to stran, omejiti dostop le za LAN, in to je to... se motim?
LP
Quarx
alum ::
Postaviš spletni strežnik po želji na portu (po želji).
Porta na ruterju ne forwardiraš, kar pomeni, da lahko do aplikacije na njem dostopaš le iz lokalnega omrežja.
In je to to.
Porta na ruterju ne forwardiraš, kar pomeni, da lahko do aplikacije na njem dostopaš le iz lokalnega omrežja.
In je to to.
jkingslo ::
uh, ce bi vedel kaj to pomeni :)
a mi mogoce lahko nekdo to opise oz. da link do kaksnega vodica oz. razlage...
hvala
lp
quarx
a mi mogoce lahko nekdo to opise oz. da link do kaksnega vodica oz. razlage...
hvala
lp
quarx
VASkO ::
kaj ti rabis vodic kako postaviti stran ali streznik FTP ali kaj drugo? se ne ad glih razbrati cesa ne znas, ker ti je wakum lepo napisal kako resis to kar hoces.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Oblak oziroma server na domačem računalnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 2812 (2298) | vorantz |
» | Infrastruktura serverjev v podjetju - problem oz. vprašanjaOddelek: Strojna oprema | 2848 (2090) | gokky |
» | idiot guide to encryptionOddelek: Informacijska varnost | 2237 (1798) | fiction |
» | Nov napad na domača omrežja: Drive-By PharmingOddelek: Novice / Varnost | 5925 (4561) | Azrael |
» | NAT konfiguracijaOddelek: Omrežja in internet | 1659 (1579) | andrej |