Forum » Zvok in slika » kaj bo ko skonektam pc na lcd tv diagonale 82
kaj bo ko skonektam pc na lcd tv diagonale 82
gregan ::
Lepo pozdravljeni...!
js mam pa ene par vprašanj glede konektanja lcd tv in navadnega pc-ja.... nič kaj takega nisem zapazil v vaših razgovorih... No zaradi prostorske stiske si ne morem privoščit še enga ekrana in nasploh placa za osebni računalnik, pa sem se spouno da bi lahka mogoče kako navadn pc zvezo na lcd tv philips diagonale 82, ker je vse skupaj v dnevni sobi bi malo več denarja razkiro za novo kompaktnejše ohišje no uglaunem zanima me če bom lahko uporabljal tv namesto ekrana ali se mi bo resulucija, vidno polje itd.... porušilo in zadeve ne bom mogel uporabljati, seveda bi s tem nastal nek mini medijski center, kar mi je tudi v interes...
že v naprej hvala za nasvete in odgovore grega
grega
js mam pa ene par vprašanj glede konektanja lcd tv in navadnega pc-ja.... nič kaj takega nisem zapazil v vaših razgovorih... No zaradi prostorske stiske si ne morem privoščit še enga ekrana in nasploh placa za osebni računalnik, pa sem se spouno da bi lahka mogoče kako navadn pc zvezo na lcd tv philips diagonale 82, ker je vse skupaj v dnevni sobi bi malo več denarja razkiro za novo kompaktnejše ohišje no uglaunem zanima me če bom lahko uporabljal tv namesto ekrana ali se mi bo resulucija, vidno polje itd.... porušilo in zadeve ne bom mogel uporabljati, seveda bi s tem nastal nek mini medijski center, kar mi je tudi v interes...
že v naprej hvala za nasvete in odgovore grega
grega
grega
perci ::
gregan: Lej, takole je. Resolucija na 32 colskem tvju je za tako velikost izjemno majhna. To pomeni, da bodo ikone velike po pol metra. Skratka, uporabniška izkušnja ne bo prav prijetna. Za silo se bo dalo kaj pogledat, to je pa tudi vse. Za resno delo, zadeva ne bo OK.
je možno kako to preprečiti naprimer z dobro grafično kartico ali pa mogoče če prestavim na tv-ju iz 16:9 formata v 4:3, še neki me zanima ka je smiselno kupovati domači kino sistem k taki konfiguraciji če bi se odločil zanjo če bi bila rešljiva oziroma uporabna...
kino sistem
Nakupovanje.net - Z vami od leta 2008http://www.nakupovanje.net/catalog/p110...
kino sistem
Nakupovanje.net - Z vami od leta 2008http://www.nakupovanje.net/catalog/p110...
grega
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gregan ()
pozabil sem omenit model tv-ja Philips 32 PF 7331 LCD TV sprejemnik 32 PF 7331, ma kr ene par inputou, hdmi, s-video, tak da mislim da bi kar se tega tiče šlo skup
grega
Azrael ::
Izbran TV ima ločljivost 1366 x 768 točk, kar pomeni, da ti bo tudi PC pošiljal vanj sliko take ločljivosti. Če bi PC v TV poslal sliko višje ločljivosti, je TV ne bo prikazal. Ni problem grafična (to zmore vsaka normalna VGA grafa z vsaj 2MB RAM), problem je matrika LCD televizorja, ki ima kljub veliki diagonali zelo nizko ločljivost in temu primerno nizko ceno. Profi računalniški LCD monitor take diagonale bi imel vsaj 2x večjo ločljivost (in približno 10x višjo ceno).
Za TV, gledanje filmov in občasno deskanje ločljivot 1366 x 768 točk zadostuje. Za resno delo na PCju pa je vse skupaj khm khm, saj so vsi elementi namizja od ikon do pisav mnogo preveliki razen, če boš v ta monitor gledal z nekaj meterske razdalje.
Za TV, gledanje filmov in občasno deskanje ločljivot 1366 x 768 točk zadostuje. Za resno delo na PCju pa je vse skupaj khm khm, saj so vsi elementi namizja od ikon do pisav mnogo preveliki razen, če boš v ta monitor gledal z nekaj meterske razdalje.
Nekoč je bil Slo-tech.
skico ::
miko 55?
zakaj pa nebi šlo?
sam imam namen kupiti isti model TVja in bom povezal iz računalnika video z DVI->HDMI kablom, za zvok bom uporabil pa SPDIF kabel. in zadeva mora delovati brez problemov.
lp
zakaj pa nebi šlo?
sam imam namen kupiti isti model TVja in bom povezal iz računalnika video z DVI->HDMI kablom, za zvok bom uporabil pa SPDIF kabel. in zadeva mora delovati brez problemov.
lp
All ::
Zadeva bo čist lepo špilala.
Sam imam 32" lcd, in neki časa sm ga meu čist za foro postavljen kot monitor. optimalna resolucija je 1366x768, in če je lcd HD ready podpira tut večje ločljvosti, samo jo pač pol prežveč na svojo resolucijo, sam ni to to. Sploh je pa fajn kšn špil odšpilat tkole .
Za resno delo res ni uporabno, drži, ker je enostavno vse prevelko. Je pa idealno za gledat filme. Nastaulen mam na clone in full screen video playback...tko da k zalaufam filčmeč lepo preklop v celozaslonski način, na primarnem monitorju pa lepo pač delaš kar ti paše. Zvok pa tko kot je napisan, spdif na reciver. Edina stvar ki si jo morem še omislt je zvočna, ki bo znala predvajat ločeno zvok filma na spdif ostalo pa na analogn zaslon (EMU+ kx gonilniki)
Sam imam 32" lcd, in neki časa sm ga meu čist za foro postavljen kot monitor. optimalna resolucija je 1366x768, in če je lcd HD ready podpira tut večje ločljvosti, samo jo pač pol prežveč na svojo resolucijo, sam ni to to. Sploh je pa fajn kšn špil odšpilat tkole .
Za resno delo res ni uporabno, drži, ker je enostavno vse prevelko. Je pa idealno za gledat filme. Nastaulen mam na clone in full screen video playback...tko da k zalaufam filčmeč lepo preklop v celozaslonski način, na primarnem monitorju pa lepo pač delaš kar ti paše. Zvok pa tko kot je napisan, spdif na reciver. Edina stvar ki si jo morem še omislt je zvočna, ki bo znala predvajat ločeno zvok filma na spdif ostalo pa na analogn zaslon (EMU+ kx gonilniki)
AndrewSmith ::
seveda bi s tem nastal nek mini medijski center, kar mi je tudi v interes...
Mislim da ni omenjal resnega dela.....
Ima kolega PC povezan na LG LCD 32" in zadeva dela kot mora.Seveda ga uporablja kot
multimedia center.Za surfanje po spletu pa locljivost zmanjsa,ker se iz 3eh metrov
ne vidi lih dobro.
Mislim da ni omenjal resnega dela.....
Ima kolega PC povezan na LG LCD 32" in zadeva dela kot mora.Seveda ga uporablja kot
multimedia center.Za surfanje po spletu pa locljivost zmanjsa,ker se iz 3eh metrov
ne vidi lih dobro.
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms
nodes ::
npr. kupiš Xoro full HD LCD ga priklopiš na DVI in stvar bi bila res cool
na tem (tvojem predlaganem) televizorju lahko čisto normalno delaš na resoluciji 1024X768...nič ni prevelko, kristalno čisto in vredu
no ne vem zakaj mi ni uspelo nastavit več...hmmm
samo če bi res uporabljal samo en monitor bi resno razmišljal o full HD...nisem pa to preizkusil osebno...samo bi moral delat
dodal komentar
na tem (tvojem predlaganem) televizorju lahko čisto normalno delaš na resoluciji 1024X768...nič ni prevelko, kristalno čisto in vredu
no ne vem zakaj mi ni uspelo nastavit več...hmmm
samo če bi res uporabljal samo en monitor bi resno razmišljal o full HD...nisem pa to preizkusil osebno...samo bi moral delat
dodal komentar
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nodes ()
ta dotični tv ima opcijo da se ga da izrecno uporablajti tudi kot pc monitor, vsaj tako piše v navodilih, piše katere so najbolj sprejemljive resolucije in skratka najbolj pomembno (sem jih prepozn v roke vzel no ampak kljub temu), fantje js sem zadevo sprobo, en pc od kolega sn si sposodo pa sn ga skonekto prek kabla dvi/hdmi in zadeva deluje prav fino
tist kar sem mislil z multimedijskim centrom sem mislil zgolj v privatno in amatersko uporabo, čemur služi povezava zelo dobro tako kot je rekel all, špili laufajo presenetljivo dobro, filmi so pa tudi v celem spektru prikazani, tudi podnapise se da lepo prebirati...
tist kar sem mislil z multimedijskim centrom sem mislil zgolj v privatno in amatersko uporabo, čemur služi povezava zelo dobro tako kot je rekel all, špili laufajo presenetljivo dobro, filmi so pa tudi v celem spektru prikazani, tudi podnapise se da lepo prebirati...
grega
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kako priključiti računalnik na hišni kinoOddelek: Zvok in slika | 3939 (1291) | francimedo |
» | Hišni kino šel k vragu, ostali so mi dobri zvočnikiOddelek: Zvok in slika | 3263 (1974) | St235 |
» | Hišni kino sony DAV DZ230Oddelek: Zvok in slika | 1282 (1192) | Scorpia |
» | Philips 32PFL5322 - Kdo jo ima in kak deluje DVI>hdmiOddelek: Kaj kupiti | 4245 (3330) | TornadoTDi |
» | Katera graficna z DVI izhodom in locljivostjo 1360 x 768Oddelek: Kaj kupiti | 1488 (1193) | Anonymouse27 |