» »

prikazovanje slik in filmov na spletu?

prikazovanje slik in filmov na spletu?

dorian ::

1. Vprašanje: zanima me če jaz kje z mobitelom kaj smešnega posnamem, (kao skrita kamera) morem met kako dovoljenje tistih ki so gor?
2. vprašanje: če sem jaz zmenjen z nekom ki ga snemam pa ta vključi zraven še neko drugo osebo, ki se jo na posnetku vidi le v hrbet al pa v obraz na daleč, a morem tud od njih met dovoljenje?

vzorec, glej pod cinema

Lp

digitalcek ::

Moje izkušnje, moje mnenje:

1. Ne glede ali snemaš smešne ali žalostne dogodke, načelno bi moral za objavo pridobiti dovoljenja vseh, ki se jim vidi obraz... Načelno!

- možnost, da te "udeleženci" odkrijejo in zakomplicirajo, je majhna, vendar obstaja
- še vedno se da dogovorit, da posnetek umakneš s spleta
- v Sloveniji glede tega še ni sodne prakse, bo pa prej ali slej in takrat bo jasno, kako daleč lahko gredo avtorji takih posnetkov...

2. Pri posnetkih, kjer so osebe (sicer brez njihove vednosti) snemane v hrbet, ali so snemane s take razdalje, da so obrazi neprepoznanvni, ne vidim nobenih problemov.
Zelo težko (ali nikakor) bodo dokazali, da so na posnetku prav oni in če jih nihče ne prepozna, tudi ne more biti govora o kakšni odškodnini zaradi prestanih duševnih bolečin ali česa podobnega...

Dobrodošla še druga mnenja, mogoče je tu kakšen pravnik, da me korigira...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Snemanje osebe in objava na internetu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5312772 (4996) simnov
»

Snemanje v / na javnem prostoru

378488 (7401) SeMiNeSanja
»

Kako je v Sloveniji s snemanjem v javnosti?

368589 (7208) sensei
»

snemanje med poukom

458533 (7183) Mehmed
»

Slovenska policija (strani: 1 2 )

508447 (6961) KaiV6

Več podobnih tem