» »

Razpolovljen dual channel DDR kit

Razpolovljen dual channel DDR kit

20sdfj093f ::

Pozdravljeni,

imam 2x 1GB Geilov DDR kit in me zanima, ali lahko uporabim eno polovico (1GB modul) v enem PCju, drugo polovico pa v drugem in ali bo to delovalo?

Obe plati podpirata omenjeni ram (DDR, PC3200 - 400 MHz), zanima me zgolj, kako se obnaša polovica dual channel kita samostojno.

Hvala in LP,
D.

nekdo123 ::

Brez najmanjšega problema bi moralo delovati.

Poldy ::

Seveda bo, samo med seboj ne bosta delovala v dual načinu, ker bosta v ločenih računalnikih. ;)

zee ::

itak da bo delovalo.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Problem se pojavi pri plati (WinFast - Foxconn, model nf4uk8aa), ki že ima 2x1 GB in mi na štirih slotih pri nobeni postavitveni kombinaciji ne bo zaznala 3x 1GB :\

V bistvu imam raje 3x1GB single channel kot 2x1GB dual channel, ampak očitno ne bo šlo ...

Ima kdo kakšne izkušnje s tem?

amigo_no1 ::

Imaš zadnjo verzijo biosa ?

http://www.foxconnchannel.com/Product/S...

4 gb ti ne zazna trenutni bios ali OS ?

kixs ::

...in mi na štirih slotih pri nobeni postavitveni kombinaciji ne bo zaznala 3x 1GB...

A ti to neki spekuliras?

Normalno ti mora delat tudi s 4x1GB, ce so le rami kompatibilni med seboj in s plato.

Drugace pa deluje v DUAL nacinu vedno, ko sta vsaj 2 slota polna (v pravih slotih). Ko imas vsaj 3, ti pa vedno deluje v DUAL nacinu. Pri nekaterih platah se potem pojavi problem, ko imas vec ramov, moras frekvenco ramov spustit (tako je bilo vsaj na NF2 platah).

LP

Govorim o 3x1GB, pomoje bi 4x1GB zaznalo...

kixs ::

Naceloma nima veze ali das 1x 1Gb ali 2x 1Gb ali 3x 1Gb ali 4x 1Gb. Za vse kombinacije mora delat v skladu z navodili od plate.

Torej, preveri navodila!

BoLhCa ::

@kixs97 počasi, počasi, večina osnovnih, ampak s tem mislim res ogromn del 75-80% NE DELUJE z polnimi režami za pomnilnike. Imel sm že n takih situacij. ne gre in ne gre, ni vazno kaj naredis. Zato pa je fajn dat za plosco kak € vec.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vprašanje o dual channel RAMu?

Oddelek: Kaj kupiti
252238 (1067) Mitja358
»

Triple Channel pri DDR3 - Kako je sedaj s temu?

Oddelek: Strojna oprema
251964 (1227) stekar89
»

Se sploh splača dodati RAM, DualChannel, 1T 2T?

Oddelek: Strojna oprema
201280 (1280) Sc0ut
»

Kašn komp naj kupim za 250k

422876 (1777) pavlopavlin
»

Kateri rami za Abit NF7-s v2.0?

81632 (1333) EvilDare

Več podobnih tem