Forum » Pomoč in nasveti » Trdi disk - Mehanska napaka, reševanje podatkov
Trdi disk - Mehanska napaka, reševanje podatkov
MrDeY ::
Pozdralvjeni,
na pokvarjenem disku imam zelo pomembne podatke. Zavedam se da je reševanje podatkov najdražja veja računalništva. Mogoče kdo pozna kako cenejšo firmo, vrjanto, pot...? Na tem forumu sem nekje zasledil, da so nekomu ponujali reševanje podatkov za borih 48 tisočakov (le kje je to)!!?
Glede diska... Ko se ga priklopi se ne zavrti, le periodično a zelo tiho ponavlja neke glasove - nobeden odtistih posnetkov na tem forumu ne ustreza, kot da bi se hotel zavrteti pa se ne more, klical sem ze v neko firmo, ki se okvarja z resevanjem podatkov pa so mi rekli da je to mehanska napaka... Po drugih forumih sem prebiral ze razne vrjante od stiskanja diska do zmrzovanja... Se to res obnese v 50%? Kakšno je tveganje? Mogoče kakšne izkušnje? Kaj predlagate? Vsaka informacija bo dobrodošla...
Hvala in lep pozdrav!
Dejan
na pokvarjenem disku imam zelo pomembne podatke. Zavedam se da je reševanje podatkov najdražja veja računalništva. Mogoče kdo pozna kako cenejšo firmo, vrjanto, pot...? Na tem forumu sem nekje zasledil, da so nekomu ponujali reševanje podatkov za borih 48 tisočakov (le kje je to)!!?
Glede diska... Ko se ga priklopi se ne zavrti, le periodično a zelo tiho ponavlja neke glasove - nobeden odtistih posnetkov na tem forumu ne ustreza, kot da bi se hotel zavrteti pa se ne more, klical sem ze v neko firmo, ki se okvarja z resevanjem podatkov pa so mi rekli da je to mehanska napaka... Po drugih forumih sem prebiral ze razne vrjante od stiskanja diska do zmrzovanja... Se to res obnese v 50%? Kakšno je tveganje? Mogoče kakšne izkušnje? Kaj predlagate? Vsaka informacija bo dobrodošla...
Hvala in lep pozdrav!
Dejan
kixs ::
Tisti z zamrzovanjem je navadno delovalo na kaksnem starem Fujitsu disku (starem mislim od leta 2001-2004).
Problem se pojavi na diskih, ki so vecino casa v delovanju in starih krokljicnih lezajih, ki se pocasi zapecejo in ko si disk enkrat ugasnil se ni hotel vec zagnat.
Ce tvoj disk ropota, ko ga vklopis, je problem v glavi. Ce se ne zazene pa v motorcku. Lahko tudi v elektroniki, saj nadzira motorcek. Lahko tudi v napajanju.
Ce ti ga bios ne zazna, potem ga bos res moral nest na kaksen bolj usposobljen servis.
LP
Problem se pojavi na diskih, ki so vecino casa v delovanju in starih krokljicnih lezajih, ki se pocasi zapecejo in ko si disk enkrat ugasnil se ni hotel vec zagnat.
Ce tvoj disk ropota, ko ga vklopis, je problem v glavi. Ce se ne zazene pa v motorcku. Lahko tudi v elektroniki, saj nadzira motorcek. Lahko tudi v napajanju.
Ce ti ga bios ne zazna, potem ga bos res moral nest na kaksen bolj usposobljen servis.
LP
MrDeY ::
Preizkusil sem ga že na 2h računalnikih kot master, slave, cable select... na enem se vse ustavi (Bios zamrzne), prav tako na drugem, a le za nekaj sekund potem pa napise da ni diska. priklopil sem ga tudi na vezje od prenosnega usb diska pa je enako - ne zazna USB naprave, ven se pa slisi neko tiho periodicno skrtanje...
lp, Dejan
lp, Dejan
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Reševanje podatkov s trdega diska - kje, za kakšno ceno? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 23939 (10039) | darkolord |
» | Mrtev zunanji trdi disk SeagateOddelek: Pomoč in nasveti | 4428 (3912) | Lonsarg |
» | WD My book 1TB nehal delatiOddelek: Strojna oprema | 3696 (3315) | abaximan |
» | Reševanje podatkov z defektnih trdih diskov (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7800 (6256) | kretnichar |
» | Reševanje podatkov z diskaOddelek: Strojna oprema | 4797 (4043) | Spajky |