» »

100% obremenitev procesorja

100% obremenitev procesorja

mihjavc ::

Zdravo!

Jst mam en problem. Namreč računalnik se je začel čudno obnašati. Igre in programi so mi začeli štekati. Nato sem pognal windows task manager in pod performance videl da je 100% cpu usage. 100% cpu usage nastane samo če zalaufam kaki program ali igro. Če imam odprto samo na desktopu in ne odpiram programov, stvar deluje normalno. če igro igram nekaj časa mi cpu štekne in se resetira ( včasih tudi ugasne, tko da ga ne morm prižgati dokler se ne ohaldi), nato pa mi pade še frekvenca na 1100mhz ( prej 2500Mhz)....ali je to hardverksa napaka ali softverska napaka....nato sem odprl kišto in videl da so kondenzatorji napihnjeni na vrhu (1000nF) ,5 komadov.
Ene 3 mesece nazaj sm vgradil nov dvd pekač...

Prosim za pomoč.......

Lp

Moj sistem:
Athlon 2500mhz/xp
80gb diska
geforce 6600GT
elektronka

bluefish ::

če so napihnjeni in rahlo počrnjeni, je komponenta fuč. Po nakupih,...

mihjavc ::

kondenzatorji niso nič počrneli res pa so malce napihnjeni , sam mene zanima kaj bi bil vzrok tega, če namreč kupim novo plato da se nau še una uničla.....
elektronka

SasoS ::

Lahko se sicer napihnejo zaradi pregrevanja ampak bržkone je to starost + slaba kvaliteta.

krneki0001 ::

Fantje dejte men neki razložit. Kako da mašine crknejo zaradi napihnjenih kondenzatorjev in od starosti. Sam imam mašine stare tudi po 8 let(zdejšnji sta IBM Z-PRO, ena iz leta 1999 in druga iz leta 2001), pa nikoli nobena ne crkne zarad kakih napihnjenih kondenzatorjev. Če že kaj crkne crkne grafična ali pa disk, vse ostalo vedno dela brez problemov.

Pomoje delate prevelik halo, al pa preveč navijate mašine, ker ob normalni uporabi taka mašina ne sme crknt.

Fizikalko ::

nebivedu... IBM-ove mašine so drug svet. Zanje providerji dajejo najboljše iz serije. Mi imamo v firmi na desetine IBM-ovih PCjev, pa crkujejo drastično manj kot običajni PCji. Čeprav sam IBM ni naredil seveda niti ene komponente. Ampak jim proizvajalci dajejo najboljše serije.

cenejša izdelava in bolj obremenjene komponente (kolk je toka vlekla mašina 10 let nazaj in kolk danes?)

zlobcek ::

Po mojih, bolj bogih izkušnjah sicer, sem imel probleme predvsem s prvimi matičnimi za procesorje athlon ala 600 in durone, torej prve socket A stvari. Tistih sem dobil že kar nekaj s povsem fuč kondenzatorji.

Računalniki so se začeli sesedati brez razloga, kakšen celo crknil do konca.

No to iz moje strani:))

To čisto razumem, da je IBM po kvaliteti stopnico višje, ampak da bi pa tok crkovalo, kot tukaj na tem forumu berem, se mi pa tut ne zdi da je vse normalno - razen če smo res odpad evrope kar se računalniških komponent tiče.

SasoS - v eni mašini imam 2 xeona 1.1GHZ, 4Gb rama, 5 diskov SCSI po 73Gb in 2 diska 200Gb, 2 dvd-ja in floppy, s tem da so scsi kontroler, ata133 kontroler, usb2.0 kontroler in zvočna kot kartice na PCI vodilih in grafična na AGP-ju in da je mrežna kartica onboard, vse to pa poganja 550W serverski napajalnik.

A imajo današnje mašine kej več porabe kot stare - Procesorji in grafične najbrž da imajo večjo porabo, ostalo pa prej bi rekel manj, ker so zvočne, mrežne in vse onboard, diski pa imajo elektroniko na manjših ploščicah kot so to imeli včasih?

Diski se ne napajajo iz kondenzatorjev na plati ane :) Pomoje gre predvsem za obremenjenost teh elementov...kolk žre en p3, pa kolk en prescott - to gre vse čez plato (sej, na srečo se stvari mal umirjajo :D)

Res je diski imajo svoje napajanje. Vendar 2 xeona, 8 ploščic po 512Mb rama, 4 PCI kartice in ena AGP tut niso malo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zatikanje računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
585643 (4469) BorutK-73
»

matična ali cpu zanič

Oddelek: Pomoč in nasveti
151550 (1214) Duhec
»