Forum » Programska oprema » Program, ki bi iz slike prepoznal stevilke
Program, ki bi iz slike prepoznal stevilke
hlodek ::
Upam, da sem dal v pravi podforum.
Stvar je sledeca. Dobil bom zelo veliko slik v jpg formatu in na vsaki od teh slik bodo na identicnem mestu v dveh stolpcih razlicne stevilke v dobri resoluciji, v racunalniski pisavi. Zdaj me zanima ali obstaja kaksen program, da bi lahko iz te .jpg slike prepoznal te cifre in jih skopiral v bodisi notepad ali word, tako da mi ne bo treba na roke pisat vseh teh cifer. Gre se za statisticno obdelavo podatkov, ki gredo potem v excel in cifer je ogromno, nekako si ne morem predstavljat, da bi vse to pisal na roke... Zaposlovanje otrok je pa v nasi drzavi zaenkrat se prepovedano
Najlepsa hvala za odgovore
Stvar je sledeca. Dobil bom zelo veliko slik v jpg formatu in na vsaki od teh slik bodo na identicnem mestu v dveh stolpcih razlicne stevilke v dobri resoluciji, v racunalniski pisavi. Zdaj me zanima ali obstaja kaksen program, da bi lahko iz te .jpg slike prepoznal te cifre in jih skopiral v bodisi notepad ali word, tako da mi ne bo treba na roke pisat vseh teh cifer. Gre se za statisticno obdelavo podatkov, ki gredo potem v excel in cifer je ogromno, nekako si ne morem predstavljat, da bi vse to pisal na roke... Zaposlovanje otrok je pa v nasi drzavi zaenkrat se prepovedano
Najlepsa hvala za odgovore
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Papirnati euroti?Oddelek: Loža | 2506 (1707) | JanezekNovak |
» | Asus wlan 550geOddelek: Omrežja in internet | 1660 (1192) | pujsek_ |
» | Program za ulomkeOddelek: Programska oprema | 2912 (2726) | schurda |
» | Ime Priimek v Ime_Priimek (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 5036 (3996) | Doman |
» | Excel vprašanje...printanje n-krat...vsakič se avtomatsko poveča ena številkaOddelek: Programska oprema | 1260 (1143) | Tutankhamun |