» »

[Mathematica] Število zaporednih pojavitev elementov v množici

[Mathematica] Število zaporednih pojavitev elementov v množici

MisterPepper ::

Imam neko množico poljubnega števila naključnih celih števil v določenem intervalu. {0-15} npr. {2,3,10,5,5,6,11,15,4,7,7,0,12,10}
Nato imam tri druge urejene množice celih števil, ki vsebujejo elemente iz istega intervala
npr. A {1,2,3,4,5}, B{6,7,8,9,10}, C{11,12,13,14,15}.
Sedaj želim preverit, kolikokrat se zaporedno (zvezno) ponovijo v dani množici elementi iz množice A, B in C. (npr. v dani množici 2xA, 1xB, 2xA, 1xB, 2xC, 1xA, 2xB, 1xC, 1xB}
Pri čemer sem ničlo upošteval kot prekinitev med dvema štetjema.

Idejo sem imel tako, da ustvarim zanko pri kateri, naj mi ena spremenljivka teče po prvi množici, tri druge spremenljivke pa po ostalih treh množicah, pri čemer bi nato s pogojnimi stavki preverjal v katero množico sodi element in kolikokrat se elementi iste množice ponovijo, kar bi mi štela neodvisna spremenljivka, ter mi rezultat zapisovala v tabelo.

Program sem poskušal napisati in prebral kar nekaj pomoči v Mathematici vendar mi ni uspelo, zato prosim koga z več znanja programiranja, ki bi mu naloga predstavljala razvedrilo, da mi priskoči na pomoč.

Lep pozdrav
Previdnost je mati modrosti
  • spremenilo: CCfly ()

Jean-Paul ::

Je problem v samem algoritmu ali kako algoritem zapisati v Mathematici?

MisterPepper ::

Mi kar oboje dela preglavice.
S programiranjem sem se srečal samo na osnovnem tečaju Jave, tako da so mi okvirno poznane zanke for, while, pogojni stavki if in morda še kakšen drug ukaz in si samo okvirno predstavljam kako sestaviti vse skupaj.
Vem pa, da je v Mathematici drugačen še način zapisa (simbolično programiranje).
Previdnost je mati modrosti

OwcA ::

V Mathematici načeloma namesto zank uparabljamo rekurzijo (in transformacije seznamov), namesto pogojev pa pattern matching. Da se sicer tudi kot si si ti zamislil, ampak bo precej okorno.

Namig: poskusi problem razbiti na več [kratkih] enovrstičnih izjav.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: OwcA ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pobegla baza z osebnimi in finančnimi podatki več kot polovice ameriških gospodinjste

Oddelek: Novice / Zasebnost
268779 (6421) MrStein
»

Kako narediti request z "\" v URL-ju

Oddelek: Programiranje
172140 (1415) Horejšio
»

integral

Oddelek: Šola
423369 (1806) Elyon8472
»

Računanje vrednosti iz tabele