Forum » Omrežja in internet » LDAP password (Ubuntu)
LDAP password (Ubuntu)
G-man ::
Šel sem po tutorialu na tej strani
Vse je šlo krasno do testiranja ldapsearch. Tam me povpraša po LDAP Passwordu. Geslo, ki je v slapd.conf (rootpw) je bilo kodirano s slappasswd v MD5. Ampak ko vtipkam to geslo, ko ga zahteva od mene mi izpljune: ldap_bind: Invalid credentials (49)
A moram zdaj tisti hash vpisat ali simple geslo?
Vse je šlo krasno do testiranja ldapsearch. Tam me povpraša po LDAP Passwordu. Geslo, ki je v slapd.conf (rootpw) je bilo kodirano s slappasswd v MD5. Ampak ko vtipkam to geslo, ko ga zahteva od mene mi izpljune: ldap_bind: Invalid credentials (49)
A moram zdaj tisti hash vpisat ali simple geslo?
SasoS ::
vpišeš geslo, ne hash...hash je v configuracijski datoteki zato, da tudi če jo kdo vidi ne ve gesla. Preveri da se bindaš s tapravim rootdn-jem (-D parameter), tak kot je nastavljen v slapd.conf
G-man ::
Hm, tudi z navadnim geslom ne gre. Rootdn v slapd.conf pa je ta pravi. Kaj moram met rootdn tudi v kakšni ldif datotetki (sem totaln noob in delam to prvič).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vdor v Adobe razkril veliko površnostOddelek: Novice / Varnost | 11111 (8669) | b4d |
» | ubuntu slapd pomočOddelek: Operacijski sistemi | 714 (545) | korenje3 |
» | C# in ADOddelek: Programiranje | 759 (592) | detroit |
» | Konfiguriranje SambeOddelek: Omrežja in internet | 1573 (1340) | Mr_Globus |
» | Težava z zagonom ldap serverjaOddelek: Operacijski sistemi | 1260 (1206) | kopernik |