Forum » Pomoč in nasveti » Težave - ne morem dostopati do Klika NLB
Težave - ne morem dostopati do Klika NLB
BBoRRo ::
Že dva dni sem v škripcih, ker nikakor ne morem dostopati do KLIKA NLB (https). Prej sem imel Dial-up in je vse delovalo brez problemov. Odkar imam ADSL pa mi ne deluje več. Kljub vsemu trudu in nastavljanju se mi prikaže le okence z digitalnim potrdilom, ko ga izberem in potrdim pa je vse kar mi uspe dobiti le prazna (blank) stran z napako. Preveril sem vse kar mi je padlo na pamet (varnost, zasebnost, nastavitve,...). Vesel bi bil vsakršne pomoči in nasvetov, kaj bi lahko bilo vzrok temu (kakšna dodatna nastavitev, morda kak programček (Firewall v Windows XP?), požarni zid na komunikacijskem prehodu Sagem (SiOL duo))?
Tr0n ::
Toplo ti priporocam, da preides na Firefox ali Opero. IE ima enostavno prevec varnostnih pomanjkljivosti, da bi z njim dostopal do online bancnistva.
Pujcek ::
ja pizda, model uprasa za kaksno pomoc glede klika, pa se spet en pameten oglasi pa zacne firefox prodajat. dej odgovor modelu al bot pa tih, mamicu ti ej kako mi grejo ene in iste fore skoz na kurac. a zdej nej model formatira disk pa linux pa firefox gor fukne k ma probleme z klikom. ma ne se jebat no...
ti svetujem da poklici na support od klika, znajo pomagat in so zato tudi tam. mogoce je treba kaksen port odprt al pa kej takega...
lp
ti svetujem da poklici na support od klika, znajo pomagat in so zato tudi tam. mogoce je treba kaksen port odprt al pa kej takega...
lp
:)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pujcek ()
Dal sem samo nasvet v njegov dobro, ker so dokazano tezave z IE6 pri uporabi klika. S tem bo tudi resil svojo tezavo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()
Izi ::
Pujcek, se je res preveč razburil, kar ni pametno, zaradi povišanega pritiska lahko trpi zdravje
Ima pa po svoje prav. IE6 ni imel nikoli težav z Klikom in podobnim, prej nasprotno. Več težav je bilo z ostalimi brskalniki ampak sedaj deluje na vseh.
Sicer je pametno, da nadgradiš svoj IE6 na IE7, ki je velikanski napredek glede na predhodnika, ampak to verjetno ne bo rešilo problema.
Problem je verjetno (ugibam) ravno v tem, da si prej uporabljal Dial-up in nisi izbrisal vseh nastavitev v brskalniku, ki kažejo na njegovo uporabo. Možno je, da se hoče po preverjanju certifikata še vedno priklopiti preko Dial-up.
V nastavitvah "Internet Options" in v zavihku "Connections" preveri, če je Dial-up še tam in ga popolnoma odstrani.
Druga možnost pa je, da je kaj narobe z certifikatom. Preveri ali je sploh še veljaven, ker tudi certifikati niso večni in je na vsakih nekaj let potrebno pridobiti nov certifikat. V certifikatu piše do kdaj je veljaven.
Ima pa po svoje prav. IE6 ni imel nikoli težav z Klikom in podobnim, prej nasprotno. Več težav je bilo z ostalimi brskalniki ampak sedaj deluje na vseh.
Sicer je pametno, da nadgradiš svoj IE6 na IE7, ki je velikanski napredek glede na predhodnika, ampak to verjetno ne bo rešilo problema.
Problem je verjetno (ugibam) ravno v tem, da si prej uporabljal Dial-up in nisi izbrisal vseh nastavitev v brskalniku, ki kažejo na njegovo uporabo. Možno je, da se hoče po preverjanju certifikata še vedno priklopiti preko Dial-up.
V nastavitvah "Internet Options" in v zavihku "Connections" preveri, če je Dial-up še tam in ga popolnoma odstrani.
Druga možnost pa je, da je kaj narobe z certifikatom. Preveri ali je sploh še veljaven, ker tudi certifikati niso večni in je na vsakih nekaj let potrebno pridobiti nov certifikat. V certifikatu piše do kdaj je veljaven.
amigo_no1 ::
Kakšno napako javi?
Izvozi certifikat in preveri če dela Klik v Firefoxu.
Kateri firewall imaš ?
Firewall na Sagemu je vklopljen ?
http://www.nlb.si/cgi-bin/nlbweb.exe?do...
Kvalificirano digitalno potrdilo AC NLB je veljavno pet let.
Izvozi certifikat in preveri če dela Klik v Firefoxu.
Kateri firewall imaš ?
Firewall na Sagemu je vklopljen ?
http://www.nlb.si/cgi-bin/nlbweb.exe?do...
Kvalificirano digitalno potrdilo AC NLB je veljavno pet let.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Izi ::
Firewall nima nič pri Kliku NLB, ker gre vse preko porta 80 samo kodirano je z certifikatom.
Če torej delujejo ostale navadne internet strani mora delati tudi Klik brez dodatnih nastavitev v Firewallu.
Če torej delujejo ostale navadne internet strani mora delati tudi Klik brez dodatnih nastavitev v Firewallu.
Rok Nemec ::
Si mogoče spremenil geslo računa s katerim se prijavljaš v o.s. windows? Certifikat je namreč vezan na geslo uporabnika.
_Zelo_ bi pomagalo pri reševanju težave, če bi dejansko napisal kakšna napaka se izpiše. (tekst, številka napake...)
_Zelo_ bi pomagalo pri reševanju težave, če bi dejansko napisal kakšna napaka se izpiše. (tekst, številka napake...)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Rok Nemec ()
MarkV ::
Pošlji mi certifikat, username in password, pa ti rešim problem LOL
Ne, resno. Pokliči klik support... So prijazni dečki in ti bodo pomagali step-by-step.
Ne, resno. Pokliči klik support... So prijazni dečki in ti bodo pomagali step-by-step.
@LOL ::
To prodajajanje Firefoxa Trona in podobnih gre tudi meni na jetra
(ps. ko bi vsaj Opero ne pa tisto Fu*kedUpLisico ki verjetno še vedno kuri resurse 100 /uro)
BBoRRo: ti pa kar pokliči support, nenazadnje so zato tam da svetujejo
(ps. ko bi vsaj Opero ne pa tisto Fu*kedUpLisico ki verjetno še vedno kuri resurse 100 /uro)
BBoRRo: ti pa kar pokliči support, nenazadnje so zato tam da svetujejo
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!
Geek: The Windows!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: @LOL ()
dolegar ::
Jaz uporabljam IE6 + Klik brez problema. Je pa res totalno bedno, da za vsako malenkost prodajate ta ali oni brskalnik.
Povej ali si imel še kakšno drugo spremembo na sistemu ali si samo ponudnika zamenjal?
Samo sprememba ponudnika ne more vplivati na to.
- Preveri, če si vnesel pravilno geslo. Ker če jaz po izbiri certifikata vpišem napačno geslo se tudi pokaže error.
- poglej veljavnost certifikata
vi, ki tako radi predlagate lisico pa raje zase zadržite (če vas nihče ne vpraša za menje). Poleg onih, ki vsiljujejo svojo vero drugim mi greste tudi vi na k***, ker kar nekaj vsiljujete brez veze.
Povej ali si imel še kakšno drugo spremembo na sistemu ali si samo ponudnika zamenjal?
Samo sprememba ponudnika ne more vplivati na to.
- Preveri, če si vnesel pravilno geslo. Ker če jaz po izbiri certifikata vpišem napačno geslo se tudi pokaže error.
- poglej veljavnost certifikata
vi, ki tako radi predlagate lisico pa raje zase zadržite (če vas nihče ne vpraša za menje). Poleg onih, ki vsiljujejo svojo vero drugim mi greste tudi vi na k***, ker kar nekaj vsiljujete brez veze.
Jaz prodajam samo in izkljucno kvaliteto. :)
Ne ampak res, tace stran od IE. You have been warned.
Ne ampak res, tace stran od IE. You have been warned.
BBoRRo ::
Hvala vsem za nasvete/mnenja... Poleg prehoda na ADSL pa sem si zlomka res spremenil username in password za vstop v Winse (oziroma administratorski račun sem preimenoval in si ga opremil z geslom). To bo verjetno krivec za vse to? Je v tem primeru odstranitev varnostnega certifikata in ponovna namestitev rešitev zame? Hvala čisto vsem za pomoč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vprašanje NLB klikOddelek: Loža | 6664 (3128) | mat xxl |
» | NLB Klik dela na AndroiduOddelek: Mobilne tehnologije | 12408 (4881) | Gogyto |
» | netstik in sparkasseOddelek: Loža | 8110 (4260) | 5er--> |
» | NLB tarča phishing-a (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 21795 (10234) | Poldi112 |
» | KLIK NLB - Varnost ?!?!Oddelek: Loža | 5144 (3687) | madviper |