» »

[Ajax] vodič

[Ajax] vodič

stojkomir ::

Sem zasledu tale tanov ajax. A mogoče ve za kakšen dober tutorial. Drugač sem vidu, da slovenske strani tega še ne uporabljajo tolk. Sem pa zasledil zadnjič eno novo stran s filmčki ki vsebuje ajax komponente. Lahk si pogledate klele: http://www.genspot.com/ShowVideo.aspx?v...
  • spremenilo: snow ()

sverde21 ::

<?php echo `w`; ?>

Kekec ::

Ajax ni nov je ze star, pa kr precej strani ze uporablja to, nekateri kar malo pretiravjo. Ni za vsako stvar zdaj potrebno ajax!

JDK6 ::

AJAX je tehnika programiranja, vsa fora je v XHttpRequest objektu. To je uporabniku se nalozi spletna stran do konca v ozadju pa XHttpRequest objekt posilja request na streznik, ko dobi odgovor potem updajta stran(direkt manipulira JavaScript DOM torej se stran ne refresha ampak samo se updajta vsebina glede ne responce od streznika).

e.g. primer strani, imas inputbox in pa nek placeholder kjer bos imel tabelo, to se nalozi uporabniku in za njega je spletna stran nalozena do konca, ko on tipka recimo "Janez Kr" se v ozadju posilja request na streznik in ko se vrne responce v obliki XML (lahko mas notri tudi JSON samo to je druga zgodba), se pravi ko uporabnik tipka nekaj, se klice JavaScript metoda, ki poslje v ozadju request na streznik, ko ta vrne nek xml spet neka druga metoda procesira ta xml in updata tabele na strani, tako uporabnik lahko mislil, da je zadeva hitra, saj se mu stran ne refresira za vsako malenkost ampak JavaScript manipulira DOM direktno glede na respone od streznika. Efekt ne bi bil dober, ce bi pa streznik na katerega se posle request bil ueber pocasen potem bi pa uporabik mislil, da se nic ne dogaja. To ti je Ajax, v principih zelo enostaven.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

JS frameworks: knockoutJS, angularJS, react, ...

Oddelek: Programiranje
417298 (4143) kuall
»

java v javascript?

212061 (1764) boss-tech
»

[Ajax in Java] v IE6 dela, v Firefoxu ne

241913 (1667) krho
»

Ajax, da ali ne