Forum » Loža » Prometni prekršek > globa > uklonilni zapor > predlog za delo v splošno korist
Prometni prekršek > globa > uklonilni zapor > predlog za delo v splošno korist
Bx ::
Zanima me samo, ali je že kdo namesto, da bi plačal globo oz. šel v uklonilni zapor zaradi storjenega prekrška, podal sodišču predlog za opravljanje določene naloge v splošno korist ali v korist samoupravne skupnosti oz. če kdo ve kako naj bi to izgledalo.
lp
lp
Bx
Phoebus ::
Napišeš lahko prošnjo za delo ampak ne bo šlo.
Uklonilnega zapora s katerim bi odplačal pa ni več.
PLačaj, nimaš druge.
Uklonilnega zapora s katerim bi odplačal pa ni več.
PLačaj, nimaš druge.
To vem, da z zaporom ne odplačaš globe, vendar lahko pa namesto uklonilnega zapora in tudi plačila globe, podaš predlog za opravljanje določene naloge v splošno korist ali v korist samoupravne skupnosti, ki lahko traja najmanj 3 dni in največ 1 mesec. Tako piše na odločbi.
Bx
Samo toliko, če koga zanima:
Po informacijah, ki sem jih dobil na sodišču lahko oddaš, v roku pred nastopom uklonilnega zapora, predlog za javna dela oz. opravljanje določene naloge v splošno korist ali v korist samoupravne skupnosti kot se temu reče, le če nisi zaposlen oz si brez dohodkov. So pa to dela v kakšnem domu ostarelih, bolnici,...Potem te tam povabijo na razgovor in podajo sodišču mnenje, ki potem glede na globo odloči o tem koliko časa boš opravljal te naloge.
lp
Po informacijah, ki sem jih dobil na sodišču lahko oddaš, v roku pred nastopom uklonilnega zapora, predlog za javna dela oz. opravljanje določene naloge v splošno korist ali v korist samoupravne skupnosti kot se temu reče, le če nisi zaposlen oz si brez dohodkov. So pa to dela v kakšnem domu ostarelih, bolnici,...Potem te tam povabijo na razgovor in podajo sodišču mnenje, ki potem glede na globo odloči o tem koliko časa boš opravljal te naloge.
lp
Bx
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izvršba in poslediceOddelek: Loža | 3496 (1428) | telexdell |
» | So višje kazni učinkovite ali ne? Ali pravico vzeti v svoje roke? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 14213 (10310) | TESKAn |
» | Uklonilni zapor (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13870 (10445) | Keyser Soze |
» | Pravni nasvet (sodnik za prekrške)Oddelek: Loža | 3318 (2567) | pozitron |
» | Pravna pomočOddelek: Loža | 1757 (1530) | alsb |