» »

Postopno dviganje napestosti v računalniku

Postopno dviganje napestosti v računalniku

dolenc ::

Torej imam nek čuden problem :)

Odkar sem menjal plato, so napetosti v sistemu nekam nizke, za 12v linijo je kazalo 11.5v (gledano z programom). Ker pa vem, da programi in bios niso vedno točni, sem šel danes zmerit napetosti, meril sem na molexih.

Najprej sem sprobal 5v linijo, ki je pokazala skoraj 6v na multimetru8-O . Takoj sem izklopil sistem in razdru napajalnik, ker lahko s potenciometri nastavljam napetost na linijah. Vse tri linije sem lepo naštimal, sestavil nazaj napajalnik in še enkrat sprobal.

Napetost na 12v, pokaže malenksot čez 12v, 5v tudi, 3.33 tudi, super sem si misli, pa mam mir:), za vsak slučaj pa sem pustil multimeter priključen na 12v liniji. In opazim, da napetost počasi raste in ne neha rast:), trenutno kaže že nekaj čez 16v:D. Če sistem ohladim in spet zaženem so napetosti normalne, se pa spet dvigujejo. Znižati se kaj veliko ne upam napetosti, ker potem bi bila lahko ob zagonu prenizka in se sistem ne bi zbudil.

Sistem lepo deluje tako kot more, nič ne zmrzuje, noben kabel se ne pregreva.

Kaj bi bilo lahko narobe?:D

Napajalnik je nek Meridian 420w, ki mi je do sedaj lepo služil. Sistem pentium 4 d 805, asrock 775dual vsta, r9800pro, 1 disk, 1 dvd.

Napetosti z programom so sedaj:

12v: 11.19v
5v: 5.05v
3.3: 3.25

Azrael ::

Možnosti sta kot vedno vsaj dve:

1. Defekten multimeter ali multimeter, ki ima iztrošeno baterijo, če je digitalni.

Priklopi multimeter za nekaj časa na neko baterijo ali akumulator. Če bo napetost tudi začela rasti, menjaj baterijo v multimetru ali cel multimeter

2. Iztrošen napajalnik - izhlapeli ali napihnjeni kondenzatorji v njem.

Menjaj kondenzatorje ali cel napajalnik, preden bo zadeva uničila sebe in še kaj drugega v kišti.
Nekoč je bil Slo-tech.

dolenc ::

Jp multimetru se je strgal:D, uff

Sem ga prej umeru na 1.5v baterijci pa se ni nč spreminjal, zdej sem probu pa še na akumulatorju, pa je začelo naraščat

Hvala lepa :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Voltaze???

Oddelek: Navijanje
251665 (1397) Keyser Soze
»

LEDice na 12V

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
302235 (1637) Pudding
»

voltmod napajalnika

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
141601 (1324) stromar
»

Antec NeoPower 480 W vs. Tagan 480 W (mini test)

Oddelek: Strojna oprema
322239 (1703) DjTonic
»

Koliko je se varna temperatura za zracno hlajenje?

Oddelek: Navijanje
463034 (2161) schurda

Več podobnih tem