» »

Pomoč nuuujno ker sem brez slike

Pomoč nuuujno ker sem brez slike

trto ::

Nekaj sem se igral z nastavitvami grafične in pritisnu da je primarni displej tv, ki pa mi ga ne zazna. Grafično imam gf7600gs. Prosim čimprejšnji odgovor, ker ne morem nič odpirat, niti v nastavitve od grafične ne morem.
Kaj lahko naredim?

Karkoli hočem odpret mi samo v opravilni vrstici odpre, ne odpre pa tko!

Lp tomaž
  • polepsal: gkovac ()

Gwanaroth ::

Desni klik na ikono v opravilni vrstici in izbereš "Restore" (Ponastavi) ? :>
Lights often keep secret hypnosis..

imagodei ::

Aha, tole zdajle pa pišeš s tipkalnim strojem in si faksiral na slo-tech? :\

Kar hočem rečt je, da boš moral dat še kakšno informacijo. A ti slika crkne, ko gre računalnik v Polkna? Katera Polkna uporabljaš? Predvsem pa brez panike!
- Hoc est qui sumus -

trto ::

Gwanaroth. Ne morem dat restore, ker je nimam
imagodei. Internet mi odpre, ostalo pa samo v opravilni vrstici. Imam xp pro. Na začetku mi ne pokaže nič tam ko bi mogu vpisat geslo in morm na pamet prtiskat. Pol se pa postavi v win in tam vidim vse.

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: gkovac ()

mkonci ::

Priklopi zraven televizor preko tv out pa boš lahko rešu brez problema.
Sem se tud jst tko zafrknu :D

dejansan ::

na začetku ob zagonu winsow pritisni f8 pa izberi safe mode ali pa enable vga mode

potem pa probaj spet spremeniti primary display
dejansan

dëych ::

Gumb Reset ali iz utičnce kabl ven. zaženi pc v safe modu. zbriši dol driverje ali pa nastavitve spremeni. če bo še zmeri ne bo slike, pa zažen v safe modu s command promptom in utipkaj: control color in spremeni nastavitve na default al kakorkoli že.

Lp

meacho ::

Ali pa pusti vklopljen samo tvoj monitor in resetiraj...

trto ::

sm porihtu, hvala vsem vseeno!
sem dal na menuju start razširjeno nadzorno ploščo in šel na zaslon
od tam pa je šlo potem

Se opravičujem vsem

imagodei ::

Ena največjih bedarij na Win XP je izklapljat System Restore. Če se ti zdi, da ti požira preveč diska, nastavi rezerviran prostor na 5% ali pa na 3%, glavno je, da imaš možnost vsaj za par restore pointov nazaj stvar rešit. Verjemi mi, dnevno delam z računalniki v eni manjši firmi. Velikokrat je to alternativa, ki mi prihrani 2-3 ure dela in odpravljanja bedarij, ki jih uporabniki naredijo.

Mislim, kdor se s tem ne strinja, je verjetno mazohist. Ne bom rekel, da se stvari ne da drugače rešiti in da je moj pogled edini pravilni, ampak če se nekaj da rešiti z banalnim klikom na gumb Restore, ne vem, zakaj bi šel npr. v ponovno inštalacijo Polken, ker je en gonilnik pač nekaj zajebal in se Polkna ne poberejo več drugače, kot v Safe Mode.
- Hoc est qui sumus -

StratOS ::

Restore je en velik "peace of shit". Nikoli ga ne uporabljam, sistem pa je aktiven že skoraj 4 leti.
Seveda pa računalnik uporabljam sam, tako da točno vem kaj delam in zakaj to delam.
Sistem je zaradi tega tudi občutno hitrejši pri inštalacijah (restore points) in splošno.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

imagodei ::

@StratOS: Lej, kolega, jaz sem sicer zelo tolerantna oseba in dopuščam možnost, da se ljudje z mano ne strinjajo, samo tole, kar si pa napisal o "piece of shit", je pa en tak bull, da glava peče.

Da ne bova začela kakšnega flame wara, ampak s to izjavo mi si dokazal, da si totalen n00b kar se tiče resne rabe operacijskih sistemov. Sorči, bejbi, mogoče ti na Call of Duty res zaradi vklopljenega System restora pokaže 10 FPS na sekundo manj, pa v 3D Marku imaš najbrž slabši rezultat, kot tvoj sosed - in tega pa res ne moremo pustit, ane? Pa seveda, jasno, kot praviš - da bi se slučajno ena igra zaradi vklopljenega System restora inštalirala 20 sekund, ali pa celo 1 minuto dlje, kot brez SR? Res, tale SR je pa totalen poden.

Po drugi strani pa mi, "ta velki fantje", ki delamo v informatiki, to možnost s pridom uporabljamo. Da ne bo pomote, tudi jaz uspešno shajam na vseh svojih mašinah brez UPORABE System restore, ker tudi jaz vem, kaj počnem - vklopljenega imam pa vseeno. V prejšnji službi sem skrbel za 80+ računalnikov, na katerih so tekla Polkna, v tej službi je pa računalnikov okoli 40. In resnično imam kot informatik/programer veliko pametejšega dela, kot vsakemu butcu, ki mu uspe sesuti mašino, sistem še enkrat inštalirat. Če bi pri 80 računalnikih to počel, bi lahko vsak teden to počel enkrat do dvakrat. System restore pride zelo prav, pa četudi gre samo za podrte nastavitve. Moj čas je pač drag in skozi izkušnje sem ugotovil, da se z reševanjem problema z gonilnikom ali čem podobnim, zamudim dalj časa, kot z zagonom System restore. Verjemi, tudi firma in uporabniki so zadovoljni, ker so problemi odpravljeni hitro in učinkovito. In še noben od uporabnikov se ni pritožil, da se njegov Word odpira 1,5 sekunde dlje, kot tisti iz domačega računalnika, ali pa da se mu zjutraj ob zagonu sistem pobira pol minute dlje. Tudi še nisem imel problemov s tajnico, ki bi zaradi vklopljenega SR potožila, da ji Word izpisuje črke z delayom 0,001 sekunde in jo to blazno moti.

No, resno - verjamem, da nekateri lahko shajate brez SR, ampak prosim, ne mešat hrušk pa jabolk. Če ti je v nulo pomemben performance računalnika in si obseden z defragmentacijo diska in PF, stalno čistiš temp fajle, navijaš proc in grafo in panično opazuješ procese v Polknih, če ti slučajno kateri žre več kot 0,5% procesorskega časa v idle času, potem te najbrž SR resnično moti. Toliko moti, da si ga pripravljen odklopiti in pač reskirat, da ti bo en napačen drajver ali pa napačna zaustavitev PC, ker bo zmanjkal štroma, zjebala inštalacijo Polken do te mere, da bo treba še enkrat inštalirat.

Suite your self. Jaz te odgovornosti v službi ne mislim prevzemat, poleg tega pa tudi doma ne mislim zabijat časa s ponovno inštalacijo zaradi banalne napake.

Aja, BTW - kaj točno naj bi pomenilo "Peace of shit?" Mir dreka, ali kaj?
- Hoc est qui sumus -

StratOS ::

Kaj je nekdo začel ne govorim.
Sam si začel z "Ena največjih bedarij na Win XP je izklapljat System Restore".
Z tvojim navedkom se ne strinjam, kar sem tudi v odgovoru dokazal.
Vsak seveda ima svoj vidik na omenjen problem.

Za seboj in drugimi znam brati, da o iskušnjah o tej stvari ne govorim, ne spuščam se na takšen nivo, kot se spuščaš ti, ki dobesedno mešaš jabolka in hruške (tvoj dobeseden citat).

Nisem napisal, da je hitrost računalnika slabša ( ampak le pri inštalaciji, ki zahteva dodaten zapis za povrnitev v prejšnje stanje oz. System Restore Point), napisal sem tudi, da tisti, ki vedo kaj je SR vedo, za kaj se uporablja.

Če računalnika brez vklopljenega SR ne znaš "obuditi" brez ponovne inštalacije Windowsov je to tvoj problem.

Da o kakšnih drugih stvareh, ki jih pišeš ti in nimajo veze z mojim nestrinjanjem SR-a ( navijanje, performansi ...) ne govorim, priporočam ti pa da bolj dosledno prebereš poste in tudi razumljivo odgovarjaš nanje, seveda tudi kvalitetno, hkrati se pa opravičujem glede tvojega nestrinjanja in valom ogorčenja ki te je do takšnega odziva pripeljalo.

Hkrati pa bi popravil tisti "peace of shit", ki je seveda v narekovajih, mislil se na "piece of shit".
Hvala za dober opazek pri tem delu posta, zgleda da ti je ta del ostal najbolj v spominu.
Brez zamere.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

imagodei ::

@StratOS:
Kaj je nekdo začel ne govorim. Sam si začel z "Ena največjih bedarij na Win XP je izklapljat System Restore".


Seveda sem to rekel in ob enem sem tudi pojasnil, zakaj. Nič nisem dokazoval, ker se to ne dokaže kar takole, z navajanjem svojih izkušenj. Bom pa čisto na kratko še enkrat pojasnil, zakaj se mi to zdi bedarija: zasede relativno malo prostora in ako ti je še tega škoda, lahko količino še dodatno zmanjšaš. Z uporabo SR lahko relativno preprosto odpraviš veliko težav. S tega stališča SR ni primeren samo za takšne, ki obvladajo WinXP, pač pa predvsem tudi za začetnike in tiste, ki ne znajo odpravljat banalnih napak v OS, ki jih naredijo sami. SR je popolnoma simpl zadeva, 3x klikneš in največkrat se banalne napake odpravijo same od sebe, prav čudežno. To tudi meni prihrani delo, ko me kliče kolega in pravi, da mu ne dela več ADSL, ali pa da Displaya od včeraj ne more nastaviti na več kot 256 barv in ločljivost 800x600. Svetujem SR in zadeva je urejena v 2 minutah. Če pa SR-ja nima vklopljenega, se pa moram prek telefona zafrkavat, ali pa celo v avto vsest in k njemu na dom.

Toliko o tem. Kar se pa moje izjave tiče, je pa argumentirana točno s tistim, kar sem sedaj ponovil in s tem, kar sem že v dveh prejšnjih postih izpostavil. Ko pa mojo izjavo postavim ob bok tvoji, ko bolj ali manj neargumentirano trdiš, da je SR "piece of shit", pa moja kar nekako zbledi...
Z tvojim navedkom se ne strinjam, kar sem tudi v odgovoru dokazal.

Ne vem, kje si karkoli dokazoval. Povedal si zgolj svoje mišljenje in še tega slabo argumentiral. To, da ti sistem deluje že 4 leta je super, vse pohvale vredno. Tudi na mojem bivšem PC-ju so WinXP laufal brez problema tri ali štiri leta, ampak to ni noben dokaz, da je SP kup dreka.
...ki dobesedno mešaš jabolka in hruške (tvoj dobeseden citat).


Kako je prikladno kakšno izjavo iztrgat iz konteksta in jo prirediti svojim namenom, ane? Moja izjava o jabolkih in hruškah se nanaša na dejstvo, da se (sploh v domačem okolju) da brez težav preživet brez SR, da pa to na noben način ne pomeni, da je SR enostavno fuj kak! Nasprotno, SR je ena izmed boljših pogruntavščin v XP-jih, sprejemam pa, da je morda nekateri ne marate. Ampak trditi, da tebi ne ustreza je nekaj popolnoma drugega, kot trditi, da je stvar popolnoma neuporabna in v isti koš zmetati domače in poslovne uporabnike.

Nisem napisal, da je hitrost računalnika slabša ( ampak le pri inštalaciji, ki zahteva dodaten zapis za povrnitev v prejšnje stanje oz. System Restore Point), napisal sem tudi, da tisti, ki vedo kaj je SR vedo, za kaj se uporablja.

O, a res, a to si napisal... Pa poglejva:
Restore je en velik "peace of shit". Nikoli ga ne uporabljam, sistem pa je aktiven že skoraj 4 leti. Seveda pa računalnik uporabljam sam, tako da točno vem kaj delam in zakaj to delam. Sistem je zaradi tega tudi občutno hitrejši pri inštalacijah (restore points) in splošno.


Z izjemo podpisa je to cel tvoj prejšnji post. Kje si kaj napisal o tem, da "tisti, ki vedo kaj je SR vedo, za kaj se uporablja"? Tudi besede ni o tem. Si pa napisal, da ti sistem brez uporabe dela občutno hitreje pri inštalacijah "in splošno" (poudarek je moj) - kar je v popolnem nasprotju s tvojo zadnjo trditvijo, da nisi pisal, da je hitrost računalnika zaradi SR slabša. Obojega ne moreš imeti - ali je brez SR računalnih hitrejši pri inštalacijah in splošno, ali pa je počasnejši. Predlagam, da se odločiš, kaj je, bova lažje debatirala.

Če računalnika brez vklopljenega SR ne znaš "obuditi" brez ponovne inštalacije Windowsov je to tvoj problem.

A nisi na začetku svojega posta poudarjal, da znaš brati? Mislim, da sem jasno napisal, da na svoji mašini brez težav shajam brez UPORABE SR, poleg tega pa ne gre za to, da ne bi znal, pač pa za pragmatičnost: Ne da se mi uro, dve ali več zafrkavati s podrtimi nastavitvami gonilnikov, zagonetnimi težavami pri prijavi v domeno ipd. Klik, klik in stvar je čudežno rešena. Kako se ti odločaš za ponovno inštalacijo Windowsev ne vem, vem pa, da se meni zdi triurno zafrkavanje s službenim računalnikom popolna zguba časa. Računalnik, ki je 3 ure pri meni v popravilu pomeni tudi, da eden od zaposlenih ta čas gleda v zrak in zabija čas. To za podjetje pomeni izgubljenih 6 ur. Brez SR je marsikdaj kakšna težava rešena hitreje, če računalnik formatiraš in na novo postaviš Polkna. Če pa SR je na voljo, so stvari včasih rešene prej kot v 5 minutah. Bo zdaj kaj bolj jasno, kakšna je računica v okolju podjetja?

Da o kakšnih drugih stvareh, ki jih pišeš ti in nimajo veze z mojim nestrinjanjem SR-a ( navijanje, performansi ...) ne govorim, priporočam ti pa da bolj dosledno prebereš poste

Iz tistega kratkega posta, ki si ga napisal res nisem mogel izluščiti, zakaj ti je SR tak hud trn v peti. Sem pa res morda malo prehitro potegnil kakšne sklepe in se za to opravičujem. Kar pa se tiče doslednega branja, pa lahko podobno ugotoviva tudi zate, kajne :)

...in tudi razumljivo odgovarjaš nanje, seveda tudi kvalitetno,...

Res ne vem, v katerem delu sem se ti zdel tako nerazumljiv in nekvaliteten? Upam, da sem ti v tem slednjem postu uspel kaj bolj razumljivo in kvalitetno razložiti, za kaj gre... Samo bojim se, da gre v tem primeru v bistvu za to, da nisi preveč podrobno prebral mojega posta, eh?:\

...hkrati se pa opravičujem glede tvojega nestrinjanja in valom ogorčenja ki te je do takšnega odziva pripeljalo.

Se ti ni treba nič opravičevat pa sarkazma zganjat, če ti ni uspelo argumentirano odgovoriti na moja izvajanja. Če boš dobro prebral moj prejšnji post in tale post, boš opazil, da se nisem nič kaj dosti razburjal, sem se pa strogo postavil na svoje stališče. moj krvni tlak je pa ostal kar v mejah normale.

Hkrati pa bi popravil tisti "peace of shit", ki je seveda v narekovajih, mislil se na "piece of shit". Hvala za dober opazek pri tem delu posta, zgleda da ti je ta del ostal najbolj v spominu.

Cel tvoj dosedanji post in izvajanje demantira to tvojo zadnjo trditev. Če pogledaš ta in prejšnji moj post, boš videl, da sem se z besedico "peace" ubadal zelo marginalno. Torej, ne gre za to, da bi se mi nekaj zapičilo v spomin, pač pa za to, da dovolj dobro govorim angleško, da se mi je takoj pogled tam ustavil. Pa dovolj o tem, ker to je pa res popolnoma brezvezna debata.
- Hoc est qui sumus -

ripmork ::

System restore me je že x-krat rešil sranja, in to konkretnega...vsakič kadar kake večje spremembe delam na PC-ju prej naredim restore, ponavadi gre vse kul, sem pa tja pa jo zagode kej (recimo zadnjič sem samo sprobal Windowsblinds in mi je po deinstalaciji nekaj sistemskih nastavitev spremenilo, spet enkrat prej se preizkusil nek free-regyster-cleaner program in mi je kup stvari spremenil in zbrisal )...
pa sem preposto obnovil vse skupaj z system restore in je bilo čez nekaj minut vse tip-top.

Skratka ga ne izklopim ama nikoli niti pod razno. Poleg OS-a še najbolj uporabna zadeva, ki jo mam na kišti od Microsofta.

dëych ::

Računalnik, ki je 3 ure pri meni v popravilu pomeni tudi, da eden od zaposlenih ta čas gleda v zrak in zabija čas. To za podjetje pomeni izgubljenih 6 ur.


Jst te zadeve rešim z nadomestnim računalnikom, ki ima enak software, nastavitve za mrežo, mail itd, kot tist PC, katerga mislm popravt oziroma na novo konfigurirat. Človek lahko potem v miru naredi, zaposlenim pa vzame minimalen čas.

Glede SR, stvar je vredu, včasih pa so stvari lahko tko zahrbtne da je najbolš če stvar na novo postaviš.

Pametno je, da userjem pobereš administratorske pravice in jih omejiš, da ne morejo spreminjat nastavitev, nameščat software in podobno nesnago.

imagodei ::

@dëych: Ja, se strinjam s tabo v vsem, kar si povedal. Zdaj, kar se tiče nadomestne kište, to je fina zadeva, če jo le imaš. V prejšnji firmi smo te stvari tudi tako reševali, zdaj sem pa pri privatniku in tukaj se moram kar malo boriti, da računalnike lahko sproti menjam. Ko sem prišel v firmo, so bili nekateri že toliko zmajani, da sem se samo čudil, kako da še delujejo. Skratka, stanje je sedaj mnogo mnogo boljše, še vedno pa nimam na rezervi dovolj močnih mašin, da bi uporabnikom kar dal rezervno, z vsemi zahtevanimi nastavitvami.

Druga stvar so pa admin pravice. Takoj podpišem, če se prej zgodita dve zadevi: če začne AutoDesk izdajat (in še nekatere druge sw firme) izdajat take programe, da bodo brez zapletov in ovir za delovni proces tekle pod pravicami navadnih uporabnikov, in če me naš direktor podpre v tem, da uporabnikom dejansko poberem admin pravice. V nasprotnem primeru pa lahko takoj po tem, ko uporabnike prestavim v Users grupo, pobegnem nekam na Grenlandijo. :D
- Hoc est qui sumus -

Pyr0Beast ::

SR je uporaben, če ga znaš uporabljat. Imam pa ponavadi zelo slabe izkušnje z njim. Pri dual boot Xp-jih mi je na eni partriciji kar lepo pobrisalo vse nastavitve in nekaj back-upov.

Za kakšne navadne uporabnike je res še najboljši kakšen guest account, kjer so take stveri bolj omejene. In pa prevečkrat SR uporabljat je pa tudi hudič. Stvari, ki so samo na hitro -popravljene- se kaj kmalu povrnejo na prvotno stanje.
Remote login pa gremo ...
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

obnovitev sistema

Oddelek: Operacijski sistemi
174080 (3682) imagodei
»

lsass.exe - error

Oddelek: Operacijski sistemi
211393 (1242) seatleon
»

Nvidiini gonilniki odgovorni za skoraj tretjino sesutij Viste?

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
475674 (3079) krneki0001
»

System Restore izkusnje

Oddelek: Operacijski sistemi
251756 (1371) Sami
»

System restore-> Win XP

Oddelek: Programska oprema
7960 (842) Highlag

Več podobnih tem