Forum » Pomoč in nasveti » Core Duo vprašanje
Core Duo vprašanje
gajbica ::
Živijo.
Vem, da je tale tema precej začetniška...
Kupujem nov sistem in mi nekaj ni povsem jasno. Za Core Duo piše, da ima FSB 1066 MHz. Kaj točno to pomeni? A pomeni, da moram nujno kupiti ram, ki podpira takšno hitrost ali lahko kupim počasnejšega, npr. samo 800 MHz? A so lahko glede tega kakšne težave oz. ali potem vse skupaj počasneje dela, itd. ?
Hvala za kakršen koli odgovovor.
Vem, da je tale tema precej začetniška...
Kupujem nov sistem in mi nekaj ni povsem jasno. Za Core Duo piše, da ima FSB 1066 MHz. Kaj točno to pomeni? A pomeni, da moram nujno kupiti ram, ki podpira takšno hitrost ali lahko kupim počasnejšega, npr. samo 800 MHz? A so lahko glede tega kakšne težave oz. ali potem vse skupaj počasneje dela, itd. ?
Hvala za kakršen koli odgovovor.
StratOS ::
Skupna hitrost je seveda odvisna od komponent/povezav z najmanjšo hitrostjo ( ozka grla ).
Seveda to ni dejansko res, kajti največ hitrosti se izgubi pri čistih električnih prenosih, povezavah in kontaktih.
Kaj se tiče rama lahko uporabljaš vse za katere je primerna matična, bistvenih razlik pri ramih 800 MHz in 1000 Mhz ne boš občutno opazil, razen v ceni.
Za terminologijo pa poglej sem.
Seveda to ni dejansko res, kajti največ hitrosti se izgubi pri čistih električnih prenosih, povezavah in kontaktih.
Kaj se tiče rama lahko uporabljaš vse za katere je primerna matična, bistvenih razlik pri ramih 800 MHz in 1000 Mhz ne boš občutno opazil, razen v ceni.
Za terminologijo pa poglej sem.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
Mavrik ::
Intel ma zabavno navado, da svoj FSB množi s 4. Torej procesorji delajo pri 266 MHz FSBja in rabiš 533 MHz DDR2 rame.
The truth is rarely pure and never simple.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako pravilno naviti samo procesorOddelek: Navijanje | 3457 (2891) | WamPIRe- |
» | Ali je razlika v navijanju med dual channel rami in navadnimi?Oddelek: Navijanje | 2193 (1783) | msms |
» | Nasvet glede navijanja!!!Oddelek: Navijanje | 2142 (1678) | Cingular |
» | Pomoc pri nakupu plate in procesorjaOddelek: Kaj kupiti | 1920 (1562) | Racunalnik |
» | Pomoc pri sestavljanju malo mocnejsega PC sistema!Oddelek: Kaj kupiti | 1242 (1043) | Racunalnik |