» »

Nakup multifunkcijske naprave

Nakup multifunkcijske naprave

Matjaz19 ::

Prosil bi za malo svetovanja glede nakupa nove multifunkcijske naprave, razlogi in vprašanja pa tako stojijo. Trenutno mi živce in čas krade Epson Stylus CX3200, ki zadnje čase noče in noče tiskati, četudi vstavim novo kartušo so natisnjene informacije zbledene. Tiskam vsak teden med vikendom vendar se očitno še zmeraj barva suši v tiskalnih glavah. Poskusil sem vse vrste čiščenja, s priloženim softwarom, s SSC Service Utility, z alkoholom vendar rezultati nikakor se niso izboljšali;( . Tiskalnik imam cca. 3-4 leta tako da mislim da je skrajni čas za menjavo.

Prečital sem veliko tematik na tem na forumu in glede na lastne izkušnje ter težav in težav drugih Epson odpade, za Hewlet-Packard sem prebral, da je slabo izdelan, da plastika poka itd., seveda ne vem koliko ta informacija drži ampak ok, za Lexmark ali Brother nisem kaj dosti našel, me pa vleče da bi si kupil od Canona. V mislih sem imel Pixma MP160 vendar nisem zapazil, da bi se dalo dobiti kartuše, one ki niso original:'( .

Če preidemo k bistvu, mene zanima katera je dokaj kvalitetna multifunkcijska naprava v cenovnem rangu od 20-25k oz. cca. 80-100€, da se nebi barva zasušila čez teden, saj mislim da je do 10 listov vsak vikend dosti rekreacije za tiskalnik (ali pač:) ) in da bi se dalo uporabljati neoriginalne kartuše.

LP

Trinitron ::

Glede cene sicer ne vem, ampak Canonove večnamenske naprave iz serije Pixma so izvrstne. (ampak ne vem če boš res dobil kaj tako zelo poceni - da ne bo razpadlo po enem mescu)

Neoriginalne kartuše lahko uporabljaš v vseh tiskalnikih, ni pa to pametno. Zgubiš garancijo in ob tvoji frekvenci tiskanja se šobe veliko bolj mašijo kot ob originalnih kartušah. Da sploh ne bi o kvaliteti...

norcuron ::

Za Lexmarka X1270 (printer, skener, fotokopirc) ti lahko povem, da strojček je čist fajn, sam je pa problem, da mi ni uspelo še poskenirat nič, ker se mi del driverja stalno sesuva in sicer rtscan.dll library. Inštaliran je pa driver na frišno inštalacijo licenčnih WinXP Pro.

Tok v info. Skratka, glede na moje inzkušnje ti ga ne priporočam. Lahko, da se to sam pri men dogaja, moram se mal do servisa oglasit pa se pozanimat. Na printanje pa nimam pripomb.
Great are mysteries of the mind ... or not?

javaman ::

Jest sem kupil Lexmark X5470 in mi skeniranje deluje brez problema. Imam pa problem v tem, da mi ne zna brati spominskih kartic, pa bi moral.

M-XXXX ::

Canon Pixma 180:D 0:)

Matjaz19 ::

Kaj je pa bistvena razlika med original in neoriginalnimi kartušami?? V svojem trenutnem že od nekdaj neoriginal uporabljam pa je vse kul, zdej se pa šele pojavljajo problemi. Kar se pa tiče garancije... se da mar ugotoviti kakšne kartuše so bile v uporabi ? Če pa ostanem pri tem tiskalniku koliko naj bi prišel servis sigurno dosti za dva tiskalnika kajneda.

mare.s ::

Hypnotic, tudi jaz imam enako tezavo. ne starem racunalniku mi scener in kopirc normalno delujeta, na novem mnogo bolsem pa ne. Sistem imam na obeh enak. Ali si ti ze resil tezavo? Ce si potem te prosim za pomoc.

Sc0ut ::

Samo ne kupi hp psc 2355. Sicer je zmogljiv in dobro dela s vsem, vendar porabi tolko kartuše, da je kar hudo. Smo mogli kupit en poceni laserski printer, da ne rabimo vsaka 2 tedna nove črne kartuše kupovat.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

bf4ed ::

Vse samo Lexmark ne.
Težave pri instalaciji driverjev pri enem modelu, pri drugem pa program za skeniranje ne dela, vedno zašteka (Lexmark X1270).

Problemi z driveri.Tudi če nove dol pobereš.;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bf4ed ()

miko 55 ::

stran od hp 1410. barva je draka k da bi bla zlata, se hitro zasuši, počasen...
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

Carmack ::

Jsr mam zelo slebe izkušnje z neoriginalnimi kartušami.trenutno posedujem Canon i320 bubble jet tiskalnik...ni multifunkcijski. Ob nakupu sem jsno zraven dobil original kartuše...ko so se spraznile sem dal not semizdi da je firma KFC neoriginal kartuše...in neverjetno....glava je šla rakom žvižgat...zdej pa gledam za multifunkcijsko zverino....moj uč je na Canon Pixma MP160
ima kdo izkušnje s temi kartušami ( originalnimi ... neoriginal jih ne dam več not) in skenerjem...?
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...

nodes ::

tole je predrago s stališča nakupovanja originalnih kartuš

Epson

če neoriginalno, pa spet ni treba najcenejšo....tudi tu so že uveljavljene marke

sweeti007 ::

mam hp psc1510 pa je kar soliden.tukaj mislim da barve se ne susijo hitro tudi jih ne rabi hitro stanejo pa okol 4k

sama zadevca pa je stala 20k


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri printer kupiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6422076 (14350) Spock83
»

Multifunkcijska naprava (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8829732 (23430) Bye
»

Multifunkcijska za domačo rabo

Oddelek: Kaj kupiti
274107 (3350) debil
»

Nakup Multifunkcijskega printerja

Oddelek: Kaj kupiti
434216 (3287) Zheegec
»

Nova anketa: s čim hranite vaš tiskalnik?

Oddelek: Novice / Ankete
385249 (4149) KoKi

Več podobnih tem