» »

P4 1.6ghz in hitachi 80gb

P4 1.6ghz in hitachi 80gb

T-Majo ::

Mene zanima par stvari; pravkar sem sestravil računalnik z asusovo matično P4 1.6 ghz. V biosih je množilnik zaklenjen, možnost je pa frekvence nastavt na 2133mhz. Ali lahko to nastavim, v-mode je tudi zaklenjen in se ob spremembi frekvenc ne zviša; ko sm to naredil se pro računalnik ni hotu zagnat, niti ugasnat, zato sem ugasnik napajanje. Nato sem prižgal in spremenil nazaj na 1.6ghz. Potem je pa drugi problem, v računalnik sem vgradil hitachijev 80gb disk. Disk je IDE, matična ga seveda podpira. Disk mi dela sam pod primary slave, na disku pod jumperji pa ne piše nikjer primari master 1. To bi rabil, ker ko se v windowih s-formatira in ko se računalnik ponovno zažene se ne začnejo win inštalirat apmak se postopek ponovi, pač zboota ponovno cd z win. Prosil bi za pomoč. Ta trenutek mam pod secondary master, primary slave drive fails napiše zraven.

Azrael ::

Če je 1.6GHz procesor, je pač toliko in ne 2.1GHz, kot bi ga rad navil. Če ne dela navit, dela pa pravilno na default, pač ni navijalski primerek. Za normalnega uporabnika povsem brezpredmetno.

Za disk pa pač odsurfaš na proizvajalčevo stran po navodila za dotični disk in nastaviš jumper ali več njih (odvisno od diska) za konfiguracijo, kot jo zeliš (Master W/O Slave oz. Single Drive). Čeprav je 99.99% verjetnosti, da je tudi na disku samem tabela s temi nastavitvami.

In še, CD enota z XP ploščkom, po uspešnei pripravi diska ne sme biti več po vrstnem redu zagonskih naprav (boot device) pred diskom - nastavljaš v BIOSu.
Nekoč je bil Slo-tech.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nova grafična - disk boot failure

Oddelek: Pomoč in nasveti
261890 (1327) pegaso
»

WD 200 GB ata

Oddelek: Pomoč in nasveti
212223 (2004) Gutjerez
»

Pčasno delovanje XP-jev

Oddelek: Pomoč in nasveti
71231 (1109) amigo_no1
»

Na pekaču ne morem vklopiti DMA mode (sedaj je PIO)

Oddelek: Pomoč in nasveti
141373 (1116) smile-
»

Težava z prepoznavanjem diskov

Oddelek: Pomoč in nasveti
81079 (961) mili

Več podobnih tem