» »

Kontaktne leče

Kontaktne leče

««
7 / 28
»»

bond007 ::

Imaš, oko. Cmon people no, 'škoda, saj so res poceni'?? Ko da nimate že tako rahlo defektnih oči. Ali vam spodobna raven dioptrije morda ni dovolj?

Ker če nosiš (naj)dražje pa gre dioptrija nazaj proti nuli ane? Cmon man. Gre se za to, katere leče ti bolj ustrezajo. In res nimaš kaj zasrati - probaš, vidiš, če so ok (tudi pa celem dnevu jih ne smeš čutiti, dioptrija mora štimat,...), če ne, pa več sreče prihodnjič. Sprobal sem že veliko leč ravno zato, da najdem takšne, ki so najbolj optimalne zame. Če so hkrati še poceni, je samo dodaten plus. Tele niso ok in grejo očitno direkt v koš. Meni recimo tvoje dnevne B&L ne ustrezajo, niti ne ustrezajo J&J True eye. Pravzaprav še nisem našel dobrih dnevnih, ki bi mi 100% ustrezale.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bond007 ()

dmok ::

bond007 je izjavil:

Ker če nosiš (naj)dražje pa gre dioptrija nazaj proti nuli ane? Cmon man. Gre se za to, katere leče ti bolj ustrezajo. In res nimaš kaj zasrati - probaš, vidiš, če so ok (tudi pa celem dnevu jih ne smeš čutiti, dioptrija mora štimat,...), če ne, pa več sreče prihodnjič.


Gre se za to, da najdeš leče, ki ti ustrezajo in hkrati povzročajo najmanj škode. Več škode pa ti povzročajo leče s slabšo prepustnostjo kisika in verjetno ni nujno da bo oko take leče zavrnilo kot slabe. Ker pa pri lečah ni nič lažje ločit zrnja od plevela kot kje drugje se sam zanašam na priporočila okulista. In če mi bo okulist odsvetoval leče, ki mi sicer ustrezajo, jih ne bom uporabljal.

Sem pa bil ravno včeraj na pregledu, ker so leče, ki sem jih uporabljal do zdaj nehali izdelovati in nisem nikjer našel drugih z enakimi parametri. Okulist mi je povedal, da na očeh sicer nekih večjih poškodb ne vidi, da pa se vidi, da nosim leče. In to kljub temu da spadam med občasne uporabnike (leče uporabljam pribl. 3 tedne na leto skupaj po 12 ur/dan, sicer pa nekajkrat na mesec po par ur). Druga stvar, ki me je neprijetno presenetila pa je bila seveda ponudba za 6 mesečno zalogo leč pri lokalnem okulistu: cena okoli 130 EUR. Enako zalogo enakih leč sem nato naročil iz tujine za 81 EUR s poštnino vred. Če bi bil malo počakal s checkout-om pa bi jih bil dobil še za 10% ceneje (spregledal sem mail s kodo za popust, ki so mi ga poslali ob registraciji).

IceBoX ::

Kaj tekočina za hranjenje leč je lahko različne znamke kot so leče ali mora biti ista znamka?
Huh...

ali3n ::

lahko je druge znamke; seveda;

opti free ni švoh (za ta dnar).
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

IceBoX ::

Hvala. Se mi je zdelo, vendar nisem bil prepričan. Saj na to nisem niti pomislil, ampak me je prodajalka vprašala katero znamko leč nosim. Zaradi tega sem se zamislil
Huh...

IceBoX ::

Pa še to. Na škatli od tekočine piše, da naj se tekočino ne uporablja za druge znamke leč. Ali je to bolj priporočilo torej?
Huh...

kkk7 ::

vseeno je katero tekočino uporabljaš. Se pa res pozna, da nekatere tekočine bolje odstranijo obloge; poskusi različne pa boš videl.

PrimozR ::

IceBoX je izjavil:

Pa še to. Na škatli od tekočine piše, da naj se tekočino ne uporablja za druge znamke leč. Ali je to bolj priporočilo torej?

Marketing? :D

nokaut240 ::

Mene pa zanima, katero tekočino za čiščenje mehkih leč uporabljate. Sam imam 14 dnevne Acuvue Oasys, za tekočino pa uporabljam Complete Multi-Purpose Solution 360ml. A priporočate katero drugo tekočino ?

chucki ::

Jaz imam Aosept od Cibavision, ampak v torek me čaka operacija oči in upam, da jih ne bom potreboval več.. :)

IceBoX ::

Srečno! :)
Huh...

chucki ::

Hvala.. 8-)

OmegaBlue ::

Se ti da kaj več o tem napisat? Koliko maš dioptrije, kam se greš rezat pa koliko boš izkašljal. Me firbec matra za mene v prihodnosti.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

chucki ::

Desno -2,25 +0,75
Levo -1,50 +0,75

Imam Astigmatizem, nosil sem mehke leče

Operiran bom po postopku Z-Lasik , pri dr.Irman v Žalcu
cena: 2600 € + 85€ (pregled pred operacijo)

Pred operacijo moraš prenehati nositi leče vsaj 3 dni, tako da zdaj bolj slabo vidim, ker nimam očal. :D

Na dan operacije:
- obvezno s spremstvom
- ni potrebe, da si tešč
- rabiš sončna očala, brez dipotrije
- v ordinaciji si približno 1 uro
- domov greš z sončnimi očali s katerim tudi spiš prvo noč :D
- po operaciji vidiš bolj megleno
- imaš občutek tujka 6-8 ur
- pri PRK metodi dobiš leče, ki jih imaš noč in dan 4-5 dni.
- pregled je naslednji dan, da vidijo če je vse v redu

:)

Za delo si sposoben približno 2 tedna po operaciji , odvisno od vrste poklica in delovnega okolja.

98% je možnosti za uspeh
2% da vidim slabše
10% da vidiš bolje, kot bi dejansko, če ne bi imel dioptrije

flood ::

mater ni poceni
kaj pa, če prvič ne uspe?
a ponovno tokrat gratis predvidevam?

btw srečno
Asus A7N8X-X, Athlon xp 2700+, Radeon 9550 Gt, 1Gb ram, 120Gb Hitachi,...
laptop: i3-330m, ati 5650, 4gb ddr3, 500Gb,...

nokaut240 ::

Nekje sem slišal, da operacija ne prinese čistega vida, ampak da imaš po njej dioptrijo 0,5. Ali to drži ?

chucki ::

Če ne uspe je ponovno gratis, ampak , če imaš dovolj debelo roženico, ker drugače ti ni pomoči. :)
Je mogoče, da ti ostane malce dioptrije, ampak tega ne morejo predvidevati, ker je odvisno od posameznika, kako se ti oko celi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: chucki ()

kkk7 ::

kaj pa to, ko ti zbrusijo roženico, se ta ne zaraste nazaj? ali lahko imaš zaradi tega v bodočnosti kakšne težave z očesom?

chucki ::

Jutri zjutraj je dan D, naj vam povem, da sem v celem dnevu pojedel zelo malo. Opral sem cabrioleta ter ga pokril, kot da ga ne bom vozil več :D , in šel na pivo :) Poročam, kako je bilo......

bond007 ::

Good luck chuck.

Yoker ::

mam dve vprašanji pač leče spravim in nalijem v škatlico uno tekočino a glej ga zlomka tekočine mi zmanka oz lihk do 1/3 napolnim posodico....torej zanima me samo koliko časa so lahko leče v tej posodici glede na to da ni napolnjena do oznake in pa imam mehke leče torej je lahko kera koli tekočina samo da je za mehke leče.....hvala za odgovore :D seveda me to čist tko iz firbca zanima če kdo ve...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Yoker ()

RejZoR ::

Če je leča potopljena v tekočini se ne sekiraj tud če je tekočine manj kot običajno.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Yoker ::

ja sam leča ni bila usa potopljena neglede na to kako je škatlica stala vedno jo je bilo malo manj kot polovico izven tekočine.....

flood ::

dodaj vodo in kupi naslednji dan tekočino
če je potopljena do konca pa lahko ostane tudi 1 mesec
Asus A7N8X-X, Athlon xp 2700+, Radeon 9550 Gt, 1Gb ram, 120Gb Hitachi,...
laptop: i3-330m, ati 5650, 4gb ddr3, 500Gb,...

forplan ::

Včasih se mi po nošenju leč pojavi problem in sicer na veli znotraj se naredi nekakšna bulica, pri kateri je nato občutek kot da te nekaj žuli

To se mi zgodi pogosto npr. danes imel sem leče not samo 7ur.

Ko imam leče not ni občutka žuljena, ko pa dam lečo ven se opazi. Tudi ko pogledam v ogledalu se vidi. Čez noč pa potem vedno izgine.

Imate kakšne izkušnje s tem se to komu dogaja?

kp
da se strinjam

RejZoR ::

Dodaj vodo?! Ne vem če je to pametna ideja glede na to da je v vodi neka bakterija, ki ti lahko naredi težko sranje z očmi. Imena se ne spomnim zdele.

Drugače pa se je men enkrat naredilo točno to. Težko rečt kaj je to, verjetno zaradi kakšne nečistoče, ki je zašla v oko.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

chucki ::

0,50 ter 0,25 mi je ostalo, ampak ostrina je pa super. Edino na desno oko še vidim megleno (nejasno). Ko se gibam zunaj hiše nosim sončna očala, ker je svetloba še premočna ( vidim bolj belo svetlobo), pa tudi luči od avtomobilov se svetijo. Drugače pa vid v temi ni nič slabši, kot čez dan.

amigo_no1 ::

Leče ven ! Mežikaj, zehaj.


kaj je VISMED gel:
http://www.lekarnaljubljana.si/si/splet...

Vismed gel je viskozna raztopina brez konzervansov za dolgotrajno vlaženje oči v primerih suhega ali pekočega občutka v očeh.


Več o izdelku
Vismed Gel je gel za vlaženje oči in lajšanje ostalih težav povezanih s pomanjkanjem solz. Primeren je za vse, ki imajo zelo suhe oči zaradi vsakodnevnih dejavnikov okolja: dima, prahu, vetra, močne naravne ali umetne svetlobe, suhega zraka v klimatiziranih ali centralno ogrevanih prostorih, premajhne frekvence mežikanja pri gledanju televizije ali v ekran računalnika, nošenja kontaktnih leč ali neustrezne kozmetike. Za vse, ki imajo zelo suho oko zaradi določenih bolezenskih stanj ali po očesnih operacijah. Gel je popolnoma brez konzervansov.
Vismed Gel je patentirana hipotonična formulacija, ki vsebuje 0.30% sodijevega hialuronata, naravnega polimera, ki je prisoten tudi v strukturi človeških oči, in najbolj bistvene ione, ki so prisotni v človeških solzah.

amacar ::

Da opišem svoj problem:

Normalno sem uporabljal leče nekje pol leta, nato pa so se začele težave. Kmalu (nekje po pol ure-1h) po vstavitvi leč, čutim (predvsem v desnem očesu) draženje v očeh, tudi kapljice za vlaženje ne pomagajo dosti, oko pa tudi hitro pordeči. Glede na to, da sem skos uporabljal enake leče, ne vidim vzroka za težave, se je pa to zgodilo kar nenadoma. Zamenjal sem par tekočin in dosti leč, pa vseeno ne pomaga, optik ne pove nič pametnega (tudi optika sem zamenjal). Je mogoče kdo imel takšne težave in jih je rešil, mogoč kakšen nasvet...

Ashrack ::

Verjetno si bom omislil lece.
Kam mi predlagate iti na pregled ter vse kar zraven pase za lece v okolici LJ?
Kakor vidm pri nekaterih okulistih dobis zastonj pregled in tudi zastonj testne lece.
V mislih sem imel Mestno Optiko Ljubljana.

ps. nadaljne lece bi pa kupoval iz tujine.
....

chucki ::

Minilo je malo več, kot mesec od operacije in bil sem na pregledu. Levo oko je zdaj 100% vid in ne bi mogel biti boljši. Na desnem očesu je pa dioptrija ostala in vidim megleno, tako da me čaka še ena operacija čez pol leta, če se ne bo popravilo in če bo mogoča. Srečo imam, da je levo oko tako dobro, da če imam odprta oba očesa vidim normalno..
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: chucki ()

RejZoR ::

Sam to ni najbolje, ker te bo verjetno pogosto bolela glava zarad tega. Mislim, sam če si dam leče not in dam npr samo eno in gledam naokoli je vid sicer boljši ampak je nekako čudno. Ni tko kot bi moralo bit. Kod am not še tadrugo pa je čista ostrina.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

chucki ::

Me je vprašal, če me boli glava, pa me ne in je bolje, da ne uporabljam očala.
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

RejZoR ::

Pol bi moral imet eno lečo korekcijsko, drugo pa nevtralno (samo za okras praktično).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

nokaut240 ::

Že približno leto dni uporabljam mehke kontaktne leče. Odločil sem se, da bi sedaj opravil pregled dioptrije. Ali zaradi tega, ker uporabljam leče, moram plačati pregled, ali je brezplačen oz. ga koristim preko zdravstvenega zavarovanja ? Grem lahko na tist brezplačno merjenje dioptrije pri Clarusu, ali ne ker imam leče ?

RejZoR ::

Odvisno, če skoz hodiš k enemu optiku, ti ga mogoče naredi brezplačno. Drugje pa ne bi vedel. Odvisno kako imajo to.

Drugače pa mene zanima če se da vzdrževanje leč kako pospešit? Recimo men piše na tekočini, da morajo bit leče vsaj 4 ure namočene v tekočini. Rabil sem jih po 3 urah in sem jih pred uporabo ful pretresal v posodci s tekočino, upajoč, da bo tresenje pospešilo čiščenje. Verjetno je malo pomagalo, kaj dosti pa ne. Ali pač?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Tody ::

Če to narediš enkrat dvakrat ni panike, 4 ure rabijo zato da se v tem času raztopijo nečistoče (beljakovine) na leči. To da si jih tresel vrjetno ni kaj dosti pomagalo.

RejZoR ::

Ja, to vem, da je za odstranjevanje proteinov. Ma z lečami sem zaspal in sem jih dal zgodaj zjutraj v tekočino, čez 3 ure sem jih pa ven vzel. Drugače so po 6-8 ur v tekočini.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

karafeka ::

Koliko je najmanjša embalaža za teločine za leče? Vem da so včasih obstajale take tube (okrog 10 ml), ki si jih dobil v škatli po 30. Za potovanja je bilo super. Kako je pa danes s tem?

Ashrack ::

Pri CLARUSu sem se narocil za pregled. Bo vredu?
....

kkk7 ::

iz leč lahko spraviš obloge tako, da jih malo zalivaš s tekočino in nežno drgneš med palcem in kazalcem. prvo po eni strani, potem pa še po drugi

nokaut240 ::

Ashrack

Si se naročil za pregled s kontaktnimi lečami ? Boš moral kaj plačati ?

RejZoR ::

karafeka je izjavil:

Koliko je najmanjša embalaža za teločine za leče? Vem da so včasih obstajale take tube (okrog 10 ml), ki si jih dobil v škatli po 30. Za potovanja je bilo super. Kako je pa danes s tem?


Za potovanja si raje omisli dnevne leče, sabo pa vzameš eno malo tekočino (sam imam od Piiloset Biosoak, 60ml) za primere če se ti oko preveč izsuši, da s tem lahko navlažiš. Sam sem že 2 sezoni na dopust vzel dnevne leče in je daleč najboljše in verjetno bolj higienično. Zjutraj jih daš not, zvečer jih vržeš stran.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Ashrack ::

nokaut240 je izjavil:

Ashrack

Si se naročil za pregled s kontaktnimi lečami ? Boš moral kaj plačati ?

30e
v to je vsteto 14dnevne testne lece ter ena tekocina.

Se da kje v LJ regiji kaj bolj ugodno dobiti?
....

Lonsarg ::

Kako plačilo, jaz sem na pregled še vedno šel zastonj, semi zdi, da ti pripada na 1 leto. Pa včasih sm vedno napotnico prinesel s sabo. Tokrat sem pa šel v z napotnico, pa je rekla da ne rabim. Hodim v ordinacijo na Kosezah. Optika Look Look.

Ashrack ::

Azgard
a prvi ko si sel po lece si sel z napotnico in si imel zastonj?
....

Lonsarg ::

Napotnca je za pregled in pregled je zastonj, to ti zdravstveno zavarovanje krije, zdej je ena sprememba se mi zdi, pa ni treba napotnic, krijejo ti še vedno.
Ostalo pa kokr njim paše v ordinaciji. Jaz sem prišel tut na uvajanje zastonj, kupil sem pa pol od njih en komplet leč od firme, ki so mi jo ponudil. Tak da ugibam, da te zasonj uvajajo v leče, ker ti potem tut povejo, katere nej bi kupoval, torej dobijo od te firme nekaj.

Recimo na lecka.si mora vpisati kdaj in pri kom si bil na pregledu, iz tega oni vidijo, katera ordinacija najbolje dela reklamo za njih:)(no to jaz ugibam, ampak zakaj bi drugače to zahteval) No v mojem primeru sem sprobal tut dosti konkurenčnih leč, pa sem se vedno vrnil k Contact Day 30od Zeiss, ki so mi jih prvikrat dali. Ker zdržijo tudi najdlje, lahko tut 40 dni uporabljam 30dnevne.

RejZoR ::

Men so najboljše Clear-all-day od ClearLab-a, katere so mi tud prvo dal pri optiku. Sploh te tanove z neko AquaGrip tehnologijo. Recimo če sem s tastarimi slučajno zaspal so se mi totalno nalepile na oko, da sem jih komaj dol spravil in proti koncu dneva so se mi zelo izsušile, če sem bil dolgo pokonci. Te z AquaGrip zadevo pa zdržijo praktično od jutra do poznega večera brez da bi mi kakorkoli dražile oči in če slučajno zaspim z njimi jih samo malo podrezaš in se začnejo premikati po očesu oz jih z lahkoto odstraniš. So pa na otip take kot bi bile malo sluzaste, kar naj bi bila vsa fora tega AquaGrip-a.

http://www.clearlab.com.sg/index.cfm?GP...

Mogoče bi znal kakšen biokemik razložit zadevo ampak kakor zastopim zadevo naj bi snov v leči delovala podobno kot naravno vlažilo v očesu, ki ga izloča očesna sluznica.

Sem imel še nekaj dnevnih Clear1-day leč iz stare serije in so proti tej tanovi res slabe. Kar pa je men všeč pa je, da cene zarad tega niso nič dvignili ampak so samo dodali to novost. Imajo kakšne druge firme tud kaj podobnega? Sicer nimam namena menjat, me pa zanima iz firbca.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Ashrack ::

Lonsarg je izjavil:

Napotnca je za pregled in pregled je zastonj, to ti zdravstveno zavarovanje krije, zdej je ena sprememba se mi zdi, pa ni treba napotnic, krijejo ti še vedno.
Ostalo pa kokr njim paše v ordinaciji. Jaz sem prišel tut na uvajanje zastonj, kupil sem pa pol od njih en komplet leč od firme, ki so mi jo ponudil. Tak da ugibam, da te zasonj uvajajo v leče, ker ti potem tut povejo, katere nej bi kupoval, torej dobijo od te firme nekaj.

ja kako naj pa dobim to kritje od zdravsvenega zavarovanja?

ps. http://www.viva.si/Strokovnjaki-odgovar...
pod te pogoje jaz ne pasem
....

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ashrack ()

Lonsarg ::

Saj nism nikjer napisal, da se krije lece. Krije se pregled. In od ordinacije odvisno tudi uvajanje v josenje lec.
««
7 / 28
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Leče preko interneta - kje kupujete?

Oddelek: Loža
122246 (1886) Kleemen
»

Kontaktne leče

Oddelek: Loža
161659 (1144) buttcrack
»

Kontaktne leče pozno v noč!

Oddelek: Loža
61416 (1162) chort
»

Prilagoditev na kontaktne leče? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6717257 (14413) BigWhale
»

Kontaktne leče

Oddelek: Loža
205029 (4297) JanK

Več podobnih tem