» »

Nov računalnik

Nov računalnik

pingo111 ::

Kupujem nov računalnik pa me zanima kateri bi bil primeren in za približno koliko denarja.Uporabljam pa ga za šolo in igrice.

opeter ::

Nisi napisal, kolikšno vsosto imaš na voljo, oz. koliko misliš potrošiti za nakup računalnika.

pa poglejmo lepo po vrsti:
CPU: Pentium 4 se počasi poslavlja, ampak če nimaš preveč denarja je verjetno dobro razmisliti o nakupu kakega Pentium 4-a ali pa kakega Penitum D (dvojedrnik). Vedi pa, da potrošijo znatno več energije in se bolj grejejo, kot novejši bratci. Enojedrni Athloni so tudi že bolj na koncu poti, čeprav je kaka 3500-ka dokaj dober nakup za male pare. Za igranje iger pa pravijo, da je danes boljše kupiti dvojedrnike, vsaj bodo pihajajoče igre izkoristile dvo- in večjedrnike. V današnjih (starejših) igrah so v nekaterih primerih hitrejši enojedniki rahlo hitrejši, kot nekateri dvojedrniki, ampak o je bolj poredko.
Če hočeš poganjati kako novejšo igro v prihodnosti se potemtakem vsekakor splača investirati v kak Athlon X2 ali pa celo Core 2 Duo, ker po testih sodeč je trenutni intelov paradni konj v prednosti.
Pač stvar okusa in denarnice

matična: pač primerna za katerega od zgornjih procesorjev. Če boš točno povedal, kateri CPU želiš kupiti, ti bodo/bomo že lahko svetovali
Današnje matične imajo že skoraj vse integrirano, dak da če nisi kak hudi avdiofil, bo integrirana zvočna zadovoljiva za zvočni orgazem v igrah

pomnilnik RAM:1 GB v enem kosu (manj se ne splača, samo v primeru, da nimaš več denarja). Zakaj en kos? Za pozenjšo nadgradnjo. Če imaš več denarja, kupi kak kit z 2x1 GB. Hitrost in vrsta je pač odvisna od procesorja in matične. Če boš navijal, sprašuj v primernih oddelkih ali pa ti bodo že svetovali.

grafična kartica:Huj, huj, težka tema. Za najnovejše igre je nek spodoben minimum kak GeForce 7600 GT ali pa ATI Radeon X1650XT. Ampak obstaja možnost, da boš tudi s tema dvema karticama gldal diapozitive v igrah kot so Rainbow Six: Las Vegas. Bolj primerna je kaka 7900xx serija GeForce-ov oz. kak Radeon x1900xx oz. x1950xx. Če denar ni problem pa mirno posezi po novih karticah 8-se serije GeForce-ov od nvidie. Je pa verjetno najbolj pametna rešitev, za zdaj kupiš kako slabšo karto, pozneje pa zamenjaš za kako boljšo (v tem času pa igraš starejše igre, katere ti bodo tekle odlično in brez zatikanj). Trenutno najnovejše (velike) naslove pa boš igral čez kako leto ali dve z vsemi bonbončki na takratni kartici. ;)

disk:Prostora nikoli ni dovolj. Za same seminarske bi bil že kak 4,3 GB-ni disk dovolj, pa tudi, če že sami programi (Windows + Office) zavzamejo 1-1,5 GB prostora. Saj ne pripravljaš slike, ilustracije, fotografije za namizno založništo, repro oz. tiskarno, verjetno ne delaš video montažo ali kako 3D vizualizacijo oz. animacijo. Če ja se opravičujem. Dejstvo je, da se današnji diski kupujejo za porazno sprogramirane igre in programe, ki imajo enormno število brezvezne šare in zavzamejo hajde gromozansko količino prostora v Mega- oz GigaBajtih... ampak tudi programi ne bi upravičili nakup velikega diska. Namreč digitalna fotografija in video sta dva področja, ki zahtevata čedalje več prostora. Ne smemo pa pozabiti na ekstremiste, katerim 24/7 laufajo sistemi in internetna povezava, da si poberejo z raznih P2P in torrentov vse mogoče in nemogoče zadeve... in v enem mesecu imajo zapolnjen 250 GB-ni disk. :\
kateri disk priporočam? Verjetno RAID ne rabiš, tudi 10.000 in 15.000 obratov ne. Kaki Raptorji torej odpadejo. Če ni ne vem koliko keša, je vredno premisliti o kakem 160 GB-niku (če je med 160 in 200 GB-nim diskom le 5 € razlike ali pa tudi 10 €, vzemi večjega). 8 MB predpomnilnika je dandanes nekako postal že standard (tu pa tam se še najde kak disk s 2 MB predpomnilnikom). Torej 8 MB, še bolje 16 MB predpomnilnika za hitrejše branje/nalaganje. 7200 obratov/min je pri 3,5" diskih standard. IDE je že skoraj izginil, ostane torej SATA priklop. Sem kaj pozabil?

ohišje in ostalo:pač stvar denarnice, zahtev in okusa. To velja tudi za monitor.

Napiši kaj bi želel.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

NiMH ::

Opeter lep sestavek :D Kak se ti je dalo toliko pisat???

pingo111 ::

Hja...tole si se pa razpisal:) Koliko od tega pa bi se dalo dobiti za približno 200000 mogoče malo več odvisno.

NiMH ::

Hja za en res ''Dober'' Nov računalnik boš moral dati čez 200k...Kot že sama Grafična Nvidia 8800 pride 130 k in več :D :D
No Comment...

NBA => I LOVE this Game


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik za grafično obdelavo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
584034 (2748) TehDucky
»

racunalnik in windows vista home pentium za 1100eur. (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
2139423 (6826) JerryP
»

nVidia GT300 je revolucija (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
10210788 (6126) vaiserious
»

smiselnost navijalnega compa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1106339 (5020) pinx
»

Nakup novega racunalnika.

Oddelek: Kaj kupiti
401892 (1194) gunserman

Več podobnih tem